Den rette dietten kan hjelpe mot depresjon

Foto: Rolf Ørjan Høgseth

Verdens første studie avslører hvordan diett kan behandle depresjon.

Gjennom mange år har jeg forsøkt ulike dietter. Jeg har selv hatt spiseforstyrrelser og opplevd depresjon. Jeg fikk en gang diagnosen manisk depressiv, men da jeg sjekket dette for et par år siden visste det seg at det var en feildiagnose. Jeg har etterhvert forstått at jeg var feilernært fordi jeg enten ikke fikk i meg nok fett eller karbohydrater da diettene jeg fulgte ikke var fullstendige. Etterhvert som jeg har utdannet meg som personlig trener og økt min kunnskap samt spiser næringsrikt , nok og regelmessig i tillegg til nok søvn og mosjon er jeg ikke lenger deprimert.

 

Studien bekrefter det jeg selv erfarte og som jeg brenner veldig for å få fram.

Det ble gjort en 3 måneders studie med mennesker som sleit med depresjon. Du kan lese om studien her.

En gruppe fikk oppfølging av en klinisk ernæringsfysiolog og en annen gruppe fikk tilgang til sosial støtte hvilket også er kjent for å være bra mot depresjon.

Gruppen som ble fulgt opp av en klinisk ernæringsfysiolog fikk fantastiske resultater i symptomene på depresjon minsket.

På slutten av studien var 1/3 av de som hadde gått på dietten i ferd med å bli bedre fra depresjonen. Dette sammenlignet med kun 8% av de som fikk sosial støtte.

Professor Felice Jacka, den første studiens forfatter, sa:

“We’ve known for some time that there is a clear association between the quality of people’s diets and their risk for depression.

Det er mange mennesker som er deprimert i dagens samfunn og jeg blir ofte overrasket over kostholdet til ulike mennesker. Det er ikke rart man blir deprimert når man ikke tar ansvar for seg selv. Vi fyller bensin på bilen, men det bør da være like viktig å fylle på med næring slik at vi fungerer i en hektisk hverdag og takler livets utfordringer?!

Les mer om hva du bør spise her. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *