Å være lykkelig der du er

 

 

Jeg la ut quoten nedenfor på instagram og det er alltid spennende hvor ulikt vi mennesker kan velge å tolke. Selv har jeg blitt stadig mer forsiktig med å anta og forsøker heller stille spørsmål da jeg har fått forståelse for hvor ulikt vi mennesker ser på verden.

 

 

Foto: Pinterest

Ei av mine følgere svarte dette:

Ord til ettertanke, om man velger å elske seg selv for den man er, vil man også åpne dører til nye eventyr, se verden med andre briller.

 

Godt skrevet. Jeg synes det alltid er interresant med mennesker som ikke bare jatter med, men som enten utfordrer meg, stiller interresante spørsmål eller får meg til å tenke. Selv liker jeg å sitte og reflektere over ulike ting og jeg forsøker være åpen for å se saker fra ulike sider for å få en bredere forståelse og å ha et mer åpent sinn.

Selv mener jeg at vi alle er ansvarlig for vår egen lykke og at ingen andre enn oss selv kan gjøre oss lykkelige. Dette mener jeg handler veldig mye om hvordan vi tenker og hvilken mening vi legger i det som som blir sagt og gjort. Vi kan jo egentlig velge å tolke alt negativt eller positivt. Det er opp til oss hvordan vi velger å styre våre tanker. Jeg tror også på å elske seg selv for den man er. Men hvem er man egentlig? Er vi ikke konstant i utvikling? Det er hvertfall mitt mål. Jeg har tro på at det er sunt som menneske å utfordre seg selv og å ha et ønske om å gå utenfor den berømte komfortsonen og utvikle seg. Det kan nok bli for mye av det gode også. Jeg vet at jeg selv til tider lever litt på grensen og er i overkant opptatt av å se hva jeg kan forbedre eller hvordan jeg kan vokse.

For javisst trenger vi mennesker rutiner. Jeg har selv noen rutiner jeg verdsetter høyt. De fleste av oss er vanedyr, men jeg tror også vi behøver å utfordre oss selv for å vokse. Og på dette området er vi alle ulike. Noen foretrekker mest vaneliv hvor de spiser det samme, har samme jobb, partner, reiser samme sted på ferie osv. Mens noen andre har større behov for endringer. Vi har alle behov for trygghet i større eller mindre grad for eksempel, men det som er trygt for en er ikke det for en annen. For en kan det være mest trygt å ha samme jobb og partner i 20 år mens det for en annen føles som å bli kvalt. Kanskje en annen person ser på friheten til å gjøre som han eller hun vil som trygghet.

Det jeg brenner for er å få mennesker til å åpne øynene og være litt mer rause med hverandre. Vi må bli flinkere til å akseptere at vi alle er ulike og også se det positive i det. Bare fordi noen ikke er som oss selv betyr det ikke at vi ikke kan lære noe fra hverandre. Tvert imot!

Jeg tror vi alle har behov for litt rutiner og struktur i hverdagen, men at vi også må utfordre oss selv for og ikke gro fast i de samme gamle mønsterne slik at vi i verste fall mister livsgnisten. Men alt handler som regel om denne berømte balansen. Og det er jo gjerne det å balansere mellom disse ytterpunktene som er utfordingen her i livet. Noen er livredd for endringer, mens noen får faktisk ny energi av endringer. Selv heller jeg nok mer mot å være endringsorientert så lenge det er relatert til målene mine og verdiankret. Er det noe jeg ikke føler fungerer endrer jeg det ganske raskt. Dette er fordi at for meg er frihet en av mine viktigste verdier og at jeg ønsker å få maksimalt ut av tiden jeg er på jorden. Jeg har ikke dårlig tid og ønsker ikke jage, men jeg ønsker heller ikke å bruke tiden min på å leve på en måte som ikke er bra for min helse da det er viktig for meg å leve i tråd med hvem jeg ønsker å være. Ja, jeg tar en del valg og jeg har etterhvert skjønt at jeg gjør store endringer raskt sammenlignet med mange andre. Hvorfor gjør jeg dette? Jeg gjør det som føles naturlig og lytter til mitt indre. Helsen min er i fokus og jeg stiller meg ofte spørsmålet. Er dette bra for helsen? Er svaret nei endrer jeg raskt. For uten helsen min har jeg egentlig ingenting. Jeg gjør det som skal til for å holde meg frisk og rask slik at jeg får maksimalt ut av livet den tiden jeg er her på jorden. Noen blir lykkelig av å ligge på sofaen og spise potetgull. Alle må finne SIN lykke. Selv har det vist seg at jeg hittils i livet trives best i motgang hvor jeg tidvis har det vondt. Dette må selvfølgelig ikke overdrives, men jeg legger bevisst passende press på mine skuldre slik at jeg presterer bedre og trives. Jeg er nødt til å ha motstand og utfordring. Har jeg ikke det føler jeg ikke at jeg lever. Jeg drives av action og spenning samt det å skape. Det å bidra til vekst og å gjøre andre bedre. Kaster jeg meg ikke utenfor komfortsonen skjer det heller ingen endringer og vekst. Så kan noen kanskje stille spørsmålet om det ikke er stressende eller om jeg ikke skal slå meg til ro snart. Sannheten er at jeg blir mer stresset av at alt er på stell enn under press på vei mot et konkret mål. Jeg er født rastløs med drive og jeg elsker å jobbe.

Vi er alle ulike. Godt mulig at jeg endrer meg med tiden, men jeg er fortsatt sulten på action og spenning. Det er så mye gøy jeg har lyst til å oppleve og jeg føler meg heldig som har så mange fantastiske mennesker jeg kan kommunisere med.

Hva gjør deg lykkelig?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *