Hvem er du og hva drives du av?

Foto: Personlighetstypesystem www.danijohnson.com

I 2012 ble jeg introdusert for GEMS som er en personlighetstypesystem utviklet av Dani Johnson fra USA. Jeg har også vært på seminar med henne i Orlando. Det var ei av mine PT kunder som senere har blitt en god venninne av meg som introduserte meg til dette. Dette er kanskje noe av det mest magiske av kunnskap jeg har lært meg noensinne. Kommunikasjon er noe jeg virkelig brenner for og som jeg aldri føler vi kan bli utlært i. Det å bli mer bevisst på seg selv og hvilken personlighetstype man er kan gjøre at man kommuniserer bedre med mennesker som er annerledes. Vi kommuniserer som regel bedre med de som er nogelunde samme personlighetstype som oss selv, men vi kan «slipes» og lære oss og kommunisere språkene til de andre personlighetstypene også.

Det kan fort gjort oppstå misforståelser om vi antar at alle andre tenker som oss. Vi er alle ulike og framfor å anta bør vi stille spørsmål da vi alle har hver vår sannhet og vi ser verden på ulik måte avhengig av vår fortid og hvordan livet og miljøet rundt oss har formet oss.  En Rubin som er direkte og liker utfordringer kan f.eks skremme en forsiktig Pearl som er mest opptatt av at alle rundt skal ha det bra. Det å selge til en Rubin er noe helt annet enn å selge til en Pearl f.eks. Mens en Rubin liker en utfordring og i mange tilfeller kan være opptatt av å være best bryr ikke en Pearl seg spesielt mye om å stå på toppen av en pall i det hele tatt, men ønsker kanksje heller å gi en hodebunnsmassasje og lage middag til de nærmeste som de er glad i.

Selv føler jeg at jeg ble en bedre personlig trener, leder og coach etter at jeg startet å studere kommunikasjon og lederskap nærmere samtidig som jeg er ydmyk og har innsett at jeg fortsatt har en lang vei å gå. Så nå tar jeg et skritt tilbake, fokuserer på siste innspurt mot eksamen i mai. Jeg er langt fra utlært og ser fram imot å bli enda dyktigere på å kommunisere og forstå mennesker som er annerledes enn meg selv.

Les igjennom beskrivelsene ovenfor. Hvilken personlighetstype er du? Hvordan kan du kommunisere bedre for å nå fram hos de som er annerledes enn deg selv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *