ET UNDERLIG ÅR – ET ÅR FOR REFLEKSJON OG UTVIKLING

Foto: Hilde Brevig

2020 har på mange år vært et annerledes år. Året ble nok ikke helt slik vi hadde sett det for oss på forhånd. Men vi som har levd noen år har vel innsett at det er en del av livet. Vi kan dessverre ikke ta 100 % kontroll på alt som skjer. Og det er nok en grunn til at ting blir som det blir. Livet blir som regel ikke helt slik vi hadde sett det for oss.

Mange av oss har opplevd ulike tap og skuffelser. Noen har i år mistet jobben, gått konkurs, gått igjennom skilsmisser eller mistet noen de er glad i. Denne tiden av året er ofte mørk og trist for mange av oss fra før av. Korona pandemien har nok ikke gjort at denne tiden har blitt enklere for de som allerede sliter med depresjoner og ensomhet på denne tiden av året. Jeg opplever riktignok stadig mer åpenhet rundt psykisk helse og liker retningen vi går i. Om noen år er nok det å ha mer psykiske problemer normalisert heldighvis slik at det blir enklere for mange å akseptere seg selv.

Mange har ikke kunnet jobbe slik de pleier i år og det å ikke kunne bidra og være en del av samfunnet kan være krevende. Mange bygger i dagens samfunn sin identitet rundt karriere og kan derfor mist identitetsfølelsen. Samtidig kan dette gjøre at man starter reflektere og lærer nye ting om seg selv. Pandemien har nok på mange måter vært en oppvåkning for mange. Selv har jeg gått på noen smeller i løpet av livet og det er som regel det jeg har vokst mest på.

Selv føler jeg meg heldig tross omstendighetene. Vi måtte avlyse treningsreiser og boken min ble flyttet til 2021. Heldighvis er jeg vant til mye endring og jeg vet at det er kun meg selv det går utover om jeg ikke ser muligheter framfor hindring. Mitt liv har som regel vært en berg og dalbane. Hva er det verste som kan skje tenker jeg ( på en god dag) . Endringer kan være positivt og det kan bidra til mer utvikling og nye muligheter.

2020 har vært et år hvor jeg personlig har satt pris på at verden har stoppet litt opp. Det har gitt meg ekstra ro til å fokusere på å gå i omfattende terapi grunnet traumer, noe jeg burde gjort for LENGE SIDEN.  Jeg har jobbet dedikert med meg selv fra innsiden og lært meg selv bedre å kjenne. Det har vært krevende å bli bevisst på alle mine dårlige sider, men jeg ser nå at det har vært bra for meg. Jeg har også satt meg på skolebenken og gjennomført både Naturfag og Matte. Jeg har tettet «huller» fra min ungdomstid og fått mer almenn kompetanse. Jeg har i 2020 tatt et skritt tilbake og finpusset grunnmuren for å kunne ta to skritt fram når tiden tilsier at det er rett. Dette har gitt meg et bredere perspektiv. Jeg har opplevd mestring og vekst. Da «Korona» brøt ut sa min intuisjon at dette var den rette tingen å gjøre. Jeg startet drømme, fulgte magefølelsen og angrer ikke et sekund. Jeg er på vei i en ny retning og det har gitt meg ny livsgnist. Endelig tør jeg drømme igjen <3

Vi har kraften i oss til å snu det som skjer til noe positivt. Det føles bra å gjøre endringer i livet.

Hva har vi lært i år?

  • Det er viktig og ikke ta ting for gitt. Livet kan plutselig bli snudd på hodet utenfor din kontroll
  • Vi må ta vare på jorden vår og miljøet. Verden er i utvikling og vi bør nok innse at vi går igjennom en endrings prosess vi må ta på alvor. Vi har nok «herjet» litt for mye med jorden. Korona har fått en del negative konsekvenser, men det har også hatt positiv konsekvenser. Det har vært MYE mindre c02 utslipp fra fly som er bra for miljøet og flere har nok blitt tvunget til å gjøre endringer de burde gjort for lenge siden.
  • Selv håper jeg det blir mer fokus på helse og miljø i framtiden og mindre pisk og hamsterhjul. Sistnevnte gjør at mennesker går ned for telling. I min jobb som coach ser jeg jo hva som foregår bak fasaden og det at verden styres mye av kapitalisme er ikke bra for helsen.
  • Selv har jeg blitt flinkere til å vise sårbarhet og å ta imot hjelp i år heldighvis.For meg som er vant til å være i hjelperollen har dette vært svært krevende, men det går framover i terapi. Vi ser resultater. Jeg har klart å finne mer balanse i livet og å leve nå. Jeg har blitt mer livsnyter igjen <3
  • Vi har lært at vi kan klare å gjøre store endringer raskt når vi må. Noen ganger kan det kanskje være litt lurt at vi tenker litt før på konsekvenser av valgene vi tar? Det at jeg har hatt naturfag i år har nok gjort at jeg har blitt mer bevisst og opptatt av bærekraftig utvikling og hvor ille det egentlig står til med jorden. Vi er alle nødt til å ta noen grep her og se hvordan vi kan bidra for å senke c02 utslippet på jorden så ikke jorden i verste fall går under
  • Jeg opplever at flere mennesker har turt å si høyt hvordan de har det og at vi på mange måter har kommet nærmere hverandre. Det å gå igjennom kriser eller endringsprosesser sammen kan jo skape bedre samhold

 

Hva har du lært av 2020 og Koronapandemien?

JEG ØNSKER DEG EN GOD JUL OG ET GODT NYTTÅR 

Varme virtuelle klemmer fra Lene Alexandra

 

 

 

2 Comments on “ET UNDERLIG ÅR – ET ÅR FOR REFLEKSJON OG UTVIKLING

  1. Heidu. Du forlot Bristol hotel med en ganske shady og UELEGANT fyr ikveld. Håper du har det bra?

  2. Thank you for sharing such a thoughtful and reflective post. Your words resonate deeply, reminding us of the importance of introspection and growth, especially during challenging times.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *