UREDD?

_MG_8917

 

De seneste årene har jeg flere ganger hørt andre si at jeg er så uredd, målbevisst og fokusert. Det er mange som beundrer meg for å kaste meg ut i det ukjente for så og mestre situasjonen.

Det er spesielt mange mennesker i kommunikasjonsbransjen som har bachelor i både markedsføring og det ene og det andre som er så imponert over meg siden jeg tør å være åpen og kommunisere i media. Mange kollegaer av meg i treningsbransjen har også sagt til meg at de ikke tør å uttale seg i media.

Altså lever mange mennesker med frykt for å feile. De er redd for å si noe feil i media. Hva er det verste som kan skje? Alle kan vel feile? Og da må det jo være lov å beklage seg? Når jeg gjør treningssaker i media er det jo først og fremst for å inspirere og bidra til å hjelpe andre mennesker og siden det er fokuset tenker jeg fint lite på det å feile. Jeg gjør jo så godt jeg kan 🙂

Selv har jeg ikke noen høy og lang utdanning annet enn en PT utdannelse, noen kurs, lest noen bøker og har en haug av livserfaring. Når det kommer til å uttale seg i media er jo dette noe jeg har gjort i 10 år, så det er en del av jobben min og ikke noe jeg synes er særlig skummelt. Jeg føler meg trygg når jeg gjør intervjuer og kommuniserer i media så lenge jeg er godt forberedt og snakker om ting innenfor mitt område.

Før var jo målet mitt og virket mest mulig blond og dum i media og det greide jeg fint. Det var jo veldig enkelt.

Men.. Jeg må innrømme at det var en overgang å skulle endre kommunikasjonen til en mer autentisk utgave av meg selv og senere til et mer faglig perspektiv som personlig trener. Men jeg er stolt over endringen min og hvor langt jeg har kommet. Det har helt klart vært utfordrende, men jeg liker å gå utenfor min egen komfortsone. Det er jo slik vi vokser og jeg elsker å utvikle meg og vokse som menneske.

Men min strategi er å være meg selv og jeg snakker ikke om ting jeg ikke har peiling på. Da takker jeg heller nei. Så er jeg dessuten veldig ærlig og forsøker samarbeide med journalistene så godt jeg kan. Jeg setter grenser og sier ifra om det er noe jeg ikke føler meg komfortabel med. Journalister er bare mennesker de også og de trenger å få levert sakene sine før deadline.

Jeg føler meg heldig som får lov til å uttale meg i media. Det er virkelig ikke en selvfølge at man for lov til å formidle sitt budskap og inspirere  så mange mennesker . Jeg trives godt i den rollen jeg har nå 🙂

TAKK 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *