KJÆRLIGHET

http://www.vg.no/rampelys/tv/hilary-duff-har-hatt-det-toeft-etter-bruddet/a/23265488/ Hillary Duff har hatt det tungt etter bruddet og har ikke gitt ut musikk på 7 år. Dette har jeg virkelig full forståelse for. Er det noe som kan knekke mennesker er det virkelig å gå igjennom et brudd. Når man velger å gå inn i et forhold er det vel som regel fordi man har tro på at man har funnet den man skal dele hele resten av livet sitt med. Eller kanskje ikke? 47254e720ac40e3e370779f53992a39c Jeg har spurt mange mennesker hva deres definisjon på ordet kjærlighet er de seneste årene, men det er ikke mange som klarer å svare på dette. Det er mange som blander det å være betatt, forelsket og kåt. Den man har «lyst på» er kanskje ikke nødvendighvis den som passer best som din soulmate?

Noen følger magefølelsen, mens noen tenker mer praktisk på hva som vil fungere i lengden. Men hva er er rett og galt for deg? Det er det kun du som vet. Hvert år er jeg støttespiller for mennesker som går igjennom brudd uten at jeg nødvendighvis har noen formell utdannelse som samlivsterapeut, men mange henvender seg til meg og ønsker å snakke med meg når de har utfordringer i livet.

I hovedsak er jeg personlig trener, men jeg forstår at det kan være vanskelig for folk å komme i gang når de har et vondt brudd bak seg og at det kan hjelpe å snakke med noen.  Noen har opplevd at partneren har vært utro og noen har vokst fra hverandre. Kjærligheten er ikke enkel og ofte er det ingen som kan såre deg mer enn den personen du virkelig elsker. Men det finnes ingen garanti for at man lykkes med kjærligheten. Kanskje har vi for høye forventninger til hva kjærlighet skal være? Mange mener det var bedre før da vi hadde det gamle kjønnsrollemønsteret. Var det bedre før tro?

Hm.. I følge statistikken er det vel ca. 50% som skiller seg.. Men skal man la seg styre av statistikk? Er ikke det forferdelig negativt? For å vinne må man tørre å satse. Det er en grunn til at nesten alle låter handler om kjærlighet og at veldig mange daglige samtaler går ut på akkurat det emnet. Kjærligheten kan ikke kjøpes for penger og det er umulig å ta kontroll over. Det er kanskje nettopp derfor mange ønsker det så sterkt?

Man må faktisk tørre å slippe seg løs og gi alt av seg selv til en annen person. Man MÅ ha tro på ekte kjærlighet om det skal fungere. For hva er vel poenget med å gå inn i et forhold om man ikke har tro på at det skal vare? Noen er redde for å gifte seg fordi de har vært gift før og tror ikke på det fordi det ikke gikk første gangen. Forferdelig trist at noen mister troen på ekte kjærlighet bare fordi det ikke fungerte første gangen. Skyter man mange nok ganger bør man vel score til slutt? Og det behøver ikke å være et nederlag at det ikke fungerte første gangen. Er det så big deal om man har vært gift flere ganger da? Trenger det å være et nederlag? Man gifter jeg jo i håp om at det skal vare livet ut, men noen ganger blir det desverre ikke slik av ulike årsaker og da bør man vel heller gjøre det beste ut av situasjonen og komme seg videre i livet ?

Det blir hva man gjør det til.  Men etter en skilsmisse kan det ta lang tid å lege sine sår. Og i denne fasen mister mange troen på kjærligheten desverre og tør ikke slippe seg løs og elske igjen. Men det blir hva man gjør det til. Og har man bestemt seg for at det ikke finnes ekte kjærlighet og at man aldri skal gifte seg igjen siden det ikke gikk første gangen da kommer man jo absolut ikke til og lykkes med dette heller.

Jeg har spurt mange mennesker hvorfor man gifter seg og det er ikke mange som kan gi et godt svar på dette heller, men min smarte businessmentor hadde et så fint svar:

Fordi man bestemmer seg for å leve sammen, støtte hverandre og fungere som et team sammen resten av livet 🙂

Dette synes jeg var så utrolig vakkert! For når alt kommer til alt.. Først legger folk merke til utseendet som regel.. Og i forelskelsesfasen blir man ofte ganske så tullete og fjern når man svever sammen på en rosa sky. Etter disse 6 månedene ( for noen lenger såklart ) kommer hverdagen og det er da man virkelig ser om det kan bli til ekte kjærlighet som varer livet ut.

For i innsalgsfasen er det desverre ikke alle som er seg selv, men forsøker imponere ved å være den de tror den andre ønsker de skal være. Det er viktig å tenke på at man skal kunne kommunisere og man må føle at man kan være seg selv om man skal fungere sammen i et team for resten av livet tror jeg.  Etter å ha snakket med utallige mennesker i forhold er vel konklusjonen at det går opp og ned for alle og man må kunne støtte hverandre også på dårlige dager. Om man kun er bra nok når man er på topp er det feil partner!

Kjærlighet er veldig viktig for de fleste av oss mennesker. Mange drømmer om å finne «den rette» og mange leter febrilsk og tidvis desperat Dette gir som regel motsatt effekt og man blir avvist. Men er det bare EN rett? Ikke vet jeg. Jeg er ingen ekspert på kjærligheten, men en liten håpløs romantiker og kjærlighetsfilosof kan jeg vel innrømme at jeg er.

Selv var jeg på syvende plass over årets brudd på VG i fjor og det var som å få en kniv midt i hjertet. Det er vondt og mislykkes i kjærligheten og enda vondere når smerten markedsføres. Men smerte er også en del av livet. Man kan velge å la seg knekke eller man kan gå videre og se livets muligheter..

Jeg beundrer alle som lykkes med å finne kjærligheten og par som fungerer godt i team. Noe av det vakreste jeg ser er par som er skikkelig stolte av hverandre og spiller hverandre gode 🙂

Teamwork is dreamwork !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *