Spis enkelt, næringsrikt og nok

CFNs-Paleo-Pyramide-LITE

Jeg har skjønt at en del av dere er litt frustrert nå som sommeren er her og mange har fokus på bikinikroppen 2015. Ingenting galt i det, men har dere fokus på helårskroppen slipper dere å bli stresset rett før sommeren 😉 Det ER mulig å få resultater på kort tid, men det er ikke det som er mest helsemessig forsvarlig og det blir mer smertefullt enn å være flink jevnt og trutt med kosthold, trening og å leve enn sunn livsstil året rundt.

Noen enkle tips til deg som ønsker mer effektivitet:

Sov 8 timer eller mer hver natt: ( litt individuelt hva du trenger) Får du for lite søvn og hvile produserer kroppen stresshormonet kortisol som er fettbesparende og muskelnedbrytende

Tren tung styrketrening: Ønsker du mer fokus på fettforbrenning og økt kondisjon kan du f.eks kjøre sirkler med 4 ulike øvelser 12-10-8-6 reps 4 runder. Bruk store flerleddsøvelser som tar for seg store muskelgrupper som Markløft, knebøy, push ups og chins. Klarer du ikke disse øvelsene velger du alternative øvelser som trener de samme musklene som Rygghev, utfall bak, benkpress med hanler og nedtrekk. Gjør to sirkler med 4 ulike øvelser. Gjør dette i et så raskt tempo du klarer slik at du kjenner deg andpusten, men teknikken er viktigst og IKKE gp på kompromiss med den! Jo mer muskler du har jo mer fett forbrenner du. Og husk at du blir ikke stor som en bodybuilder av å trene styrketrening. Det tar LANG tid å få store muskler og vi jenter har ikke anlegg for det. Om du ønsker å få muskler derimot må du spise MYE mat og trene tung styrketrening i tillegg til mye hvile.

Spis enkelt, næringsrikt og nok: Spis ren , næringsrik, proteinrik mat med lav glykemisk indeks ( trege karbohydrater) som holder blodsukkeret og forbrenningen jevn. Proteiner: Kylling, torsk, laks, egg og litt rent kjøtt + cottagecheese. Karbohydrater: Søtpotet, fullkornsris, masse grønnsaker som brokkoli, spinat, gulrot og litt frukt eller bær. Fett: Du får i deg fett i laksen og kjøttet du spiser, men en halv avocado eller en neve usaltede nøtter vil også gi deg verdifull olje. Du kan også steke maten i litt olje. Drikk masse vann! Hold deg unna alkohol, sukker og halvfabrikat. Lag maten deres selv så dere vet hva som er på tallerkenen. Og ikke si dere ikke kan lage mat, for jeg VET dere kan!! 😉 Spis deg aldri stappmett og gå aldri rundt sulten. Spis en tallerken med en fordeling som dette:

Tallerkenmodellen

Kondisjon: Jo bedre kondisjon du har jo mer fett forbrenner du. Løping er meget effektivt for å øke kondisjonen og jeg foretrekker selv løping da jeg ønsker å trene mest mulig effektivt i en hektisk hverdag. Mitt mål er ikke å være flest mulig timer på treningsstudio, men å få maksimal effekt ut av de 3-5 timene jeg trener per uke. Har du vondt i knær eller rygg kan du velge andre alternativer som fungerer bedre som svømming og eventuelt sykling.

Eksempel: 

Mandag: Kondisjon Tirsdag: Styrke: Onsdag: Kondisjon: Torsdag: Styrke Fredag: Kondisjon Helg= FRI!

 

BRUK SUNN FORNUFT JENTER! JEG VET DERE KAN SÅ MYE MER ENN DERE TROR!

 

 

5 Comments on “Spis enkelt, næringsrikt og nok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *