Hvor henter du energi og påfyll?

IMG_0226

For mange av oss er hverdagen hektisk. Det føles som om alt går raskere enn før. Jeg er usikker på om det er fordi vi blir eldre og legger mer inn i kalenderen vår eller om det er hvordan teknologien har utviklet seg. Jeg vet hvertfall at jeg selv har mye jeg ønsker å oppleve , skape og gjennomføre i løpet av livet. Kanskje det er hektisk fordi vi ønsker å få maks ut av livet? Ikke vet jeg. Jeg nyter å ha det hektisk og drigger positivt stress, men jeg vet også at vi bruker krefter når vi har det gøy også. Hva gjør du for å hente energi og påfyll?

Jeg har mange ulike steder jeg henter påfyll siden jeg har blitt meget bevisst på at selv om jeg digger positivt stress og press til tider kan jeg ikke ha det hele tiden. Derfor har jeg innsett at jeg må legge inn litt pauser hvor jeg henter energi også. Og jeg er en av de som henter energi best alene når jeg kan tenke mine egne tanker, reflektere og filsofere over livet. Det er godt å bli eldre og bli mer kjent med seg selv. Det er fint å være mer bevisst på våre styrker, svakheter og ikke minst våre behov for livskvalitet.

På søndag gikk jeg en 2 timers tur i skogen helt alene. Det var lenge siden jeg hadde vært i skogen nå siden jeg har flyttet på andre siden av byen. Jeg gikk fra Sognsvann og opp til Ullevålseter og ned. Da jeg så skogen opplevde jeg umiddelbar glede og jeg kjente skuldrene senket seg og jeg kjente det ga meg styrke. Da gikk det opp for meg hvorfor jeg søkte til skogen i fjor da jeg hadde utfordringer i livet privat. Skogen ga meg styrke og hjalp meg. Jeg fikk avkoblet og sortert tanker. I skogen er også der jeg henter mye kreativitet siden det er når jeg er alene at de gode ideene kommer opp. Jeg er heldig og er en kreativ person som alltid har ideer, men når jeg er alene strømmer det over og det er herlig å føle på alle mulighetene som finnes. Jeg tenker større i skogen.

Samtidig er det så herlig og ikke skulle rekke noe. Bare skru av mobilen.. Da jeg kom til toppen ga jeg meg selv en belønning med en deilig vaffel med brunost og drakk en forfriskende farris mens jeg så på alle de spreke menneskene i alle former og fasonger som var ute og beveget seg. Det var så godt å se. Virkeligheten! Her var det ingen glossy sixpack eller selfies med filter. Det var familier som var ute og var aktive og tilbragte tid med de nærmeste og venner som trente sammen. Ingenting er rett eller galt. Jeg kan godt like begge deler. Variasjon er fint synes jeg.

Så hva gir deg energi i en hektisk hverdag?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *