Hvilken utdanning har du?

unnamed

Om jeg ble mor ville jeg sikkert gjort mitt beste for å motivere mine barn til å ta en høyere utdannelse. Det å ha en skikkelig utdanning kan skape mestring, trygghet og økte muligheter. Når du er i slutten av tenårene og skal velge hva du skal bli når du blir stor er det ikke alltid lett å vite hva du vil. Derfor kan det å utdanne seg være et godt sted å begynne for mange unge. I mange typer jobber kommer du heller ikke inn døren om du ikke har en skikkelig solid utdannelse.

Samtidig kan det være ting i livet ditt som har gjort at du ikke er motivert til å studere i den alderen. Og hvorfor skal du da bruke tid på å studere om du ikke er motivert? Det er kostbart å studere. Ikke nok med at gode studier koster og du må låne penger til livets opphold, du taper også arbeidsinntekt. Mange sitter med studielån i årevis etter endt studie før de klarer å betale det ned. Da er det jo ekstra bittert om du har tvunget deg igjennom å studere noe du ikke har lyst til å holde på med. Da er det kanskje bedre å begynne å jobbe og få seg arbeidserfaring?

MIn opplevelse er at det er få personer som har det klart for seg hva de skal jobbe med i dette livet alt før de har blitt 20 år. Få vet nok om hva som vil være et rett valg dem, dvs. hvilket valg som vil resultere i god livskvalitet på lenger sikt. Vel, dette er nok en balanse som med alt annet. Selv har jeg minimalt med utdannelse, og en lang og god utdannelse trenger ikke å være en garanti for at du lykkes i arbeidslivet.

Noen ganger opplever jeg at noen ser på de som har en lang utdannelse som mer verdt og noen ser også på kjendiser og offentlig kjente personer som mer verdt. Ingen av delene er riktig i mine øyne. Selv tror jeg ikke utdanningen i seg selv eller hvor kjent du er betyr så mye når alt kommer til alt. Det handler om disiplin, vilje og hardt arbeid om du ønsker og lykkes på ditt felt. Det er ingen vei utenom hardt arbeid for å lykkes med noe over tid. Det handler om å være sulten på å utvikle deg. Alt kan læres om du virkelig vil det sterkt nok!

Viktigst er det at uansett om du har utdannelse eller ikke, så holder det ikke å ha gode karakterer eller et kjent navn. Du må bevise igjen og igjen at du kan levere. Det er ingen vei utenom hardt og målrettet arbeid om du vil nå dine mål.

 

 

2 Comments on “Hvilken utdanning har du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *