Lager søtpotetpizza til min kjære :)

Pizzaveggiamania

I kveld kom jeg og min kjære hjem fra en herlig uke i Spania med sol, trening, beach, sunn mat , studier og litt kreativ produksjon. Jeg laget søtpotetpizza til min kjære her forleden og den falt virkelig i smak. Derfor skal jeg lage det igjen i kveld. Selv elsker jeg søtpotet. Jeg kjenner jeg får vann i munnen bare ved å tenke på det og hva gjør man ikke for å skjemme bort sin kjære 🙂

Her er oppskriften:

Bunnen:

 • 350 gram søtpotet
 • 1 egg
 • 100 gram havremel + litt krydder

Først baker jeg potetene i ovnen i ca 45 minutter ( litt avhengig av hvilken størrelse det er på potetene) ved å skjære noen snitt i de . ( Du kan også bake de i microen of course om du er av de som VIRKELIG har dårlig tid) Jeg legger de på bakepapir midt i ovnene. Når de er klare ( når de har blitt myke) fjerner jeg skallet og legger de i en bolle og blander med en dæsj smør + litt salt og pepper ( Bruk gjerne foodprosessor l.l.) mens jeg knar det sammen til en deig og legger det ut på en stekebredt med bakepapir som jeg smører med litt olje så bunnen ikke skal sette seg fast. Velg å legge den så tykk du selv ønsker. Så lar jeg bunnen forsteke i 15-20 minutter midt i ovnen så den blir litt fast og fin før jeg tar på fyllet. Dene bør stå i ca 15-20 min etter du har lagt på fyllet også.

Pizzafyll:

Jeg starter ofte med en tomatpure slik ofte tradisjonelle pizzaer har. I kveld skal jeg eksperimentere med en helt unik sammensetning av fyll. Ingen ingredienser er direkte feil, det er helt opp til deg hva DU vil ha på din pizza. Så go crazy! I kveld har jeg valgt å dele pizzaen i to deler:

Del 1 til min kjære:

 • Tomatpure
 • Sjampinjong
 • Ost
 • Serranoskinke
 • Pesto
 • Purre

Del 2 «Veggie Mania»:

 • Tomatpure
 • hakkede tomater
 • cottagecheese
 • plastinakk
 • mozzarella
 • purre
 • bønner og tofu
 • pesto

WOW! Dette smakte aldeles nydelig!!! Mmmmmm 😉

Tatt utgangspunkt i oppskriften til Linda Stuhaug og freestylet og skapt min egen søtpotetpizza ut av den. Skap din egen du også da vel! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *