UNNGÅ Å SKLI FULLSTENDIG UT I JULA

Foto: Masse deilige oppskrifter på www.matprat.no

Er det flere enn meg som gleder seg til å spise ribbe i julen? Mmmm.. Det er så digg! Og knust potet med brun tykk saus. Det blir fint å koble av med familien. Jeg merker at familie og det å koble av har blitt viktigere for meg de senere årene.

Hvordan unngå å miste formen fullstendig i jula?

Det mange ofte gjør feil er at du undervurderer hvor mye kalorier det er i det de spiser og de starter for sent å komme i form til sommeren når de fleste ønsker å føle seg fab. Er du en av de som tenker mye på det, men som starter for sent? Selv vil jeg anbefale 80/20 regelen. Ha gode rutiner i hverdagen hvor du spiser næringsrik og ren mat og 20% av tiden f.eks på lørdag kan du kose deg litt. Lørdagsgodis hadde vi som barn og det synes jeg var et bra konsept. Det er ikke hva du putter i munnen mellom jul og nyttår du blir feit av. Men fortsetter du hele året fram til neste jul kan det gå skikkelig galt og du kan skli ut fullstendig! Det er ingenting i veien med å unne seg litt kos Julaften, første og annendag og nyttårsaften. Dette kan kroppen håndtere, hvis du ikke går over styr selvfølgelig.Alt med måte. Om du ikke stuper ned i godteriskåla og heller innpå litervis med vin er det begrenset hvor mange kiloene du rekker legge på deg. De kiloene du klarer legge på deg i løpet av fire dager brenner du fort av deg når du er tilbake i sunnere og mer sporty rutiner på nyåret. Noen enkle tips som kan bidra til at du unngår å miste formen i jula:

  •  Ta til deg kun en gang Beveg deg mer i jula!
  • Spis mer grønnsaker
  • Mindre saus
  • Begrens alkoholinntaket
  • Sett frukt på bordet
  • Unngå å ha fri flyt av godis hele dagen
  • Kun en liten desserttallerken julaften, første og annen dag + nyttårsaften
  • Drikk mye vann ( Note to myself 😉
  •  Ikke start julen for tidlig
  • Førjulstiden bør ikke bli et stort etegilde

Alt er mulig. Og alt avhenger av målet. Vi har alle en ulik formening om vår egen trivselsvekt og når vi føler oss bra. For noen er det viktig å holde en viss form, mens noen andre bryr seg ikke om dette. Begge deler er ok. Det viktigste er at du lever i tråd med dine verdier og tar noen forhåndsregler som gjør at du føler deg bra og har best mulig livskvalitet enten det er med mye trening og et strukturert kosthold eller du liker leve «livets glade dager» med piker vi og sang.

Nyt julen uansett livsstil 🙂

LA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *