HVORDAN HOLDE SEG SUNN?

Foto: Rolf Ørjan Høgset

Jeg får en del spørsmål inn på DM eller messenger og et av spørsmålene som går igjen er hvordan jeg klarer å holde meg så sunn. Da jeg først fikk dette spørsmålet måtte jeg tenke høyt «Hva er egentlig å være sunn?».

Det å være sunn avhenger hvem som ser og jeg tror nok at jeg tidvis beveger meg over i det ekstreme som mange mener er usunt. Å leve for rigid og å overtrene over tid er heller ikke bra. Det kan skape stress for kroppen vår. Men stort sett lever jeg nok ganske «sunt». Jeg spurte ei av de som sendte meg melding tilbake hva hun mente definisjonen av å være sunn var og hennes definisjon var at jeg trente og spiste sunt.

For å svare på spørsmålet om hvordan jeg klarer å holde meg sunn. Jeg har etterhvert forstått at jeg ikke er helt som de fleste når det kommer til mat og trening. Struktur, disiplin og vilje er nok ganske viktig for å holde seg «sunn». For meg er helse en av mine aller viktigste verdier og jeg er en person som liker å ha kontroll. Jeg vet at jeg føler meg best når jeg spiser næringsrikt og nok, trener, får nok søvn og unngår altfor mye stress. Det er en livsstil for meg. Dessuten liker jeg å se bra ut. Og i mine øyne føler jeg meg best med hvordan jeg ser ut når jeg lever etter 80/20 regelen. Det er min type balanse. Jeg spiser rent og næringsrikt og har gode rutinert, samt trener jevnlig 3-6 ganger i uken og skeier ut når jeg føler for det med god samvittighet.

Hvordan holde deg sunn:

 • Still deg selv spørsmålet hvorfor det er viktig for deg å være sunn
 • Hva vil det gi deg å holde deg sunn?
 • Hva er målet ditt med å holde deg sunn?
 • Hva stopper deg i å være sunn?
 • Sett deg et tydelig mål som virkelig betyr noe for deg!
 • Del målet opp i delmål slik at du opplever mestring underveis
 • Lag en plan
 • Lag struktur i din hverdag
 • Det er viktig at målet tenner deg nok til at du gjør det som skal til
 • Det bør også være realistisk og gjennomførbart
 • Du må ville det sterkt nok
 • Noter ned alle grunnene til at du ønsker å holde deg sunn
 • Heng motiverende bilder på kjøleskapsdøra

Håper noen av tipsene kan inspirere deg til å holde deg sunn 🙂

LA

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *