Superset

Superset: Knebøy 4 sett x 7 + Benkpress 4 sett x 7 repetisjoner

Når jeg trener tenker jeg effektivitet. Jeg ønsker å ha maksimalt ut av treningsøkten. Det vil si at jeg bruker gjerne store øvelser som baseøvelser hvor jeg får trent flere store muskler og flere muskler samtidig da jeg er opptatt av effektivitet og å få gjort mest mulig på kort tid. Dette betyr IKKE at jeg stresser meg igjennom økten. Jeg prioriterer treningen og koser meg de timene jeg setter av til meg selv som «ME time» og som påfyll av mine energilagre for å ha noe å gi til andre, men jeg forsøker hele tiden og forbedre mine rutiner slik at jeg forbedrer mine rutiner til enhver tid.

Superset som i videon ovenfor er noe jeg ofte benytter meg av i styrkeprogrammene jeg velger å trene og jeg liker alltid å følge et målrettet program. Noen ganger programmerer jeg selv og andre ganger følger jeg dyktige kollegaer sine program. Dette lærer jeg enormt mye av.

Superset betyr at du først gjør en øvelse, så en påfølgende uten pause og så tar du heller pausen etter du har gjort de to øvelsene. Da kan du f.eks ta 60 sekunders pause og kjøre neste sett. ( Selv tar jeg litt lenger pauser og unngår stress på trening da det er mitt fristed) Du trenger altså ikke bruke like mye tid på pauser når du kjører Superset. Spesielt ikke når du har et supersett med overkropp og underkropp.Det fungerer dessuten fint mtp forbrenning og kondisjon. Mange sier du ikke brenner fett eller trener kondisjon med styrketrening, men der er jeg uenig. Trener du tungt nok kjenner du virkelig hjertepumpa slå! Så alle MÅ ikke løpe slik mange tror!

Da jeg kjørte dette supersettet kjørte jeg 6 øvelser 4 sett med ulikt antall repetisjoner. Jeg liker å ha korte effektive økter jeg føler jeg mestrer framfor å ha flest mulig øvelser og å bruke lengst mulig tid. Det er viktig at du lytter til DIN kropp og tilrettelegger treningen slik at du selv føler du opplever mestring og at det er lystbetont. Tenk over hva du liker å trene og hvorfor? Sett deg et mål og tren i tråd med hva som er ditt mål og hva du synes er gøy!

You can do it!

LA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *