NY REKORD PÅ SVØMMING

10330392_10152397216680269_2206058568850500363_n

 

Foto: Fra LA treningscamp i Mallorca tidligere i år her sammen med to av deltagerne Martine Ellefsen og Linn Aune aka «SuprLinn» 😉

Nå har jeg vært i Spania en uke hos min far med min venninne Anne Brith Davidsen. Hun er Norges beste cookiediva, men også en helt rå svømmetrener. Strenger er hun også! Så hun insisterte på å pushe meg til ny rekord på svømming! Heeelp tenkte jeg!

Jeg er ikke særlig god på å pushe meg selv på treninger må jeg innrømme. Det er av en eller annen grunn ikke viktig nok for meg. Jeg presterer som regel best når mye står på spill og jeg har mye press på meg. Det må være viktig nok for meg for at jeg skal presse meg selv til det ytterste.

Men min rekord på 750 meter var 18 min. Den tiden fikk jeg da jeg og to av triathletene jeg coachet i 2012 Kenneth Arvesen og Børge Kraft- Pettersen testet vårt utgangspunkt.

Når jeg skal sette rekord eller gjennomføre store prestasjoner eller opptre foran mange mennesker har jeg stort behov for å være for meg selv før dette i motsetning til andre som slapper mer av ved å være rundt mennesker. Jeg liker også å ha planlagt godt slik at jeg vet mest mulig detaljer av alt som skal skje på forhånd. Det å ha vært tilstede der jeg skal opptre eller konkurrere og ha kjent mye av de samme følelsene før selveste dagen og ha visualisert at jeg har gjennomført det jeg skal igjennom mens jeg ligger rolig i sengen min og lukker øynene er viktig for meg for optimal prestasjon.

I dette tilfellet visste vi ikke hvor svømmehallen var og somlet mye i varmen for å finne fram dit. Merket at jeg ikke var like fokusert siden det ikke var så viktig for meg å slå rekord den dagen, men da vi endelig fant denne svømmehallen slo jeg rekord og svømte 750 meter på 16 min og 24 sekunder. Og i forhold til forutsetningene var jeg meget happy med det! Jeg hadde aldri giddi å ta rekord den dagen hadde det ikke vært for min gale venninne som blir så tent når jeg eller hun slår rekord! haha.. Så jeg pushet henne fra fra 45 minutter på 5 km for ca. 6-8 uker siden til 32 min på 5 km for noen dager siden og nå fikk jeg et skikkelig rævspark! Bra teamwork kaller jeg dette! Digger venner som tør å utfordre meg og være direkte slik at jeg kan bli bedre!

Men.. Denne gangen svømte jeg uten den tighte våtdrakten. Damn, det er heavy å svømme med den. Ja, jeg får mer oppdrift, men det er mer krevende å bevege armene synes jeg. Vel, jeg er jo en fersk jålete triathlet 😉 hihi..

Øvelse gjør mester! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *