Ikke ta det for gitt at selvangivelsen stemmer jenter!

 

975x555_water_villa_deck2

 

Kan regnskap være gøy? Kan du ende opp å sitte å se utover det turkisblå havet i Maldivene ved å interresere deg for økonomi? Det tror jeg 🙂 Men ønsker du realisere drømmen krever det mer enn å drømme. Du må ha en plan og bestemme deg for å følge den. Kunnskap skaper muligheter. Hva må du lære deg for å følge dine drømmer?

 

I følge Brønnøysund opprettet jeg et enkeltmannsforetak 7.januar i 2003 som tidligere het LA entertainment & Fitness. Jammen har jeg vært gründer i over 12 år nå. Da jeg startet eget selskap visste jeg ikke hva det ville si å være gründer og jeg var heldighvis ikke klar over konsekvensene og hva som kunne gå galt. Jeg jobbet med striptease og gjorde det for å kunne betale skatt siden jeg var opptatt av å følge reglene. Jeg så aldri på det som noe skummelt å starte for meg selv den gangen, men kastet meg ut i det og forstod at det var noe jeg var nødt til å gjøre. Jeg husker ikke hvordan jeg fant ut av det, men kjenner jeg meg selv rett var det noen i mitt nærmiljø som fortalte meg eller jeg var nysgjerrig og spurte eller lyttet til de rundt meg.

 

Nå i voksen alder har jeg etter hvert forstått at mange drømmer om å starte for seg selv, men ikke tør av ulike årsaker. En av grunnene til at mange ikke tør er fordi de er redd for å miste sin økonomiske trygghet og det er forståelig. Nå i en alder av 33 har jeg mye mer livserfaring og har derfor fått et bredere perspektiv hvor jeg nå kan se flere sider av en sak og tenke mulige konsekvenser før jeg tar et valg. Jeg har med årene jobbet med å bli mer analytisk , strategisk og interresert i orden og struktur.

Selv har ikke økonomi og budsjetter vært det jeg har fokusert mest på gjennom min karriere. Jeg har hatt mest fokus på å følge drømmer, oppleve, skape, inspirere. Det har tatt meg lang tid å komme dit at jeg synes regnskap og økonomi er spennende. Jeg har jobbet mye mentalt med meg selv og sagt til meg selv at jeg digger dette før jeg har greid å være positivt innstilt til det. Nå har jeg begynt å forstå viktigheten av det. Økonomi er så viktig for helsen og livskvaliteten!

Som jeg har skrevet på bloggen er jeg nå inne i en akklimatisering og derfor holder jeg på med en skikkelig opprydning og forsøker forenkle og effektisere hverdagen min. Jeg har nå byttet regnskapsfører til en som holder til i gåavstand fra der jeg bor. I dag møtte jeg min nye regnskapsfører og det var et stort pluss for meg at han var både blid, god til å kommunisere og at han kan være tydelig og streng når det trengs. Dette var noe jeg ba om siden jeg kjenner meg selv.. hehe.. Jeg foretrekker å snakke med mennesker face to face framfor email og telefon. Det å stille spørsmål til fagpersoner lærer jeg helt klart raskere av og det er mest effektivt for meg.

I dag tok vi for oss Selvangivelsen som skulle ha vært levert inn allerede. Siden jeg har hatt det så hektisk har jeg vært så heldig å få utsatt innleveringen. Det var jeg ikke klar over at var mulig, men heldighvis beroliget min regnskapsfører meg og jeg fikk frist til mandag med å levere inn nye papirer 🙂 Det var et veldig interresant møte i dag. Tidligere har jeg ikke hatt 100% oversikt på regnskapet selv, men min kjære mor har avlastet meg.  Nå er det på tide å «bli voksen». Fra nå av har jeg valgt å ta kontroll selv da jeg ser at det er meget viktig for min livskvalitet å ha full kontroll. Og thank god at jeg gjorde det, for i følge papirene skulle jeg få restskatt på 18000 kr! Det var selvfølgelig ikke noe jeg ønsket å godta da jeg var overbevist om at det måtte være en feil. Etter å ha kommunisert med min regnskapsfører innså jeg at ved å gjøre noen grep kan jeg endre – til + og DET var veldig kult! Så jeg får kose meg med litt regnskap i helgen med andre ord 🙂

Jeg har en drøm og jeg er villig til å gjøre det som skal til for å realisere drømmen <3

 

Så ikke ta detf or gitt at selvangivelsen stemmer folkens! Det er lurt å være interresert i økonomi og regnskap. Du sparer penger som kan gi deg mer frihet og muligheter!

 

Jeg er langt fra utlært, men dette var motiverende og jeg gleder meg til å lære mer.

 

Alt kan læres om vi virkelig vil det sterkt nok!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *