Du blir god på det du trener på!

 

OSLO 20110907  Crossfit er en ny treningsform der man bruker uvanlige gjenstander som vekter. Lene Alexandra øien trener med Sandra Johansson. Treningssak til VG SÀndag.  FOTO: KYRRE LIEN/VG

tumblr_lps5o8RqUO1qcq0rb

Foto: Gammelt bilde fra jeg ble introdusert for Crossfit av Einar Svindland og Christer ideland da det kom til Norge for mange år siden. Jeg glemmer ikke første gangen jeg skulle ta boxjumps hvor jeg trodde jeg ikke hadde spenst. Der tok jeg feil gitt 😉

Rett etter jeg var ferdig med PT utdanningen kom Crossfit for fullt til Norge og nysgjerrig som jeg var skulle det prøves ut på Crossfit Oslo og VG var med 🙂

Etterhvert som jeg har jobbet som trener noen år og  lest en del bøker har jeg etterhvert lært mye om hva som fungerer og ikke. Da jeg trente crossfit hadde jeg ikke lært det med balanse. Jeg hadde ikke kjent nok på ytterpunktene og kjente derfor ikke til kosekvensene og dro på meg en skulderskade. Det gjorde at jeg lærte  å trene opp en skulderskade og jeg ble mer bevisst på rett teknikk og at jeg ikke måtte overdrive og legge på for mye vekt når jeg skulle trene så mange repetisjoner. Hehe.. Jeg lærer som regel på den harde måten.

Det var forferdelig uvant da jeg skulle gå fra å trene styrketrening med mange reps uten pauser til å trene for styrke og muskelvekst hvor repetisjonene er færre og det spesielt i fht det å øke i styrke er lengre pauser. Jeg husker jeg trippet der jeg stod i pausene i starten. Den gangen var jeg så «flink pike» og opptatt av effektivitet at jeg knapt hadde tid til pauser, men så økte jeg min kunnskap og forstod at det var det som måtte til for å få resultatene jeg ønsket. Den gang var det å bli sterkere og få mer muskler. Og vi kan ikke bli god på alt samtidig. Vi blir best på det vi trener på.

Jeg var også en av de jentene som en gang trodde at om du spiser minst mulig og trener masse kondisjon vil du bli tynn. Heldighvis har jeg økt min kunnskap og endret mitt syn på kropp , trening og kosthold. Nå i dag trener jeg for å ha en atletisk og allsidig kropp som er sterk og takler utfordringene jeg kaster meg ut i. Jeg trener periodisering og varierer så jeg unngår skader og holder motivasjonen oppe. Nå f.eks endrer jeg fra å trene tungt med lengre pauser til mer crossfitinspirert sirkeltrening på styrketreningen + at jeg legger inn litt svømming, sykling og løping. Når det er sommer liker jeg å endre treningen og ha mer fokus på kondisjonen. Det er så herlig å være ute!

I dag hadde jeg min første økt med sirkeltrening på lenge og jeg ble så sliten. Klarte knapt å gå etterpå! Haha..

DAGENS ØKT:

A: Gående utfall, leg extensions og lårcurl på ball 15 repetisjoner 5 runder m kun 60 sek imellom

B: Roing i 1 minutt, ATG ( ass to the grass) squats 30 repetisjoner og 10 vertikale hopp på slutten. 5 runder med kun 40 sek i mellom hver runde

Slik jeg skriver det her høres det kanskje ikke så heavy ut, men trust me it was! Når du er vant til å trene få reps og tungt og plutselig trener mange reps er det noe helt annet. Jeg slet med å gå i trappen etterpå. Deilig!

I sommer kommer jeg til å være hos min far i Spania og skrive på boken min og finpusse på foredraget mitt som jeg starter for fullt med i høst. Når det kommer til treningen kommer jeg til å trene for å opprettholde styrken jeg har opparbeidet, så kommer jeg til å trene styrke for kondisjon + svømming og løping. Gleder meg enormt til å løpe langs stranden igjen. Det gir meg enormt mye energi!

Gjør mer av det du liker! Det finnes ikke ET fasitsvar. Finn den treningen som får fram din treningsglede, gir deg mestring og god livskvalitet.

LA

 

One Comment on “Du blir god på det du trener på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *