Dette er min kropp !

Chinsmai2015

Nå må du passe på så du ikke blir for muskuløs!

Unnskyld, hva er det du sier?? Hvorfor får jeg slike kommentarer fra mannfolk jeg ikke kjenner som følger meg på sosiale medier? Jeg lever ikke lenger for å være mannens drømmekvinne slik jeg gjorde tidligere i min karriere som glamourmodell. Jeg kommer uansett ikke til å trene min kropp så den blir slik enkelte menn vil og rulle meg rundt i bikini for deres skyld. At media velger å legge fokus på rumpa mi eller lignende når jeg gjør mediasaker om trening for å få klikk er utenfor min kontroll. Selv velger jeg å ta det som et kompliment. Først og fremst er jeg nå i media for å inspirere andre mennesker til treningsglede, mestring og økt livskvalitet.  

Etter at jeg begynte å trene styrketrening og har fått en en mer muskuløs kropp og klippet håret kort har en del menn kommet med kommentarer om at jeg må passe på så jeg ikke mister min femininitet.  Hvem bestemmer egentlig hva som er feminint? Jeg er først og fremst opptatt av å være komfortabel i min egen kropp og å være stolt av den jeg er med mine verdier og hvilken verdi jeg har i andre menneskers liv. Dessuten føler jeg fortsatt at jeg har feminine sider.

fhm.no-4801-coverHentet fra det store leksikon:

Det typisk feminine kan defineres som følsomhet og evne til omsorg. Andre har definert femininitet som estetisk interesse og opptatthet av eget utseende. Imidlertid kan menn ha disse interessene uten derved å virke feminine. Oppfatningen av hva som er feminint vil til enhver tid være uløselig knyttet til hva som samtidig regnes som maskulint.

En person som er like mye preget av det som regnes som feminine som av maskuline egenskaper og grunnholdninger, kalles androgyn.

Da jeg så ut som en «barbiedukke» var det feil. Da var jeg for tynn,  hadde for store pupper, så billig ut og ble dømt for å være dum. Det ene trenger ikke utelukke det andre og verken det ene eller det andre er feil, men det er viktig at vi er bevisst på hva vi selv vil,  at lytter til vår magefølelse og etterlever våre verdier.  Følger dine drømmer og realiserer dine mål.

Ja, utseende er en form for makt har jeg erfart gjennom tiden og den form for makt de fleste kvinner ser ut til å være opptatt av. Hvorfor er det slik?  Menn har i mange år vært mest opptatt av penger og makt, mens kvinner har vært mest opptatt av utseendet. Vi kvinner har i lengre tid fightet for likestilling, men vi kvinner har vel sjelden brukt mer penger på utseendet sitt enn vi gjør i dag har vi vel ? Jeg hører stadig kvinner si at de synes noen er så dyktige fordi de er vakre. Jeg opplever jevnlig at kvinner idoliserer et vakkert utseende fremfor kompetanse hos andre kvinner. Er utseendet alt for oss kvinner? Hva med verdier, budskap og jobben kvinner gjør? Er det de feminine sidene til kvinnen som gjør at kvinner er mer opptatt av sitt utseendet enn å gjøre «karriere» og velge f.eks topplederstillinger?

Om utseendet er alt er det kanskje ikke så rart at ungdom er misfornøyd med egen kropp? 

De unge gjør ikke som vi sier, de gjør som vi gjør..

Er vi på rett vei? Klarer vi sammen å finne en balanse?

 

14 Comments on “Dette er min kropp !

  1. Pingback: Hetses av menn for å være «for muskuløs»: – Forferdelig stygt gjort | bilindustrien

    • Aww, så bra! Jeg har jobbet hardt for å få en bedre selvfølelse og å bli mer selvsikker, men mental styrke er også ferskvare og noe vi må jobbe med hele tiden gitt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *