SEKSUALISERING AV KROPP

bilde

 

Jeg observerer, filosoferer og analyserer mye og jeg synes det er interresant hvordan mennesker er på ulike stadier og i ulike faser i livet. Selv merker jeg at en del ting jeg uttalte meg om og gjorde før ikke ville falle naturlig å gjøre i dag. Jeg har endret meg mye de senere årene og mens jeg har vært i endring har jeg blitt litt mer forsiktig med å mene for mye siden jeg vet at jeg ofte endrer mening. Det er så mange sider av en sak og jeg er vel egentlig mer opptatt av å forsøke å forstå alle sider av saken og akseptere at vi alle er ulike enn å presse fram min mening for å få oppmerksomhet til enhver tid. Dette er sikkert dumt når jeg er grunder og driver mitt eget selskap. Ikke vet jeg, men jeg er litt over den perioden hvor jeg gjør hvasomhelst for å være synlig i media. Om jeg skal være i media ønsker jeg at det skal være fordi jeg uttaler meg om temaer som jeg bryr meg om hvor jeg kan inspirere andre mennesker, at jeg synes det er gøy eller positivt for LA Lifestyle og min profil. Om det tar meg et skritt nærmere mine mål og gir meg nye muligheter i tillegg er det jo supert.

Noen mennesker endrer seg ikke like mye, men gjør gjerne det samme hele livet har jeg lagt merke til og det må føles trygt og godt. En del mennesker synes det er skremmende med endringer eller har av ulike årsaker derfor ikke utvikle seg videre i livet sitt.

Jeg har lagt merke til saken med Shape up og Kari Jaquesson og observert fra utsiden:

978x

 

Foto: Lånt fra www.dagbladet.no

http://www.kjendis.no/2015/01/28/kjendis/kari_jaquesson/helse/debatt/det_nye_shape_up/37425137/

Det kan være fort gjort å dra konklusjoner før man har tenkt seg godt om. Først må jeg si at jeg beundrer Kari Jaquesson for den enorme driven hun har og for å holde på å diksutere og mene så mye i så mange år er hun nødt til å være hardhudet. Jeg har truffet Kari noen ganger og for meg framstår hun meget bevisst, smart og selvsikker. Jeg vet hvordan det er når media forsøker å få det til å framstå som om man sier i mot seg selv og det føles aldri bra. Fordi da kan man som offentlig person føle at troverdigheten din blir svekket .

Jeg har sett at Kari har uttalt seg en del i forhold til seksualisering av kvinner og la også merke til at hun selv var lettkledd på sitt bokcover. Da kunne man jo umiddelbart tenke at det var litt synd at nå som hun var eldre ikke heiet fram de unge flotte sporty jentene som stolt viser fram sin flotte kropp på coveret av Shape up. Men som hun til sitt forsvar sier har hun jo endret mening siden den gang. Da var det tydelighvis ok å vise hud, mens det nå når hun har blitt eldre ikke er ok.  En måte å få oppmerksomhet på i media er jo å være provoserende og å mene noe. Kommer du ikke med kontroversielle uttalelser og skiller deg ut på en eller annen måte vil du ikke få spalteplass som gir booking av flere oppdrag, mer økonomi og penger på bordet. Det er ikke plass til alle i media, men de som vil opp og fram og er villig til å gjøre det som skal til får det til. Noen ganger betyr dette for mange å gå på tvers av sine verdier slik jeg selv gjorde mye i starten av min karriere i media. Dette handler om hvilke stadie man er på i livet.

ALT AVHENGER AV MÅLET!

Selv var jeg på photoshoot for Shape up i 2012 og da ønsket de at jeg skulle ha på meg korte topper. Dette takket jeg nei til fordi jeg ikke hadde lyst til det akkurat den dagen fordi det er viktig for meg å sette grenser og gjøre det som føltes riktig for meg. Akkurat den perioden var jeg inne i en endring av min merkevare og jeg var usikker på om det var rett. Nå ser jeg jo at det absolut ikke ville vært noe problem på framsiden av et sporty blad for jenter, men det var nok fordi jeg hang litt igjen i fortiden og fikk assosiasjoner til min fortid som sexssymbol og FHM coverbabe. Ikke det at det er noe jeg skammer meg for. Tvert imot!. Men jeg var jo på vei til et annet sted.

Personlig synes jeg det er vakkert med unge spreke jenter som stolt viser seg fram. Så lenge det viser en sterk, sunn og selvsikker jente slik Shape up gjør og ikke skitne manneblader som utnytter unge jenters usikkerhet.  Seksualisering av kvinner har det vært i all tid og det kommer det alltid til å være. Det å se bra ut er uansett hvordan man vrir og vender på det en form for makt som kan gi muligheter om man spiller sine kort rett.

Man skal være stolt av kroppen sin, men man må for all del ikke vise den fram..Litt sånn føler jeg det er her til lands! Er du for bra ønsker mennesker å dra deg ned!

Det synes jeg blir tullete. Når man har vært heldig og enten få utdelt en gave av en kropp eller utseende generelt eller har trent og jobbet hardt bør man få vise det fram og andre bør heller heie fram enn å rakke ned på det. Desverre blir jenter som ser bra ut og som viser seg lettkledd ofte sett på som enten dumme, billige eller begge deler og dette synes jeg er forferdelig!

Selv trener jeg mange unge vakre jenter og desverre kommer flere av de til meg fordi de har lav selvfølelse. Dette er noe jeg virkelig brenner for og som gir meg MYE. Jeg skulle selv ønske at jeg hadde hatt en støttespiller slik jeg er for de da jeg var yngre og rådvill. Ofte oppdager jeg at dette henger sammen med at andre forsøker trykke de ned for at de selv skal føle seg bra. Dette synes jeg er forferdelig trist.

Selv liker jeg godt å vise meg lettkledd på mine egne premisser når det føles rett, men gjør det ikke så ofte lenger da jeg ønsket å vise andre sider av meg selv og få fokus på litt annet enn min egen kropp også. Dette var en del av min strategi for å kunne komme dit hvor jeg er i dag hvor jeg driver mitt eget selskap, er forfatter , uttaler meg i media som fagperson, leder treninsgreiser og holder foredrag.

Jeg snakker om det å akseptere seg selv som Bra Nok og å bli den beste utgaven av seg selv. Alt er mulig om man vil det sterkt nok. Noen ganger tar det bare litt lenger tid!

Jeg ønsker at vi skal akspeptere at vi alle er ulike og tørre være oss selv uavhengig av hva alle andre måtte mene.

Men igjen. Om ingen mener noe, hva skal avisene da skrive om da? 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *