MESTRING GIR ØKT SELVTILLIT

Dattern min superforeleser

 

Jeg er så utrolig stolt og glad. Det å snakke foran en forsamling har alltid vært noe jeg har syntes har vært veldig skummelt. Jeg er ikke alltid den som liker å være i sentrum. Og skal jeg være i sentrum ønsker jeg at det skal være et mål med det jeg gjør som for eksempel det å formidle et budskap for å inspirere andre mennesker. Det er viktig for meg å kunne gi noe og ikke bare stå på en scene fordi jeg er kåt på oppmerksomheten. Den tiden er forbi for lengst.

Da jeg sertifiserte meg som Mental trener i 2012 var en av eksamensoppgavene at vi måtte holde et foredrag foran klassen på 15 minutter. Jeg hadde den gang aldri hatt noen drøm om å være foredragsholder og synes det var veldig skummelt. Men jeg forberedte meg godt og fikk god tilbakemelding. Samtidig var det veldig mange i min omgangskrets som holdt foredrag og mente at siden jeg hadde en interresant historie å forteller burde jeg holde foredrag. Selv var jeg veldig usikker på om noen ville ha interresse for å høre på meg snakke om mitt liv. SÅ spennende var det vel ikke tenkte jeg. Men jeg har etterhvert forstått at mitt liv ikke er helt A4. Ganske fargerikt egentlig og mange kan kjenne seg igjen i deler av min historie og la seg inspirere.

Derfor begynte tankene om å holde foredrag og modnes. Rett etter jeg hadde gitt ut boken «Bra Nok!» i 2013 fikk jeg en utfordring av en av mine PT kunder som er direktør i Santander hvor jeg fikk mitt første oppdrag. Jeg ble booket som foredragsholder. Og siden jeg hadde pushet min kunde så mye og snakket om å gå utenfor komfortsonen kunne jeg jo ikke feige ut nå. Vi har en morsom dialog oss i mellom og pleier utfordre hverandre. Så jeg tok utfordringen og det gikk kjempebra! Jeg fikk veldig god tilbakemelding og vokste veldig på denne utfordringen.

For når man kaster seg utenfor komfortsonen og opplever mestring vokser man. Det er psykologist bevist at mestring gir økt selvtillit.

Jeg er glad jeg fikk muligheten. Etter dette oppdraget startet en prosess i mitt hode og jeg ønsket å utvikle meg og bli bedre på å holde foredrag, men jeg har tatt det med museskritt. Siden jeg har levd MYE av livet mitt utenfor komfortsonen har jeg blitt stadig mer bevisst på å leve litt I komfortsonen også og ta noen ting gradvis slik at jeg får den mestringsfølelsen jeg trenger.

Derfor valgte jeg å ha en myk overgang og startet med å holde foredrag med mindre grupper på 15 personer, men kun på mine egne kurs «Stay Fit & Happy» og treninsgreisene mine. På den måten kunne jeg ha kontroll og det ble gjort med trygge rammer rundt og jeg følte det var realistisk å få til.

Jeg er enormt takknemmelig for alle mennesker som har tro på meg og heier meg fram. For hver dag lærer jeg noe nytt og jeg kan lære noe av alle. Jeg er ikke best i alt, men jeg er bra nok.

Nå har jeg begynt å få stadig flere bookinger på foredrag selv om jeg ikke har markedsført meg selv som foredragsholder og det tar jeg som et stort kompliment. Helt utrolig at folk nå ser at min endring fra Boobs Lene til min mer sporty image er et faktum og at mange nå ønsker å høre om mine erfaringer og la seg inspirere. Jeg kjenner jeg blir rørt!

Derfor var det en stor seier og en herlig mestring da jeg var på Jessheim Storsenter forrige uke og holdt foredrag. Tenk at jeg måtte holde to foredrag fordi at det var så mange som meldte seg på. De hadde aldri hatt så stor respons før. Jøss, lille Lene fra Trøgstad. Helt uvirkelig! Jeg måtte klype meg i armen. Forstår det ikke helt! Flere av damene kom bort til meg og sa de synes det var både morsomt,  spennende og at de ble inspirert.  Jeg fikk tilbakemelding på at jeg var varm, ekte, omsorgsfull. WOW! Jeg var ikke klar over at jeg framstår på den måten.

Jeg forsøker bare å være meg selv og jeg har respekt for andres tid. Det er viktig for meg å ha noe å gi og jeg brenner for å inspirere andre mennesker til å være seg selv og leve det livet DE ønsker å leve!

Det handler om å finne ut hva som er BRA NOK for DEG! 🙂

FRIHET TIL Å VÆRE SEG SELV!

Takk for at jeg får lov til å være meg selv og være med på så mange spennende opplevelser. Livet blir hva vi gjør det til 🙂

Alt er mulig! Om du bare vil det sterkt nok! Noen ganger tar det bare litt lenger tid 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *