2018 ble året for endring og opprydning

ADVARSEL: LANGT INNLEGG

Foto: Tv3/ John Andresen : 15 års endring fra Realitybabe til Grunnlegger og eier av LA Lifestyle. DNCF Coach, Personlig Trener, mental trener, forfatter, kostholdsveileder.

Endring er mulig – Noen ganger tar det bare litt lenger tid

Nå var det jammen lenge siden jeg har blogget. 12.mars var siste gang jeg skrev et innlegg. Hvorfor? Jeg har ikke følt jeg har hatt noe særlig å melde og jeg har vært inne i en endringsprosess.Mye har skjedd de siste 10 årene. Det har gått i et høyt tempo hvor jeg kun har hatt fokus framover for å nå mine mål. Nå trengte jeg å fordøye og reflektere litt.  I 2018 har jeg helt ærlig hatt mer enn nok med meg selv og jeg beklager derfor om det er noen av dere jeg ikke har svart. Jeg har vært nødt til å si mye nei og sette grenser i året som har gått for å ta vare på min egen helse. Dette er noe jeg fortsatt jobber med å være flinkere på. Jeg er et ja menneske og det er positivt, men ikke når man sier så mye ja at man går tom for bensin.  Mitt fokus i 2018 har vært å ta tilbake livet mitt og å sette meg selv først igjen. Det har IKKE vært lett å senke tempoet etter å ha vært altfor mange år i prestasjonsbobler og samtidig som jeg har hatt altfor stor lidenskap for å hjelpe. Selv da jeg selv har vært på felgen har jeg til tider valgt å hjelpe andre når jeg burde ha hjulpet meg selv først. En god intensjon, men ikke så smart i lengden. Jeg glemte bort meg selv igjen. Noen ganger tror jeg av en eller annen grunn at jeg er ustoppelig og kan klare hva som helst. Helt til kroppen min sier STOPP! De helt utroligste ting skjedde i 2018. Det er fortsatt et par ting jeg ikke har fordøyd helt og jeg er fortsatt i sjokk over hva som har skjedd. Jeg ønsker å dele det når jeg har fått det på avstand i håp om å kunne hjelpe. Dessverre er det en del ting som er tabu i dagens samfunn selv om det er veldig vanlig bak fasaden. Jeg har vært både høyt oppe og langt nede i året som har gått. Tross at året har vært utfordrende og ikke helt slik jeg hadde ønsket har jeg allikevel klart å ta et par bra valg som har gjort at ting ligger mer til rette i det kommende året. Jeg var nødt til å holde meg oppe og prestere da jeg aller helst ønsket å synke ned under dyna og gjemme meg bort.  Det er fort gjort å ta feil valg når man har mer enn nok med seg selv og jeg er utrolig flau over at jeg blant annet har oppført meg dårlig og kjeftet på stakars telefonselgere fordi jeg selv ikke hadde det bra. Utrolig flaut når jeg ser tilbake på det. Jeg beklager på det sterkeste!

Jeg er utrolig takknemlig for de menneskene som dukket opp da jeg trengte de mest og var ærlig og tydelig med meg. Min kjære forlovede Karl Erik har vært en god støttespiller og hadde det ikke vært for han hadde jeg nok ikke vært på bedringens vei allerede nå. Han tvang meg til å ligge på sofaen og se serier og tok i fra meg telefonen. Jeg hadde blitt så avhengig av å jobbe døgnet rundt at jeg visste knapt hvordan det var å ha et liv utenom jobb. Jeg ser jo nå at jeg har kjørt meg altfor hardt de siste årene, men jeg var visst nødt til å få meg nok et par slag i trynet for å bli enda mer kjent med meg selv og utvikle meg selv videre. En ting er sikkert og det er at livet er en evig endringsprosess. Går man for toppene må man regne med nedturene. Ingen suksess uten smerte. Jeg har i 2018 gått i terapi for å lære mer om meg selv og hvorfor jeg fungerer slik jeg gjør. Jeg har innsett at det var ting som skjedde i min oppvekst som har gjort at jeg er i overkant resultatsorientert. Skriver mer om det i et senere innlegg.

 

Foto: Min kjære og jeg på VestliaResort spa i julen

Jeg har funnet kjærligheten og mannen i mitt liv som jeg ble fridd til av i sommer. Vi skal gifte oss i 2019.  Samtidig har jeg også vært så syk og dårlig at jeg var i ferd med å gi opp. Min forlovede har holdt meg oppe. Det har vært en kamp for å få orden på min egen helse. Jeg har lært enormt mye om meg selv dette året. Det har vært en bratt læringskurve som har gitt meg et bredere perspektiv og en enda større forståelse for hvor viktig helsen er for at vi mennesker skal ha et godt liv. Det er først når helsen går til helvete at du forstår hvor takknemlig du bør være når du er frisk. I dagens samfunn streber mange av oss etter perfeksjonisme og det å bli best. Det er fort gjort å falle ut av balanse enten det er den ene eller den andre veien. Det kan skje hvemsomhelst selv om ikke alle velger å dele det. De fleste holder fasaden. I dont blame them. Man behøver ikke dele alt med alle alltid. Alt til sin tid. Da jeg ga ut boken «Bra Nok!» trodde jeg helt ærlig at jeg hadde kommet til et sted i livet hvor jeg var bra nok. Jeg hadde enda ikke forstått at selvfølelse var ferskvare. På et tidspunkt «bikket det over» og jeg havnet tilbake i prestasjonsmodus i 2016. Hva skjedde? Jeg tror det var fordi jeg var i en relasjon som ikke fungerte slik jeg ønsket og at jeg til slutt ga opp. Jeg begynte bli mer ego og istedenfor å løse problemet på en voksen måte valgte jeg å finne noe annet å fokusere på.

Når det er sagt anbefaler jeg ingen å stille i 6 fitnesskonkurranser på 2 år samtidig som man gründer et selskap som eksploderer. Der og da virket det som en god ide, men kroppen vår tåler rett og slett ikke for mye stress. Vi har noe så fancy som et «toleransevindu» har jeg lært. Om vi beveger oss for mye utenfor dette toleransevinduet blir det for mye stress for kroppen vår og i worst case kollapser den til slutt. Når kroppen opplever for mye stress sier den som regel i fra på enten den ene eller den andre måten og vi blir en svakere utgave av oss selv. Selv mistet jeg kontroll over min egen kropp og jeg mistet dessverre troen på meg selv. Jeg klarte ikke lenger å se alt hva jeg hadde oppnådd og jeg sleit med å ta imot positiv feedback. Jeg kjente ikke igjen meg selv. Jeg var så svak. Tarmfloraen og psyken henger jo tett sammen og alt var ute av balanse på et tidspunkt. Jeg fikk negative tanker og kjente ikke igjen meg selv. Jeg var redd. Total breakdown.

Foto:Før-  I sommer da jeg var kraftig forstoppet med oppblussing av Ulcerøs Kolitt. Etter – Da jeg endret kostholdet og fikk kroppen mer i sjakk

Min Ulcerøs Kolitt blusset opp og jeg havnet på sykehuset med akutt forstoppelse. Legen sa jeg aldri kom til å bli kvitt den oppblåste magen. Jeg ba om en ny lege! Det at jeg stilte i 6 fitnesskonkurranser på 2 år gjorde at jeg måtte bruke tid på å gå over fra å spise prestasjonsrettet hvor jeg veide og logget hva jeg spiste til å spise mer laidback slik jeg gjorde før jeg startet med fitness. I 2018 mistet jeg treningsgleden, matlysten og har knapt sovet. Det å skulle gå fra å ha et konkret mål om å delta i en konkurranse til å skulle trene for helsen har vært utrolig utfordrende. Det har tatt meg lang tid å stabilisere kroppen etter den siste konkurransen. Det har tatt nesten 1,5 år.

Foto: Trivselsvekt: Fra juli til desember 2018 ( Ned ca 5 kg uten å stresse med det, men ved å spise rent og dekke mitt næringsbehov)

Endelig har jeg klart å få stabilisere kroppen min. Jeg var et poeng fra å kvalifisere meg til VM høsten 2017. En av fitnesscoachene sa til meg at om jeg tok dop kunne jeg klare kvalifisere meg til VM om et år. Min respons til det var at jeg valgte å gi meg. Det å bruke dop var ikke aktuelt for meg. Det strider mot mine verdier og hva jeg ønsker å stå for. Det var ikke viktig nok for meg. Ikke alle bruker dop i idretten selvfølgelig, men en del innen toppidrett er villig til å gjøre hvasomhelst for å vinne. Jeg har skjønt at dette er et no no tema og jeg ble ofte hysjet på. Hm.. Grunnen til at jeg ikke har problemer med å snakke om dette er nok fordi jeg ikke brukte dop selv, men jeg forstod jo etterhvert at ikke alle var imot dop.

Jeg forstod at miljøet ikke var bra for meg og jeg ønsket å komme meg ut av prestasjonsmiljøet og fortsette å ha mer fokus på å hjelpe mennesker med helse og livsstilsendringer.  Vi endret også vårt fokus fra det ekstreme til helse og velvære i LA Lifestyle. Da jeg startet som Personlig Trener og coach ønsket jeg å hjelpe mennesker til økt livskvalitet. Jeg stilte i fitness for å realisere en av mine drømmer jeg fikk da jeg var 16 og for å lære. Og jeg følte jeg hadde lært nok etter å ha konkurrert og oppnådd flere pallplasseringer som fitnessutøver i Norge og utlandet. Det var spennende og opplevelser jeg ikke ville vært foruten, men det fikk sine konsekvenser og jeg har lært MYE. Det var forsåvidt målet 😉 Men nok er nok. Det er en tid for alt. Nå var det på tide å komme seg videre og tilbake til rett fokus. Det jeg brenner aller mest for er å bidra til at andre lever i tråd med egne verdier, når sine mål og er den sterkeste utgaven av seg selv. Og om noen vil vie hele sitt liv til fitness så har jeg selvfølgelig respekt for det også. Selv ønsker jeg å gå videre i livet og utvikle meg på andre områder.

Foto: Kroppen er i balanse igjen

Aller først må vi starte med oss selv. Først og fremst må man hjelpe seg selv for å kunne hjelpe andre. Jeg bygget 5 kg muskler på 2 år og følte meg tung. Jeg trente nesten bare styrketrening. Da jeg konkurrerte gjorde jeg det som skulle til for å prestere best mulig. Jeg startet i desember 2017 å bevege meg ut av prestasjonboblen og å forsøke lande. Det tok litt lenger tid enn jeg hadde ventet. Jeg har lært at jeg tidvis er en «All or nothing» / sort / hvitt tenkende person. Dette er på mange måter positivt med tanke på å prestere, men ikke alltid så positivt ellers i livet. Nå trener jeg på å se at det ikke er så dumt med gråsoner og at jeg ikke trenger å gjøre alt på en dag. Jeg har bedre tid enn jeg tror i hodet mitt. Hehe..Spent på om jeg noen gang kommer til å balansere mellom disse berømte ytterpunktene. Helt ærlig tror jeg det er svært få som er i balanse til enhver tid. Og hva er egentlig balanse? Det spørs vel hvem som ser.

2018 ble et helt nødvendig opprydning og endringsår for både meg og LA Lifestyle.  Noen ganger er det lurt å ta et skritt tilbake, for å ta to skritt fram. I endringsprosesser er det normalt og få noen tilbakefall og utfordringer på veien og satser man må man regne med å få seg et par slag i trynet. Jeg må innrømme jeg føler meg heldig over at jeg ikke har hatt noen nedturer siden 2009 da jeg var utslitt etter mitt mest hektiske år noensinne i 2008 hvor jeg deltok i MGP, turnerte i Norge og utlandet, mine foreldre skilte seg, jeg stilte alltid opp i intervjuer og på rød løper, mine foreldre skilte seg, jeg fjernet silikonen og vant Skal vi danse. Jeg har vært heldig! <3

 

I det året som har gått har jeg knapt trent sammenlignet med tidligere. Jeg har gått/ jogget turer i skogen og trent Yin Yoga. Jeg ønsker nå å være atletisk og allsidig og jeg ønsker variasjon og treningsglede. Mitt fokus er nå på mestring, velvære og helse. Ingen nye mål skal nåes. Vedlikehold er viktigere nå. Jeg har fokusert på å finne mer ro og lytte til mitt indre. Jeg har lest mer bøker, sett serier og innsett hvor mye jeg verdsetter gode samtaler. Noe av det jeg har lært i 2018 er hvor viktig gode venner og familie er for meg. De siste årene har vært så hektisk at jeg dessverre har prioritert for lite sosialt samvær med de jeg er glad i. Det har vært nødvendig i oppstarten av LA Lifestyle. Jeg er takknemlig for hvor dyktig Daglig leder i LA Lifestyle og resten av Team LA Lifestyle har vært i året som har gått. Våre dyktige coacher har hjulpet haugevis av mennesker med å nå sine mål og bli en sterkere utgave av seg selv. Jeg er så stolt! Jeg drømte en gang om å skape noe større enn meg selv og det å se at teamet står på selv om jeg har vært litt nede for telling gjør meg utrolig rørt og stolt. Jeg gleder meg til comeback i 2019. Min rolle bli da endret slik at jeg kan fokusere enda mer på de tingene jeg er god på framfor å ha for mange arbeidsoppgaver og følelsen av utilstrekkelighet. Jeg har måttet bli flinkere på å delegere i 2018 og det skal jeg fortsette med.

Mitt fokus i 2019 blir å fortsette å ha et liv utenom jobb, bli bedre på grensesetting igjen, lytte til kroppen og legge inn mer me time. Jeg må bli flinkere på å porsjonere meg ut og være enda mer nøye med mine prioriteringer og timemanagement. Vi har mange år igjen og alt MÅ ikke gjøres i år, men vi må gjøre det som skal til for å komme et skritt nærmere målet 🙂 En del av planen er å legge inn mer sosialt med venner, da jeg tror det vil være bra på sikt siden helsen er det aller viktigste når alt kommer til alt. Hels handler om så mye mer enn kun trening og kosthold.

Uten helsen når man ingen mål! Jeg skal jo gifte meg i det kommende året og jeg ønsker ikke være en utslitt brud. Helsen må komme først!

Etter et kaotisk år på mange måter ligger nå alt til rette for at det kommende året skal bli knallbra. Det er mye spennende som skjer i det kommende året. Vi arrangerer både treningsreiser, kurs, workshop, weekends og mye moro. Dere vil få mer informasjon fortløpende om hvordan dere kan bli en del av vår LA Lifestyle familie i 2019 og jeg gleder meg til å treffe dere og utvikle meg videre sammen med dere 🙂

Send mail til webcoaching@lalifestyle.no om du har spørsmål :)Du kan lese mer om hvem vi i Team LA Lifestyle er og hva vi gjør på www.lalifestyle.no

Foto: Hverdag 2018 på Espressohouse.

Etter et helvetes heavy år står jeg fortsatt på beina med mer livsvisdom og et bredere perspektiv. Takk til alle dere som har vært der for meg på både gode og dårlige dager. Dere vet hvem dere er.

La oss skape et fabulous 2019 folkens. Det kan uansett ikke bli verre enn forrige året for min del 😉

LETS DO THIS!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *