Hvordan ville livet ha vært med sunn fastfood?

Tenker du ofte at du skulle ha vært i litt bedre form? Litt mer markert? Litt mer sprett i rumpa eller rett og slett at du hadde mer energi til din familie? Er du en av de som starter ivrig på mandager, men så spiser du noe du ikke skulle ha spist i løpet av uken og da sklir du helt ut. Tenker du da at at nå kan jeg like gjerne bare gi opp og spise dritt resten av uken? Det er bedre å starte neste uke! Kjenner du deg igjen?

 

Du er ikke alene. Det er veldig mange som tenker ”alt eller ingenting” og mangler disiplinen som skal til for å klare å holde rutiner og kontinuitet over tid. Det er mange fristelser der ute i dagens samfunn og er du ikke trent til å se de sunne løsningene og å se muligheter kan du gå i fella og ta raske løsninger i en hektisk hverdag. Etterhvert har jeg forstått at dette faller så naturlig for meg at jeg kanskje ikke er flink nok til å informere dere om hvordan dere bør tenke for å få noen enkle tips om hvordan dere kan tenke. Så nå skal jeg forsøke å tenke tilbake så jeg kan gi dere noen enkle tips. Jeg leder flest mannlige ledere og direktører i 40-60 årsalderen en til en som personlig trener og ofte hører jeg at «de har ikke sunn mat på restaurant». ”Jeg reiser så mye”, ”maten er allerede bestilt”, ”det er umulig å få tak i sunn mat når jeg reiser”. Dette er bare dårlige unnskyldninger mener jeg! Se muligheter framfor hindringer! Jeg finner da sunne alternativer når jeg er ute og reiser. Om man vil det sterkt nok finner man en løsning på det!

SUNN FAST FOOD:

 

  • Det aller beste mener jeg bør være å planlegge. Lag maten på forhånd så slipper du å klage over at det ikke serveres sunn mat. Dette handler om prioriteringer! Du kan lage mat for hele uken søndag og legge matbokser med ferdigkokt ris/ Søtpotet og stekt/ grillet kylling, biff, torsk, laks + grønnsaker eller salat som du legger i kjøleskapet ditt og du får kjøpt bager spesialdesignet for å frakte matbokser på denne måten slik at det fungerer på en smidig måte for deg.
  • Ha alltid med deg vann!
  • Kjører du innom bensinstasjonen ? Ei lompe med en pakke skinke er et ok mellommåltid. Som regel har de frukt og usaltede nøtter. Ta en frukt og en neve nøtter. Blåbær og salater pleier de ellers alltid å ha på bensinstasjoner
  • Er du ute og spiser på restaurant er det faktisk lov å bestille uten olje, dressing og pommes frites! Du kan alltid høre om å få ekstra grønnsaker på din tallerken! Tenk rent.Bruker du sunn fornuft vet du jo som regel at ren mat uten for mye sauser og for mye potet og fries er bedre enn masse saus, dressinger og loaded med fries eller hva?  Du betaler for å spise på restaurant og da skal du jammen få det du bestiller også! Det finnes ALLTID en løsning om du smiler og spør pent!
  • Du må tørre å si ifra om det blir servert noe du ikke spiser. Jeg var i showbiz i mange år. På TV og videoinnspillinger bestilte de alltid pizza ironisk nok. Ganske spesielt i en bransje hvor mange lever av utseendet. Vel, jeg spiste ikke pizza, men spurte pent om å få salat. Jeg ville aldri ha kunnet leve av utseendet mitt som modell slik jeg gjorde om jeg hadde spist det vi fikk servert.

 

Det handler om å ta bevisste valg i dag som gjør at du på sikt når målet ditt! Det finnes ingen unnskyldninger! Du må helt enkelt bare bestemme deg og gjøre det som skal til. Det er ingen andre enn deg selv som synes synd på deg selv og det er ingen andre enn DEG som kan fikse dette for deg!

You can do this!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *