Finn de som gjør deg til den sterkeste utgaven av deg selv!

Foto: Pinterest

Mange mennesker liker å ha kontroll og tror at de klarer best å gjøre tingene selv. Mange synes det er skummelt å delegere arbeidsoppgaver fordi de er redd for å miste kontroll. Kontroll gir mange mennesker en form for trygghet. I mange år var jeg sykelig opptatt av kontroll selv og jeg var ekstremt perfeksjonist. Tidvis er jeg det fortsatt, men jeg har lært meg å gå inn og ut av det i ulike situasjoner og å styre min mentale tilstand. Jeg kan velge å slippe kontrollen der jeg ser at det er hensiktsmessig.

Tidligere var jeg også som mange andre ledere og grundere ofte KAN være. Jeg trodde at jeg visste best og at ingen kunne gjøre det bedre enn meg. Skulle jeg få gjort noe måtte jeg gjøre det selv og jeg turte ikke delegere bort ansvar. Nå når jeg ser tilbake tenker jeg at det var jo en veldig cocky attitude og spesielt siden jeg den gangen var ung og usikker. Vel, det er ofte da man blir besatt av å ha kontroll har jeg forstått. Fordi man er så redd for og mislykkes. Og jeg tror til en viss grad at det kan være sunt å ønske å ha kontroll og å prestere sitt beste, men jeg tror at styrken ofte er vår svakhet og at det er viktig å ha en balanse mellom det å ha kontroll og å slippe seg løs. Som grunder, coach og leder trener jeg hele tiden på å bli en sterkere utgave av meg selv for å gjøre en best mulig jobb. Jeg jobber med å bli bedre på å styre min mentale tilstand avhengig av situasjonen. I enkelte situasjoner må jeg bruke høyre hjernehalvdel og i andre venstre hjernehalvdel.

Noen eksempler på egenskapene til vår høyre og venstre hjernehalvdel:

I vår høyre hjernehalvdel finner vi blant annet den kreative siden vår , kunstnerisk, visuell, fargerik, impulsiv, følelser, intuisjon, fokus på helhetsbildet, lekenhet, rytme og dagdrømming. I vår venstre hjernehalvdel ligger vår logiske tankegang, årsak, verbal, detaljfokusert, flink med tall, planleggende, regelstyrt, punktlig, faktaorientert og analytisk.

Da jeg vokste opp var jeg veldig kreativ , spontan og drømmende. Etterhvert lærte jeg mer om meg selv via selvutvikling, feedback fra andre og gjennom mental trening , coaching og lederskapsutdannelsen jeg har gått i tillegg til at jeg har stilt mange spørsmål opp igjennom årene og lyttet mye til mennesker som er smartere enn meg. Dette har gjort at jeg innså at for å nå mine mål var jeg nødt til å starte å bruke venstre hjernehalvdel mer. Mange gründere er ofte styrt mest av høyre hjernehalvdel. Hadde de analysert for mye og tenkt for mye årsak og konsekvens hadde de kanskje ikke turt å ta sjansene de har tatt for å nå sine mål? Mange mener jo at mange uten utdannelse når lenger som grundere enn de som f.eks har gått BI eller har bachelor i det ene eller det andre. Noen blir kanskje for «smarte» ? Mens mange gründere som tør å drømme, men samtidig klarer å tilknytte seg mennesker som innehar de egenskapene de selv ikke har og utfyller de eller de som har evnen til å lese andre mennesker å ansette de som er bedre enn seg selv kan komme lenger.

Forskjellen nå versus tidligere er at jeg har blitt flinkere til å gi faen og jeg gir meg lov til å feile. Hva er det verste som kan skje? Hva har jeg å tape egentlig? Det er jo feil vi lærer av. For hver gang jeg feiler får jeg verdifull erfaring jeg kan ta med meg å legge i min sekkk på ryggen med livserfaring. Det jeg jeg blitt flinkere til de senere årene er å lytte til andre fagpersoner og å se etter mennesker som har andre kvaliteter som jeg selv ikke har. Jeg har forstått at jeg ikke kan vite alt best selv og at vi sammen er mye sterkere. Jeg forsøker derfor alltid å inkludere teamet mitt når valg skal taes da jeg tror at flere hoder sammen kommer fram ti en bedre løsning enn om jeg selv skulle tatt alle avgjørelser alene. Som leder forsøker jeg være ydmyk, stiller spørsmål og er sulten på å lære. Jeg tror ALDRT jeg utlært. Selv om jeg er bra nok er jeg langt fra perfekt og jeg kan alltid bli bedre. Jeg ønsker å lære noe nytt hver dag av de jeg leder og vi vokser sammen. Faktisk har jeg den innstillingen at jeg skal forsøke å lære noe av hvert menneskemøte i min hverdag. Selv er jeg ofte bare en brikke i et spill og en katalysator og pådriver som sørger for at ting skjer. Jeg digger å sprenge grenser, men for å klare det er jeg nødt til å forsøke skape et engasjement , inspirere og få folk med på laget mot vårt felles mål. Jeg forsøker å se hvert enkelt individ og finne deres drivkraft slik at vi sammen kan sette mål for de jeg leder slik at de har eierskap til målet.

 

Det jeg ønsker å være god på er å lese mennesker og å raskt finne ut av hvilke kvaliteter de har slik at jeg ser hvordan vi sammen kan skape et vinn vinn samarbeid og å nå felles mål.

Tenk deg om. I din omgangskrets. Hva gjør at du liker å samarbeide med de du jobber godt i team med? Har du noen gang opplevd at teamwork er skikkelig gøy og at det svinger?   Det er ingen ting som er kulere når man jobber sammen i team mot et konkret felles mål og det svinger! WOW, what a feeling! Kanskje dette er fordi dere har fordelt arbeidsoppagavene i mellom dere utifra de områdene dere er gode på og fordi dere spiller hverandre gode og jobber mot et felles mål i tråd med deres verdier?

Sammen er vi sterkere! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *