Jeg har aldri følt meg bra nok

Et gjesteinnlegg av Team LA Lifestyle deltager Cathrine Ericsson

CATHRINE4IMG_9073

Foto: Private bilder

Jeg er som jenter flest, full av tanker og følelser, men jeg er ikke flink til å vise de eller snakke om de. Jeg elsker derimot å tråkke utenfor komfortsonen. Aldri i verden hadde jeg trodd at jeg skulle så langt utenfor.

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid følt meg stor, tjukk og feit. Jeg har alltid vært den store blant vennene mine, har aldri kunne lånt klær av andre, aldri følt jeg har vært like bra som alle andre, nettopp fordi jeg har følt meg feit. Jeg har unngått speil i prøverom, unngått prøverom idet hele tatt, fordi jeg visste at når jeg prøvde den fantastisk fine toppen eller kjolen og ser meg selv i speilet, vil tårene komme. Tårer over hvor stygg jeg er, hvor tjukk jeg er, og hvor lite verdt jeg er.

CATHRINEOVERVEKTIGIMG_5959

Min fysiske styrke har alltid blitt undervurdert, fordi jeg har hatt det lille ekstra fettet. Jeg har fått kommentarer ”Shit du er sterk jo, det hadde jeg ikke trodd”. Jeg har aldri følt jeg kan være feminin, elegant og sexy pga. litt ekstra fett. Jeg har aldri følt meg bra nok. Dette er ting ytterst få vet om meg, for jeg viser ikke følelser, jeg viser ikke svakhet.

For et drøyt halvt år tilbake, tok jeg til motet og trente i en treningstopp. Var så fornøyd jeg kunne bli på den tiden, og gikk full av motivasjon på treningssenteret. Det første en mann sa til meg var; ”Du har muskuløse skuldre, men du har ganske mye fett på ryggen.” Takk for komplementet, drittsekk. Det tok lang tid før jeg tok til det motet igjen..

I dag sprader jeg rundt i undertøyet hjemme, jeg lengter etter å prøve nytt tøy, folk på treningssenteret spør MEG om råd. Jeg gleder meg over den fantastiske kroppen min, og ikke minst gleder meg over meg selv, for akkurat den jeg er!

CATHRINE2IMG_9410

Her jeg er i dag, er mitt perfekte sted. Her trives jeg. Det er her jeg vil være. Men veien, den har vært lang. Jeg er ikke den type jente som setter seg ned, gråter og gir opp. Ikke faen. Jeg har bein i nesa, jeg har guts, jeg har evnen til å ikke gi meg. Jeg er superwoman i min egen verden.

CATHRINE14C256C52-4C06-43C6-8156-8A0CC1BE2571

CATHRINE314463888-7509-41AA-8D44-4C17C070A180

Av og til kan dette være veldig slitsom. En av mine sterke eller svake sider (kommer an på øye som ser) er at jeg konstant forventer mer og mer av meg selv. Det har gjort at jeg har fått de resultatene jeg har fått, og jeg takker meg selv hver dag. Men denne egenskapen er også slitsom. Å hele tiden forvente mer og mer av seg selv skaper stress i hverdagen, dårlig humør, dårlig tålmodighet og er lite sjarmerende bland andre, rett og slett dårlig stemning.

Det er på disse områdene jeg har jobbet mest mentalt. Og mental trening gir også resultater.

I løpet av disse månedene har jeg ikke bare lært meg at diett er lett og at jeg ikke trenger å trene manisk 7-8 ganger i uka for å være bra nok. Takket være Lene og mitt fantastiske team har jeg lært at jeg er bra nok akkurat som jeg er. Det er lov å vise følelser, være ydmyk, emosjonell og gråte. OG ikke minst, jeg har lært at det OK å ikke være superwoman hele f* tiden.

Følg Team LA Lifestyle:

Instagram: @teamlalifestyle / Snapchat: @teamlalifestyle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *