STUDENTEN

 

Jeg hadde nesten glemt hvordan det var å studere, men nå husker jeg hvorfor jeg koste meg så godt under PT utdannelsen i 2011. Følelsen av å være i en prosess hvor jeg kjenner at jeg utvikler meg og vokser som menneske. Jeg er glad jeg har evnen til å skru på en bryter og være mottagelig for å ta imot ny læring. Er man ikke villig til å utvikle seg eller å ta imot hjelp kommer man ingen steder. Vi klarer ikke alt selv. Selv ikke Donald Trump klarer alt selv. Alle som lykkes har et team rundt seg og det er en kunst å velge de riktige rådgiverne, mentorene og andre støttespillere som vil være med på din reise mot dine mål.

Selv har jeg jobbet lenge med å renske opp i min omgangskrets og bygge et team rundt meg. Jeg møter stadige nye spennende mennesker som tilfører positiv energi og andre kvaliteter jeg verdsetter i mitt liv. I det siste har jeg vært så heldig å bli kjent med noen mennesker som utfordrer meg. Jeg har nok av «jattepersoner» rundt meg og mennesker jeg respekterer som kan komme med konstruktiv feedback på en bra måte er verdifullt for min utvikling.

Nå går jeg «mental trener» studier på:

http://www.raw-performance.no/ 

Vi er kun 10 stk i gruppen som går sertifiseringen for å bli «mentale trenere» og de fleste som går der er voksne mennesker som enten er ledere eller jobber med coaching. Jeg er den yngste i gruppen. Utrolig mange smarte mennesker som jeg er så heldig å lære masse av. De sier jo man blir som de man omgåes og jeg lar meg inspirere og suger til meg info så godt jeg bare kan.

Det er fire måter mennesker tar inn budskap og lærdom på: Kinestetisk, auditivt,  visuelt, taktilt.

Kinestetisk:

lærer best ved å bruke kroppen og lære gjennom egne erfaringer. De kinestetiske lærer best når de får delta fysisk og gjøre seg egne erfaringer. De foretrekker å bruke kroppen for å erfare. Mange mener at disse ofte mislykkes i skolen siden det ofte forventes at elever skal sitte stille og lytte mens de kinestetiske helst skulle vært mer aktive i timen.

Auditivt:

lærer best ved å høre. Hvis du husker 75% av innholdet i det som blir sagt under en 45 minutters forelesning er du en auditiv type. De auditive synes det er lett å lære ved å lytte og både husker og kan gjengi mye av det som blir sagt lenge etterpå.

Visuelt: lærer best ved å se og husker best de de har lest eller sett på bilder.

Taktil: Noen lærer best ved å berøre og foretrekker skrive notater eller skrive på pc når de skal konsentere seg. De er ofte flinke med hendene og gode i forming, tegning, mekking osv

Selv er jeg meget visuell av meg og visualiserer ofte(ser bilder og film i hodet mitt). F.eks øvde jeg på koreografien i hodet mitt da jeg var med i «Skal vi danse» og så meg selv opptre i studio før jeg gjorde det fysisk. Derfor var jeg bedre forberedt siden jeg følte jeg hadde gjort det før. Da jeg vant «Skal vi danse» og hadde kun 10 poengere i alle dansene i finalen hadde jeg opplevd det på forhånd inne i mitt hode.

Noen trenger konkrete fakta for at informasjonen skal gå inn hos de.

Noen mennesker trenger å føle. Får f.eks foreleseren deg til å bli rørt eller provosert vil det være enklere å huske innholdet i hva foreleseren ønsket å formidle.

Jo mer vi vet om hva som motiverer oss, jo mer vil vi være i stand til å lære på de måtene som fungerer best for oss:)

Håper denne info`n kan være nyttig for noen av dere:) Dette er ikke pensum på skolen, men noe jeg kom over siden jeg forsøker å bedre min studieteknikk;)

Lykke til med studiene folkens!!

Kunnskap er makt!

LA;)

 

 

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-34752646-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>