Ned 28 kilo på 11 måneder!

GJESTEBLOGG AV WEBCOACH I LA LIFESTYLE KARIANNE HOVE:

Foto: Vår kjære Thomas Holthe aka «Supermann» har gått ned 28 kg ( 2,54 kg per måned i 11 måneder!)

Sommeren 2018 tok Thomas kontakt med www.lalifestyle.no og meg. Han tok kontakt på bakgrunn av at han ville opp av sofaen og ønsket en livsstilsendring. Thomas ønsket seg ned i vekt og få en bedre helse. Samtidig ville han lære mer om kosthold og trening, i tillegg til at han var nysgjerrig på hva webcoaching innebærer.

Foto: Ovenfor da vi startet endringen

Jeg satt i gang med å lage en kostholdsplan og en treningsplan for ham, og vi startet opp 18.06.2018. Thomas er 180 cm høy og veide 118 kg ved oppstart.

Kostholdsplanen hans har kun bestått av vanlig mat som finnes i alle matbutikker. Ikke noe «fancy» på noe som helst vis. De første ukene fikk han litt problemer med magevondt, og vi byttet derfor ut et av måltidene hans som vi mistenkte var årsaken. Vi fjernet magerkesam. En del mennesker tåler ikke laktose. Deretter forsvant problemet. Han har fått 3 ulike matplaner og hatt spisedager underveis. I starten gikk han mest ned siden han hadde en del kilo og ta av, men de siste månedene har det naturligvis gått roligere.

Treningen de første ukene bestod av gåturer, både kortere og lengre turer. Man kan få gode resultater selv om man starter med små treningsmengder og enkle ting, som en gåtur jo er. Et program tilpasses alltid den enkelte, og siden Thomas ikke hadde vært særlig aktiv på veldig lenge, holdt det i massevis for ham i starten. Etterhvert startet vi opp med intervaller på romaskin i tillegg. Dette hjalp ham med å opparbeide en bedre kondisjon, pluss at det har en god fettforbrennende effekt.

Underveis har han hatt en liten runde med vondt i kneet, og en runde med vondt i ryggen. Ryggproblemet oppstod etter mye gåing på asfalt mens han var på en liten ferietur. Her anbefalte jeg ham å ta hensyn, gå i skogen i stedet for på hardt underlag og evt. ta kontakt med en behandler hvis det ikke ga seg. Det forsvant etter kort tid med rådene jeg ga ham, han behøvde ikke å oppsøke ytterligere hjelp og behandling. I forhold til kneproblematikken ga jeg ham råd om å tøye godt på fremside lår samt å ikke gå for lange turer da det var lange turer som gjorde at det begynte å «murre» i kneet hans. Da han fulgte de rådene tok det ikke lang tid før kneet var fint.

Kun få uker etter oppstart begynte Thomas å merke at energien økte, humøret var bra og motivasjonen på topp. Kiloene begynte å forsvinne. Thomas var utrolig dedikert og gikk all in. Han fulgte planen og gjorde som han fikk beskjed om. Slikt blir det resultater av!

Etter tre måneder hadde Thomas mistet 12 kg, og var nede i 106 kg. Da vekten begynte å nærme seg 100 kg fikk han et styrkeprogram han skulle gjennomføre hjemme. Dette bestod av to økter i uka. Han skulle samtidig fortsette med 1 økt med rointervaller i uka pluss gåturer han hadde tid og lyst til. Styrketrening er essensielt i ethvert program hvor man ligger på underskudd av kalorier. Det er viktig å opprettholde muskelmassen slik at forbrenningen holder seg så godt som mulig selv om man ligger på kaloriunderskudd over en lengre periode. Kroppen er hele tiden ute etter å «spare» når den merker at den ikke får nok. For å hindre at kroppen bryter ned muskelmassen til fordel for å brenne bort mer av fettet, må vi inkludere styrketrening.Jo mer muskler du har jo bedre forbrenning og da endrer vi samtidig kroppssammensetningen. Vi bytter ut fett med muskler rett og slett 🙂

Thomas deler også sin reise på instagram og vi har blitt veldig glad i han. Han inspirerer mange og er et godt forbilde som viser at alt er mulig. Noen ganger tar det bare litt lenger tid.

Instagram: @thomasholthe

Treningsgleden har satt seg i Thomas, og han gleder seg til å være i aktivitet. Det som før var et ork har nå blitt noe positivt og gøy som han gleder seg til i stedet.

Etter 6 mnd hadde Thomas gått ned 22 kg, og nærmere 60 cm totalt. Nå nærmer han seg 30 kilo lettere. I dag har han gått ned 28 kg! Det er helt rått! Formen har hatt en bratt stigningskurve, og han har masse energi. Målet om en sunnere livsstil er oppnådd. Kroppen er mye lettere, helsen er bedre og energien er på topp. Målet om en sunnere livsstil betyr jo at han kommer til å fortsette videre med den samme livsstilen. Dermed er målene for 2019 satt, og veien går videre mot sommeren 2019. Med den dedikasjonen og motivasjonen Thomas har for å nå nye mål, er jeg sikker på at 2019 vil bringe nye milepæler. Thomas trener hjemme og nå har han startet trene på Hang ups også! Vi gleder oss skikkelig til fortsettelsen!!

Thomas har vært en drøm å jobbe med. Jeg føler virkelig at jeg har drømmejobben som har muligheten til å hjelpe mennesker til å få en bedre helse og nå sine mål. Det gir meg enormt mye mening 🙂

Har du også lyst til å legge om livsstilen og oppnå DINE mål, slik som Thomas? Ta kontakt, så lager vi en plan for DEG.

Send mail: karianne.hove@lalifestyle.no

Håper å høre fra deg 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *