Dette gir livet mening!

Jeg var invitert til Glemmen videregående skole i forbindelse med psykisk helseuke for å snakke om antijantelov , psykisk helse og hvordan bygge opp sin egen selvfølelse. Dette er det viktigste foredraget jeg har holdt hittils i livet og jeg gledet meg stort til å få komme å forelese for ungdommen om noe av det jeg brenner aller mest for. Fy F så heldig jeg er som fikk muligheten til å formidle viktige budskap som jeg selv skulle ønske noen hadde forklart for meg da jeg selv gikk på videregående skole. Selv var jeg usikker, rotløs og rotet meg borti både dop og feil folk. Jeg greide aldri fullføre noen videregående og har ikke engang studiekompetanse. Men.. Jeg har da greid meg ganske greit allikevel 🙂

Ca 700 personer kom for å lytte til min historie hvor jeg fortalte om opp og nedturer igjennom livet i håp om å kunne inspirere publikum til å bli en sterkere utgave av seg selv. Du kan lese mer i Fredrikstad blad om foredraget jeg holdt. De skrev en så utrolig fin artikkel. en var så fin at jeg ble rørt og måtte felle et par tårer. Det var stort for meg å få en så fin mediasak om noe så viktig jeg som i mange år opplevde å være medias «klikkhore» ( Dvs at jeg opplevde jeg kun var et produkt en brikke i et spill for å generere klikk og inntekter til deres nettside) Det er jo desverre ikke mulig å kontrollere media. Stort sett har jeg spilt på lag med de og forstår at de har aviser å selge, men jeg opplever ofte å bli forhåndsdømt fordi bildet mange har sett av meg i media er et utsnitt og det er langt fra mulig å bli kjent med den jeg er. Når jeg holder foredrag får jeg snakke fritt og da får mange ofte et annet bilde av meg og en større forståelse for min historie og de valgene jeg har tatt.  Men først og fremst holder jeg foredrag for å bidra med noe positivt. Jeg ønsker å gi håp og få folk til å tro på at endringer er mulig! Dette gjør jeg ved å gå foran som et eksempel og dele min historie. Dette var også målet med boken min «Bra Nok!» som jeg ga ut for noen år tilbake som du kan laste ned for kun 99 kroner og lese allerede i dag. Den er lettlest og du leser den i løpet av få timer. Ja, selv du som ikke er en lesehest 😉

Det var utrolig kult å starte foredraget med å få alle 700 i salen til å reise seg og si «Jeg er bra nok!». Magisk var det! WOW! For et publikum! Det var SÅ god stemning!

Det føltes SÅ rett å snakke til ungdommen og jeg ønsker virkelig å gjøre mer av dette. Da jeg stod der tenkte jeg fint lite på at det var så mange som så på. For det handlet ikke om meg. Jeg følte det var viktig at jeg fortalte de sannheten om opp og nedturer og forberedte de litt på hva som venter dem. Jeg ønsket å både fortelle de om fallgruver, men også hvilke store muligheter de hadde til å få maksimalt ut av livet om de bare tør drømme , bestemmer seg og jobber hardt for å nå sine mål!

Samtidig var det meget viktig for meg å fortelle de viktigheten av å tørre å være seg selv og leve i tråd med sine verdier. Det er uansett ikke mulig å bli likt av alle og ingen er perfekt! Det er opp til oss å akseptere oss selv som bra nok! Jeg tror det er sunt å pushe grenser og å ha noe å strekke seg etter, men det er viktig å stille realistiske krav til seg selv og tørre å si nei. Det er smart å stoppe opp og stille seg noen spørsmål. Hva er faktisk viktig for meg?

Det finnes ingen fasit for hvordan vi skal leve våre liv. Det er så altfor mange dustete uskrevne regler, båser og etiketter. Drit i de! Vær deg sjæl! Inge er mer verdt enn noen andre grunnet status, utseendet eller penger.

JA til frihet og respekt for ulikheter! Det er fantastisk med mennesker som tør å skille seg ut og gå egne veier!

Nei til mobbing! Om noen gjør suksess eller stikker hodet fram er mange tidlig ute med å kritisere her i Norge! Hvorfor ikke heller heie hverandre fram? Sammen er vi sterkere! Konkurranse er bare sunt og det gjør oss bedre!

Jeg mener generelt vi bør bli flinkere til å se det positive i de rundt oss, gi mer komplimenter og spre mer kjærlighet!

Jeg bryr meg om ungdommen og det føltes veldig godt i hjertet mitt å få komme på besøk på Glemmen Videregående skole. For noen herlige folk! Takk for at jeg fikk komme!

Jeg har brukt mange år av mitt liv på å komme meg opp og fram uten at jeg nødvendighvis visste hvor jeg skulle. Nå når jeg har fått et kjent navn etter å ha gjort mye galskap med diverse pressestunts og den slags er det nå flott å kunne bruke mitt navn til noe positivt. Det er utrolig meningsfullt å få gi noe positivt tilbake og dele av mine erfaringer. Det å bidra til å gjøre en forskjell. Jeg fikk flere hyggelige personlige meldinger fra flere av elevene på Glemmen videregående skole på instagram etter foredraget og det å vite at jeg traff de og at flere ble motivert til å ta tak i livet sitt og å kjempe på og ikke gi opp gjorde at jeg hadde den beste dagen på jobben i mitt liv.

Jeg ble positivt overrasket over at flere av gutta også kom bort og ønsket slå av en prat og ta en selfie 😉

WOW, det er ingen tvil om at vi designer det livet vi ønsker å leve!

I love my life! LA Lifestyle <3

Foto: Geir A Carlsson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *