Uansett hvor feil noen måtte mener det er så elsker jeg fitness <3

Foto: Fra min første Fitnesskonkurranse i Los Angeles hvor jeg fikk en 1 og 2.plass. En av mine beste opplevelser hittils i livet. Ikke nødvendighvis selve konkurransen, men prosessen og veien dit. Jeg lærte så enormt mye. Denne reisen gjorde meg mer strukturert og disiplinert. Jeg økte også min kunnskap og ble enda mer bevisst på at vi klarer ofte mye mer enn vi tror. Dette har gjort at jeg har lyktes bedre på andre arenaer også.

Det er mange som kritiserer fitnessutøvere og jeg kjenner at jeg er drittlei det. Det å stigmatisere og sette mennesker i bås synes jeg er forferdelig urettferdig. Man kan da ikke dra alle over en kam! Selv ser jeg ikke på meg selv som en fitnessutøver selv om jeg har forstått at noen ser på meg som det. Selv ser jeg på det først og fremst som en hobby for meg og en lidenskap siden dette er noe jeg virkelig digger å gjøre ved siden av jobb da jeg føler det passer min livsstil. Det gjør meg mer skjerpet og fokusert påjobb.  Noen ganger kommer mennesker med kommentarer som «Fitnessutøvere er vel veldig selvopptatt og kroppsfiksert er de ikke?». Så utrolig forhåndsdømmende og generaliserende! Er det mulig!? Selvfølgelig vil det være mennesker i fitnessbransjen som i andre miljøer som er både selvopptatt og kroppsfiksert, men selvfølgelig ikke alle. Langt ifra spør du meg. Det er mange hyggelige mennesker i Fitnessbransjen. Javisst er fitnessutøvere opptatt av kroppene sine. Det sier seg jo selv da konkurransen faktisk går ut på å trene bra og spise sunt for å forme en symmetrisk og best mulig fysikk som man stiller ut på en scene.

Foto: Sammen med noen av LA Lifestyle jentene som jeg coachet og ledet fram mot NM i 2016 hvor vi fikk flere pallplasseringer og 2 av de endte opp på landslaget.

Å si at alle disse jentene på bildene her er selvopptatt og kroppsfiksert blir HELT feil! Dette er vakre mennesker jeg har blitt glad i. Noen fitnessutøvere er mødre, de er døtre, venninner.  De fleste har et liv utenom fitness også. Ikke alle er besatt av fitness og nekter ta en vanlig jobb fordi de bare jakter proffkortet og vil bli verdenskjent fitnessstjerne. Og om noen har det som mål synes jeg da de også fortjener bli like mye respektert som alle andre. Dessuten er det ofte slik i fitnessmiljøet at vi som omgåes veltrente mennesker hele tiden har et ganske så avslappet forhold til nakne og veltrente kropper og vi blir mer imponert over mennesker som har et godt hjerte og gjør noe bra for andre mennesker siden vi er så vant med at folk er i form i fitnessmiljøet.

Foto: Jentene som var med på Team LA Lifestyle under oppkjøring mot Grand Prix. Jeg kan med hånden på hjertet si at de alle er vakre tvers igjennom. Fantastiske jenter <3

Mange tror også at de som ser bra ut er dumme. Dette er også feil. Disse jentene er både vakre, tøffe, sterke, smarte og omsorgsfulle. Du tenker kanskje at det er for godt til å være sant? Det er faktisk mulig å ha flere fasetter.

Dont judge a book by its cover

Det sier som regel mer om den som dømmer enn den som blir dømt. Se det beste i folk!

Jeg er så stolt over alle jentene våre i LA Lifestyle som går all in og følger en strukturert plan mot et mål med disiplin og gjennomføringskraft. Det å ha den evnen imponerer meg. Ikke alle har dette. Den kan riktignok trenes opp slik jeg selv har gjort over tid.

Vibeke Litland på bildet over hvor hun var med meg som delegat på Olympia Amateur i Italia. Vibeke var den første webcoachen som startet å jobbe med meg i LA Lifestyle da vi satt i gang i 2016. Hun er tidligere Europamester i Bodyfitness og tar seg selv veldig lite høytidelig og er absolut ikke selvopptatt. Men hun har en enorm lidenskap for fitness og sitt yrke. Hun er kunnskapsrik , hardworking og elsker se andre lykkes. Hun er målbevisst, strukturert og jobber disiplinert for å nå sine mål. Hun er lojal og en super jente å ha med på laget. Hun har eierskap til LA Lifestyle , kvalitetssikrer og kommer alltid med gode innspill.

Foto: Når jeg skriver om fett% og den slags mener mange jeg er et dårlig forbilde. Jeg understreker da alltid at det ikke er sunt å leve med en så lav fett% som når man er i konkurranseform til enhver tid. Samtidig mener jeg selv at det er et bedre forbilde å være seg selv 100% og si sannheten framfor å pynte på ting for å være politisk korrekt. En fett% er dessuten så individuell og som jeg alltid sier så må man ikke sammenligne seg med andre! Det er viktig at man først og fremst konkurrerer med seg selv og forsøker bli den sterkeste utgaven av seg selv.

Selv digger jeg alle delene av fitness. Jeg digger det å spise sunt, trene og forme kroppen med kunnskap om trening og kosthold. Jeg digger å lære ved å gjøre. Jeg elsker å jobbe strukturert og beinhardt mot et konkret mål. Det å kjenne på motgang og smerte under prosessen mens jeg kjenner at jeg opplever mestring og vokser. Jeg elsker avslutningen med å belønne meg selv fordi jeg selv er stolt av egen prestasjon. Jeg konkurrerer aller mest med meg selv. Dessuten trener jeg jo mer når jeg har satt meg et konkret mål enn jeg ville gjort ellers. Når alt kommer til alt må jeg innrømme at jeg først og fremst trener for å ha en sterk , atletisk og allsidig kropp som fungerer og er rustet i livets utfordringer.

Foto: Dagen før Olympia Amateur i San Marino hvor jeg var uheldig å opplevde at min kropp fylte seg med vann på scenen pga jeg fikk mensen dagen etterpå. Ingen god opplevelse å miste kontroll over sin egen kropp på den måten etter å ha jobbet hardt mot et mål over lang tid, men da var jeg bare nødt til å legge det bak meg og nullstille raskt. Dette gjorde jeg ved å slette alle bilder fra konkurransen og delta i en styrkeløftkonkurranse uken etter. Da fikk jeg en god opplevelse og den dårlige opplevelsen ble «Slettet».

Jeg digger å feire med FETE kaker! Jeg kommer ALDRI til å glemme smaken av disse kakene. Det smaker ekstra digg etter en fitnessdiett når man virkelig har gjort seg fortjent til det!

Jeg digger lukten av spraytan dagen før konkurranse. Da jeg kun var coach i vår merket jeg at jeg fikk lyst til å delta da jeg kjente denne lukten. Den ga meg gode assosiasjoner. Ja, det ser kanskje både sært og crazy ut, men jeg har da aldri vært A4 eller normal. Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det som er litt «feil». Det er jo typisk meg. 100% politisk korrekt har jeg vel aldri hatt et mål om å være selv om en del andre har ønsket det til tider. Jeg har ofte følt at jeg ikke har passet inn. Nå i dag når jeg er mer meg selv utad har jeg startet tiltrekke meg «mine egne» LA Lifestylers som er opptatt av de samme tingene. Dette har gjort at jeg har blitt enda mer meg selv. Jeg trenger ikke være flau over at jeg er litt mer amerikansk anlagt.. Det er flere av oss <3

Kvalitetstid med fine Vibeke 🙂

Superflotte Maureen som jeg var så heldig å bli kjent med i San Marino ble denne dagen fitness bikiniproff. Dette hadde hun jobbet målbevisst og dedikert for lenge. Jeg er så utrolig stolt av henne som trosser janteloven og følger sine drømmer. Hun er råsexy og er skapt for dette. Ikke bare er hun lekker. Hun er smart og hardworking. Det er herlig å se at hun tør å være sexy! Flere kvinner burde tørre dette. Jeg synes det blir latterlig når det klages over at kvinner har lav selvfølelse når det er «galt» å være stolt og vise seg fram i Norge. Hvorfor skal man ikke få lov å vise seg fra? Tullete. Selvfølgelig er det viktig at man har en indre og ytre styrke og ikke bruker sin kropp kun for å få oppmerksomhet. Det er viktig at man føler at man  har en verdi utenom kroppen, men jeg synes det er flott å se en sterk kvinne som er stolt av seg selv og tør å vise sine sensuelle sider. Kanskje litt unorsk, men jeg digger det og heier gjerne disse jentene fram!

Jeg var så heldig å bli kjent med Julie Oftedal da jeg traff henne i Spania og hun er ei utrolig sterk, smart og omsorgsfull jente. Jeg digget henne fra første sekund og forstår godt hvorfor hun har blitt verdensmester. Ei jente som er villig til å gå all in og som samtidig er et vakkert medmenneske.

Mette Ulset i midten jobber hos oss i LA Lifestyle som webcoach og jeg ser tydelig at de som har prestert godt i Fitness presterer også godt som webcoacher eller på andre arenaer fordi de har evnen til å sette seg mål , bestemme seg og ta ansvar. Det er ikke lenge siden Mette startet å jobbe med oss i LA Lifestyle og nå slutter hun i sin vanlige jobb da hun går all in som fulltids webcoach. Vi får kjempemasse skryt av Mette. Hun er kunnskapsrik, sterk, strukturert og brenner virkelig for å bidra til at andre blir den sterkeste utgaven av seg selv samtidig som hun stiller krav og er opptatt av å levere gode resultater og kvalitet for våre kunder.

Så slutt å dømme folk! Se det beste i folk!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *