Jeg låner bort kroppen min til et spennende forskningsprosjekt om fitness

 

Bilde: DXA er selveste «Rolls Roysen» når det kommer til målinger. Gullstandarden og den beste målingen du kan ta. Jeg har målt med Tanita, inbody og måler som regel mest med fettklype. Derfor var det stor stas å få muligheten til å teste denne rå maskinen.

Jeg låner nå bort kroppen min til et forskningsprosjekt da jeg ønsker å bidra til å øke kompetansenivået om helsen til aktive, kvinnelige fitnessutøvere da jeg både er leder for et fitnessteam samt www.lalifestyle.no hvor vi jobber med både prestasjon og livsstilsendringer. Jeg ønsker å lære mest mulig og få en større forståelse hvordan ting fungerer. Samtidig får jeg muligheten til å vite litt mer om min egen kropp når jeg går på diett. Hva skjer med kroppen? Er det så ekstremt og usunt som mange skal ha det til eller er det bare noe folk tror på grunn av uvitenhet? Kan det være skadelig? Om det er skadelig er det selvfølgelig ikke noe jeg ønsker å fronte da jeg brenner for å styrke andre til å bli den sterkeste utgaven av seg selv. Jeg tar mitt yrke på alvor og ønsker derfor vite mest mulig for å komme til bunns i ting så jeg vet jeg tar de rette avgjørelsene og bidrar til positive endringer i andre  menneskers liv.  Jeg ønsket sjekke hvor sterkt skjelettet mitt var og fikk bekreftet i dag at min beintetthet er bedre enn gjennomsnittet, så styrketreningen gir resultater. Jeg ønsket sjekke hvileforbrenningen min og jeg ønsker å sjekke om jeg klarer bevare muskelmassen på diett og med hard trening. Dette blir superspennende!
Norges Idrettshøyskole ønsker følge fitnessutøvere på deres dietter, for å forstå mer av hva som skjer av kroppslige endringer og psykiske påkjenninger. De har mye slik kunnskap fra annen organisert idrett, men fra fitnessidretten foreligger det fortsatt lite kunnskap og innsikt. Slik kunnskap kan være med på forme gode retningslinjer for trening og kosthold, slik at helse og prestasjon best ivaretas og dette er selvfølgelig av stor interresse for meg. Så om jeg kan bidra til  at prestasjon kan gjøres på en sunnest mulig måte og helsen kan ivaretaes ønsker jeg selvfølgelig å være med på dette prosjektet.  Det er jo et stort mangfold av dietter, treningsregimer og fremgangsmåter på «deffe-diettet», og for noen kan det være greit å ha noe sikker kunnskap å støtte seg mot. Jeg synes hvertfall det er en utrolig spennende måte å lære på ved å delta på et prosjekt som dette i regi av blant annet Therese Fostervold Mathisen som er tidligere fitnessutøver selv.NIH kommer ikke til å gripe inn i  dietter og treningen til utøverne i dette studiet,de vil bare studere fremgang utøverne oppnår med deres/egne rutiner.

For utøverne tilbys det her et UNIKT tilbud av målinger som trolig ingen andre fitnessutøvere har hatt tilgang til og denne muligheten kunne jeg selvfølgelig ikke gå glipp av! Dette er skikkelig luksus!  De skal måle vårt hvilestoffskifte (forbrenningen!) på laboratorie før, under og etter konkurransedietten, ta røntgenbilde av kroppen for å måle fettmasse, muskelmasse og skjelettmasse før, under og etter dietten – en målemetode som er suverent overlegen og mer presis enn bioimpedansevekter (Tanite, InBody etc) og kaliperklyper. Altså det one and only DXA!!

Se gjerne mer om dette prosjektet her: http://fitnesshelse.blogspot.no/

Mange mener at fitness er så ekstremt og usunt og jeg synes derfor det er interressant å delta på et prosjekt som dette og finne ut OM det er SÅ ekstremt og usunt som mange skal ha det til og hvordan man kan gjøre prestasjon som fitness på en sunnest mulig måte. Jeg ønsker å øke min kunnskap, lære mer og å finne svar.

Ønsker du å se video fra dette kan du gå inn på min snapchat: lalifestyle

Ønsker du delta eller har spørsmål kan du ta kontakt med : t.f.mathisen@nih.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *