Jeg har gått opp 5,6 kg i muskelvekst siste 1,5 året!

Foto: rolf Ørjan Høgset

Det er en stund siden jeg har skrevet om min egen trening på bloggen. En del av dere etterlyste blogginnlegg om min trening, så derfor  tenkte jeg nå skrive litt om hvordan jeg trener for tiden.

Jeg trener som regel periodisering med ulike fokus i ulike faser. Jeg har alltid fokus på å lære nye ting, sette delmål og oppleve mestring. Det er viktig for meg å nyte prosessen og hver eneste treningsøkt. Jeg liker å ha konkrete mål med treningen siden det er da jeg trener best. Den senere tiden har jeg riktignok vært litt vinglete i forhold til hva jeg vil.  Jeg var inne i en styrkeløftperiode en stund og vurderte sterkt å stille på NM. Nå er jeg usikker på om det faktisk er det jeg vil. Jeg har riktignok blitt sterkere etter å ha trent med Jørgen Aasen over tid, men han holder til i Kolbotn og nå som jeg leder så mange mennesker ser jeg at det desverre tar altfor mye tid å reise fram og tilbake dit. Om jeg er nødt til å stille i styrkeløft NM for min egen del er jeg ikke så sikker på. Kanskje jeg kaster meg ut i det en gang. Who knows. Tiden får vise. Det krever enormt mye tid og dedikasjon for å bli sterk. Det aller viktigste for meg er at jeg selv opplever mestring,  koser meg med treningen og føler meg vel fysisk og psykisk. Det er viktigst at jeg har en kropp som faktisk fungerer i de utfordringene jeg kaster meg ut i og hvor jeg føler meg komfortabel med hvordan jeg ser ut.  Jeg har nok den senere tiden hatt mer fokus på treningsglede og helse enn hardcore prestasjon da det har vært ekstremt hektisk i mitt liv. 2016 har vært mildt sagt hektisk da LA Lifestyle har vokst og jeg leder 6 webcoacher og 2 backhouse + at det har vært mye med Bikiniakademiet, Team LA Lifestyle OG privat.

Nå den seneste tiden har jeg trent mer mot hypertrofi siden jeg har ønsket å få mer muskelmasse. Jeg drives mye av å øke min kunnskap og jeg liker eksperimentere med min egen kropp for å erfare hva jeg lærer i teorien. Det å teste ting i praksis gir meg enormt mye. Det er slik jeg lærer best. Jeg har for eksempel gått opp 5.6 kg i muskelmasse det siste 1,5 året. Jeg veide 55 kg da jeg startet med fitness og nå veier jeg over 60 kg. Da jeg startet med fitness veide jeg 55 kg og min fett% lå på 16%.Nå i dag veide jeg litt over 60 kg ( skrev ikke ned eksakt tall) og fett% var på 15,8. Altså er det viktig og ikke la seg distrahere av at man veier mer på vekten når man driver med styrketrening. Det kan jo være at man har har bygget muskler og mistet fett. Og når jeg skriver tall på fett% er det viktig at dere ikke sammenligner dere med meg da dette er høyst individuelt og en fett% som er 16 på en person kan være 11% på en annen osv. Ikke sammenlign deg med andre, men se på din egen framgang. Og har du spørsmål anbefaler jeg deg å ta kontakt med fagpersoner framfor at du tar valg som ikke er bra for din helse.

I dag perset jeg med 97 kg i knebøy. Kun 3 kg fra tresifret og 100 kg som jeg tidligere så på som uoppnåelig. Sprøtt hvordan man plutselig når målene sine når man kun velger fokusere på hva man kan forbedre. Plutselig ser man tilbake og innser hvor stor framgang man har hatt. WOW, jeg må klappe meg litt på skulderen! Jeg er stolt! Og takknemlig over de dyktige coachene og atletene jeg har vært så heldig å utveksle erfaringer og kunnskap med. Jeg ville ikke blitt så god som jeg er i dag uten dem. Vi klarer ikke alt alene. Sammen er vi sterkere. Det er viktig å trene med de som er bedre enn deg!

 

WOW, det er jo nettopp det som er så gøy med å nyte prosessen og treningen. Jeg tar en trening av gangen og gjøre mitt beste. Allikevel har jeg skjønt at jeg trener nok mer strukturert og dedikert enn de fleste, men det er nok fordi treningen er en så stor lidenskap for meg og jeg ønsker jo å få resultater.  Det å utfordre seg selv hele tiden vil jo gjøre at man får framgang. Det er herlig å evaluere , se hva man kan gjøre bedre og å måle framgang. Jeg er skrudd sammen slik at jeg er flinkere til å ta til meg konstruktiv feedback på hva jeg kan gjøre bedre enn positive komplimenter. Jeg registrerer positiv feedback, men jeg fortsetter allikevel å jobbe med svakheter jeg kan forbedre. Dette gjør at treningen blir mer motiverende synes jeg. Eksempelvis måler jeg fett% og muskelmasse jevnlig for å evaluere framgang. Jeg liker  å ha kontroll og det er alltid noe jeg kan bli bedre på. Det gjør at jeg synes det er gøy å trene. Det å ha noe å jobbe med til enhver tid. Utfordring driver meg.

Nå ser min treningsuke ut ca slik:

Mandag: Tung styrketrening for underkropp – Bein

Tirsdag: Tung styrketrening for overkropp – Rygg/ Skuldre

Onsdag: Kondisjon ( Skogstur powerwalk eller 20/10 Tabata) og armer/ mage

Torsdag: Høyrep styrketrening underkropp

Fredag: Høyrep styrketrening overkropp

Lørdag: Kondisjon som på onsdag + armer / mage

Søndag: Gåtur i skogen eller yoga

Vi er alle ulike og jeg tror det er viktig at du finner en trening som passer for DEG uavhengig av hva alle andre måtte mene. Selv digger jeg både det å bli sterkere og å bygge muskler. Jeg har stor lidenskap for styrketrening og muskelbygging <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *