Er du god på å si unnskyld? 


Vi mennesker har alle en ulik bakgrunn og tolker ting forskjellig av den grunn. Dessuten skjer det ting i våre liv som gjør at vår selvfølelse kan få seg en trøkk og vi kan bli usikre. Når selvfølelsen er lav blir vi en svakere utgave av oss selv og vi er ikke like tøffe. Da kommuniserer vi kanskje ikke like direkte og tydelig som når vi er den sterkeste utgaven av oss selv. Dette kan gjøre at det oppstår misforståelser. 

Er du god til å se hele bildet og saken fra flere sider? Kan du tilgi? Er du raus nok til å gi en ny sjanse? Beklager du deg om du har tatt feil eller kommunisert på en måte så det har blitt en misforståelse? 

Kommunikasjon er et avansert fag jeg hele tiden forsøker å bli bedre i, men selvfølelse er ferskvare og den går opp og ned for meg som for andre mennesker. Vi er dynamiske og endringer kan forekomme avhengig av ytre faktorer vi ikke kan ta kontroll over. Vi er bare mennesker. 

Det betyr ikke at vi ikke skal forsøke å utvikle oss til det bedre, men det er menneskelig å feile iblant. 

Da må vi bare legge oss flate og beklage og håpe at motpart er raus nok til å tilgi. 

Selv jobber jeg med å bli bedre på og ikke anta, men å stille spørsmål da vi alle har en ulik virkelighet. Det som er en «sannhet» for meg er ikke det for en annen..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *