Hva er ekte kjærlighet? 


Når man vokser opp som ei lita jente har man kanskje en ide om hva ekte kjærlighet er, men er tankene man da har i hodet realistiske? Hva er egentlig ekte kjærlighet?

Jeg er overbevist om at det finnes ganske så mange ulike definisjoner av hva ekte kjærlighet er. Det som er ekte for en kan være det helt motsatte for en annen. Noe er politisk korrekt og passer innenfor A4 boksen og noe er utenfor og kanskje til og med kontroversielt.

Jeg var en gang blåøyd og naiv jente. Det er jeg ikke lenger selv om jeg forsøker etterstrebe å tro det beste om folk. Gjennom årene har jeg opparbeidet meg mye livserfaring og både sett og opplevd langt mer enn jeg kanskje i utgangspunktet hadde håpet på. På mange måter tror jeg dette har skadet meg på noen områder. Jeg har selvfølgelig forsøkt å jobbe med meg selv, men noen spor er dypere enn andre.


Jeg stoler ikke på hvemsomhelst selv om jeg er ærlig, åpen og direkte. Det er svært få mennesker jeg deler mine innerste følelser med. Ekte kjærlighet tror jeg handler om at du finner en person som aksepterer og elsker hele deg både på gode og dårlige dager. En du kan senke garden med og bare få være. Han eller hun forventer kanskje ikke så mye?

Kjærlighet kan være en som henter tabletter til deg når du er syk. Det kan være en som kryper inntil deg og sier at alt vil ordne seg når det stormer som verst rundt deg.


Vi velger ikke hvem vi forelsker oss i. En forelskelse går som regel over. Mange blander følelsen kåt, forelsket og kjærlighet. De to førstnevnte er ofte ikke like varige som kjærlighet og sistnevnte tåler mer motgang. Det kan kan kanskje til og med gjøre kjærligheten sterkere.

Etter å ha utforsket og lært meg selv å kjenne har jeg kommet til et sted i livet hvor jeg ikke lenger er så romantisk som jeg en gang var. Desverre kanskje for noen, men trolig bedre for min mentale helse. Veien til mitt hjerte er i dag gjennom min lidenskap som er jobben min. Det er jobben min jeg elsker høyest og derfor er det sjelden plass til en partner i mitt liv. For hvem ønsker vel å være Nr 2 ? Hvem ønsker å bli nedprioritert fordi jeg elsker å jobbe? De fleste krever mer oppmerksomhet enn jeg er i stand til å gi. Jeg har visst for mange maskuline sider og dette er ikke noe en hvilkensomhelst mann kan håndtere.

Hva skal jeg egentlig med en mann om han ikke kan utfylle meg og gjøre meg bedre? Jeg elsker arbeidet mitt for høyt og jeg ville aldri ofret min karriere for en mann. Det ville være altfor utrygt for meg.

Jeg liker å se på et forhold som et selskap. Det går ikke av seg selv. Det må jobbes med. For at ting skal gå rundt må man kommunisere og arbeidsoppgaver må fordeles. Det krever tid og innsats. Noe jeg ikke har..

Det gjelder å finne en som har de egenskapene du selv ikke har. Hvis ikke blir det et dårlig team og lite tid til kjærestetid og annet gøy. Lets be real! Når forelskelsen går over og hverdagen kommer forstår man først om det er verdt å satse på.

Da vi var 20 holdt det kanskje med at vår partner så bra ut? Hva er viktig for deg i dag?

For meg er det viktig å ha en god partner hvor vi begge aksepterer hverandre og fungerer godt som et team. Jeg tror det er viktig å ha felles mål og verdier. Dessuten er det viktig å være venner og ikke minst er det viktig å være realistisk. Du eier ikke et annet menneske og du har ingen garanti for hvor lenge det kommer til å vare..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *