Gode rutiner er alt

IMG_5327

Foto: En typisk middag i mitt liv som jeg synes er kjempegod! Biff, søtpotetmos og cashewnøtter med litt salat 🙂 Mmm…

Under har jeg skrevet ned noen enkle tips som kan være verdt å tenke på om du ønsker å holde formen

  • spis rent og pent. Ikke spis noe du ikke vet hva er. Rent kjøtt, kylling, fisk, cottagecheese, egg er fine proteinkilder.Eksempler på karbohydrater kan være søtpoteter, fullkornsris og masse deilige grønne grønnsaker. Fett får du i blant annet kjøtt, laks, nøtter og avocado.
  • Sørg for å få i deg nok vann. Drikk når du er tørst jevnt gjennom hele dagen.
  • Beveg deg i 30 minutter eller mer hver dag. Tren noe du trives med. Finn den treningsformen som passer for deg.
  • Sov 8 timer hver natt. Får du ikke nok søvn skapes det stress i kroppen og da produseres stresshormonet kortisol som er både fettbesparende og muskelnedbrytende.
  • Ta deg god tid til å spise måltidene dine og tygg maten skikkelig. Det tar gjerne litt tid før kroppen merker at den er mett. Så for å unngå overspising kan det være lurt å kjenne etter først om du faktisk kanskje er mett allerede og det holder som regel med å ta til seg en gang. En tallerken er nok.
  • Spis når du er sulten. Ikke spis deg stappmett, men gå heller ikke runt å sulte.Unngå å handle matvarer når du er sulten. Har du en handleliste handler du som regel både mer økonomisk og sunt.
  • Ha gode rutiner på når du spiser. Om du spiser 4 eller 6 måltider er opp til deg. Men jeg anbefaler at du har en balansert mengde av protein, fett og karbohydrater på din tallerken. Verken protein, fett eller karbohydrater er direkte farlige og så lenge du spiser rent og pent og har sunn fornuft kommer du langt.
  • Når alt kommer til alt handler det om kalorier inn og ut. Personlig ville jeg anbefalt at du spiste kvalitetsvarer og skikkelig mat framfor sukker og annen søppelmat. Spiser du for mye i forhold til hvor mye du beveger deg legger du på deg og spiser du for lite kan du i verste fall ødelegge din forbrenning. Kroppen tviholder gjerne på det fettet den har om den får i seg for lite kalorier over en lengre periode.
  •  Ta gjerne kontakt med en personlig trener om du er usikker på hvordan ditt kosthold ligger ann i dag slik at du kan få en oversikt på hvilke eventuelle endringer du trenger å gjøre for å nå ditt mål.
  • Når du går igjennom endringer kan det være krevende nok i seg selv og da er det viktig at du har venner og familie som støtter deg og ikke saboterer. Er det noen som forsøker å sabotere kan det gjøre at du ikke når ditt mål. Så da er spørsmålet hva som er viktigst for deg. Noen ganger kan det kanskje være at du må endre omgangskrets for å klare å gjennomføre din endring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *