Jeg er først og fremst et menneske og ikke et produkt!

CAN_3257

Foto: Rolf Ørjan Høgset –

Har du noen gang opplevd at noen ønsker å utnytte deg for sin egen vinning enten det er sex, penger eller andre muligheter? Mennesker som gledelig trykker deg eller andre ned for å framheve seg selv? Har du opplevd at noen driter fullstendig i deg som menneske og kun ser deg som en pengemaskin? Det å bli sett på som et produkt eller et objekt? Noen ganger synes jeg det er vondt når mennesker kun ser på meg som et produkt og ikke et menneske. 

Jeg har svelget mange kameler i mitt liv og til tider altfor mange desverre. Dette går utover min selvrespekt og selvfølelse som igjen gjør at jeg mister meg selv. Hver dag forsøker jeg å bli et bedre menneske og å fremme det jeg selv opplever som gode verdier. Jeg ønsker oppriktig å se det beste i folk. Noen ganger kan dette være vanskelig.  I 2008 var jeg drittlei av å være et produkt og jeg var nødt til å trykke på nødbremsen for å ta kontroll over mitt eget liv og nå opplever jeg å havne i en lignende situasjon igjen. Jeg har behov for å være et menneske så jeg ikke mister meg selv fullstendig. Jeg var et produkt og forsøkte leve opp til alle andres forventninger. Det var i ferd med å ta fullstendig knekken på meg.

Jeg er først og fremst et menneske og jeg har behov for å kunne vise følelser og å bli respektert for den jeg er med mine feil og mangler. I mange miljøer opplever jeg at mange ser på det som svakhet og vise følelser, mens jeg ser det som en styrke å vise sårbarhet.  Det er mange som skal gi meg tips og råd på min vei og hvordan jeg skal være og spesielt de seneste årene har jeg lagt merke til at flere omtaler meg som en forretningskvinne. Selv kjenner jeg at jeg har et ambivalent forhold til å bli omtalt som akkurat dette.  Noen forsøker påvirke meg til å bli mer «businessminded». Men om det å være businessminded handler om å skru av følelsene og kun fokusere på bunnlinjen er jeg IKKE interresert i å være en forretningskvinne. Jeg er ikke en materialist og jeg er drittlei av å bli behandlet som et produkt! Javisst, jeg har etterhvert blitt en levende merkevare etter å ha vært en offentlig person i nærmere 13 år og jeg ser absolutt at det gir meg en del muligheter, men jeg er allikevel først og fremst et menneske.

Jeg er nok til noens skuffelse dessverre altfor følsom og altfor opptatt av å bidra til andre menneskers vekst til at jeg kan bli en hardcore forretningskvinne. Jeg ønsker rett og slett ikke å bli kynisk og pengefokusert. Det byr meg imot. Javisst liker jeg luksus og fine ting jeg også, men jeg misliker sterkt mennesker som ikke behandler andre mennesker med respekt. Mennesker som forsøker manipulere og herske over folk for å få en ekstra 0 på bunnlinjen får ingen stjerne i boka hos meg. Og noe av det verste jeg vet er å høre negativ baksnakking om andre mennesker. Om du ikke har noe positivt å si kan du vel holde kjeft? En av de merkeligste måtene jeg har opplevd at noen har forsøkt å selge til meg på er ved å snakke dritt om andre for å fremheve seg selv. De selger IKKE til meg for å si det sånn! Tvert imot…

Nå er det nok! Begeret er fullt! Om det å være forretningskvinne handler om å være en kynisk, følelsesløs pengemaskin er jeg virkelig IKKE interresert! Noen andre kan ta på seg den oppgaven. Jeg har det rett og slett ikke i meg og det strider imot hva jeg står for. Selv er jeg opptatt av integritet og det å «walk the talk». Noen vil kanskje tenke at jeg er dum når jeg skriver dette, men akkurat nå kjenner jeg at jeg gir litt F i det. Selvfølgelig må vi ha penger for å leve, men jeg er IKKE villig til å gå på tvers av mine verdier for at andre skal tjene mer penger på meg som et produkt. Jeg vil heller være naiv og godtroende enn å være en forretningskvinne som går over lik for å nå sine mål.

Jeg kjenner at jeg nå har kommet til et vendepunkt i livet mitt igjen. Dette skjer gjerne ca hvert sjette eller syvende år. Sist gang var i 2008 og da tok jeg en skikkelig opprydning i livet mitt. Nå er jeg i ferd med å ta en del valg og gjøre en del endringer i livet mitt igjen. Jeg ønsker å ha fokus på å øke min kunnskap slik at jeg kan fortsette å bidra til andre menneskers vekst og gjøre en forskjell i andre menneskers liv. Det gir meg mening!

Nå har jeg dessuten kommet til et sted i livet hvor jeg ikke ønsker å tilbringe tiden min med mennesker som kun ser meg som et produkt. Av respekt for meg selv er jeg nå nødt til å ta en del valg for at jeg skal kunne fortsette å leve i tråd med mine verdier og leve det livet jeg ønsker med de menneskene jeg er glad i. Er det noe jeg har blitt opptatt av den seneste tiden så er det å ta vare på de menneskene som verdsetter meg som menneske. Dessuten er det nå viktig for meg å tilbringe tid med og være en del av et miljø med mennesker som har samme livsstilsfilosofi , verdier og mål for livet som meg selv.

Endringer tar tid og jeg har opplevd tilbakefall flere ganger, men jeg gir meg ikke. Jeg fortsetter å være i kontinuerlig utvikling og nå kjenner jeg meg klar for å fortsette reisen mot nye mål. Mine verdier har endret seg og jeg må leve i tråd med mine verdier.

Vi kan alle bli påvirket og miste oss selv til tider. Sørg for å lytte til din indre stemme..

 

4 Comments on “Jeg er først og fremst et menneske og ikke et produkt!

    • Takk Irene. Savner deg! 🙂 Blir godt å se deg igjen!! 🙂

    • Tusen takk Rita 🙂 Du er vakker tvers igjennom!! 🙂 Love you!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *