Jeg våknet og dro noen linjer amfetamin..

Foto: Se og hør ( Til venstre er jeg 23 år på Idol audition og til høyre vinner jeg min debutkonkurranse som Bikinifitnessutøver 23.januar 2016 . Ironman Naturally i på Fit Expo i LA.

Bilde 1 ( 23 år): Ingen utdanning, Stripper, dopmisbruker, Min tyngste vekt ever på 65 kg, spiseforstyrrelser, depresjoner, sosial angst, selvmordstanker,  ulcerøs kulitt, Skammet meg, hadde dårlig samvittighet og klarte ikke glede meg på andres vegne

Jeg stod opp om morgenen og tok meg noen linjer amfetamin før jeg dro på strippeklubben. Jeg følte meg tjukk og i perioder spiste jeg nesten ingenting, for så å overspise og bli liggende i fosterstilling på sofaen kvalm med dårlig samvittighet. Jeg gikk to timer cardio hver dag ved å gå til treningsstudio og jeg trente en time styrke. Alt jeg brydde meg om var utseendet og det var derfor jeg startet å strippe. Jeg bodde i Oslo. Husleien var høy og det var dyrt å se bra ut.Jeg så ingen meningen med livet og jeg skulle ønske jeg var dø. Hva skulle det bli av meg?

Dette snakker jeg mer om i foredraget mitt som kan bookes her.  Og dere kan lese mer om historien i min bok «Bra Nok!» som dere kan laste ned som e Bok for kun kr 99 nå med en gang 🙂

Bilde 2 ( 34 år): 
Utdannet personlig trener, sertifisert mental trener, forfatter av boken Bra Nok! , foredragsholder, Livsstilsentreprenør og eier av selskapet LA Lifestyle hvor jeg blant annet leder treningsreiser og holder kurs. «Skal vi dansevinner» og 1.plass i Bikinifitness debut konkurransen Ironman Naturally på Fit expo i LA. Snart ferdig sertifisert Assosiated Meta- Coach ved Coachteam AS – House Of leadership. En utdannelse for coaching , lederskap og kommunikasjon.

Nå i dag 16 år etter står jeg opp og spiser et måltid som er relatert til mine mål. Jeg spiser næringsrikt, målrettet og nok. Jeg følger en strukturert plan med gode rutiner som gir meg mer balanse og kontroll i livet mitt. Kontroll gir meg trygghet.

50 000 norske kvinner i alderen 15-44 vil til enhver tid ha en spiseforstyrrelse.

Vel, alt avhenger av definisjonen av en spiseforstyrrelse og hvem som ser. I følge IKS er dette en spiseforstyrrelse:

Spiseforstyrrelser handler om å bruke mat og kontroll av mat som midlertidig løsning på forskjellige livsproblemer. I IKS har vi denne generelle definisjonen:
«Man har en spiseforstyrrelse når tanker, følelser og handlinger i forhold til mat, kropp og vekt går utover livskvalitet og fungering i hverdagen».
Det finnes ikke noe absolutt punkt for når vanlig opptatthet av ernæring og helse glir over i et forstyrret forhold til mat, kropp og følelser. Det er en glidende skala fra nyttårsslankeren via personen med et problematisk forhold til mat og til en fullt utviklet spiseforstyrrelse.

Det unaturlige forholdet til mat, kropp og vekt er symptom på følelsesmessige og personlige problemer. Å overspise, sulte, kaste opp og tvangstrene brukes bevisst eller ubevisst i forsøk på å unngå problematiske og uoversiktlige tanker og følelser

Du kan lese mer om de ulike spiseforstyrrelsene her. 

———————————————————————————————————————–

Jeg tro da alle kan være litt spiseforstyrret til tider. Hvem har da ikke opplevd å spise litt for mye eller å tvangstrene når sommeren nærmer seg?

Det finnes ulike grader av det som med alt annet. Ingenting bør overdrives. Når jeg leser definisjonen over på hva en spiseforstyrrelse er så ser jeg at jeg er så frisk som jeg noensinne kan få blitt og det føles bra og ha et liv som handler om mer enn å bli tynnest mulig. Vel, jeg ble jo aldri anorektiker siden jeg er altfor glad i mat og etterhvert fikk for mye kunnskap til å utsette kroppen min for noe sånt. Det var blant annet styrketreningen som hjalp meg ut av spiseforstyrrelsen og dette snakker jeg også om i foredraget mitt.

Noen ser bare toppen av et isfjell når de ser etter før og etterbilde. De ser ikke alt det harde arbeidet som ligger bak og tror at det er så enkelt. Det er ikke enkelt. Endringer er utfordrende. Det krever hardt arbeid over tid og det krever at du hele tiden tør å gjøre ting du ikke kan. Det krever at du tør vise deg sårbar og be om hjelp. Det krever at du bestemmer deg og gjør det som skal til hver eneste dag. Og da må du vite hvem du er og hva du vil. Hva er målet? Målet må bety nok for deg for at du skal være villig til å prioritere tid til det og gjøre det som skal til for å nå målet. Det må være verdiankret. Så tenk deg nøye om. Still deg selv noen spørsmål.

Har jeg lyst til å gjøre en endring? Hva er mine verdier? Hva er målet mitt? Er jeg villig til å gjøre det som skal til for å nå målet?

Selv har jeg fått høre at jeg til tider at jeg kan være kompromissløs og ha tunnelsyn som en toppidrettsutøver. Men når man ser på det første bildet så er det kanskje ikke så rart? For når du har vær langt nede i mørket har du ALDRI lyst til å falle tilbake dit!

Og dette er nok en av grunnene til at jeg jobber så hardt. Jeg tenker at de utfordringene jeg kaster meg ut i er ingenting i forhold til det livet jeg levde før og det jeg opplever kan uansett ikke være mer smertefullt enn fortiden min. Siden bilde 1 har jeg kun hatt et fokus og det er opp og fram. Vekk fra mørket og smerten. Jeg var i ferd med å gi opp, men jeg valgte å reise meg og fortsette å fighte. Jeg forstod at om det var noen som kunne redd meg selv så var det meg. Jo, jeg møtte noen gode støttespillere på veien som dyttet meg i riktig retning, men det var opp til meg å bestemme meg for å komme meg ut av mørket. Ingen kunne ha hjulpet meg om jeg ikke valgte det selv.

Så tør å be om hjelp! Tør å vise sårbarhet! Hvordan skal noen vite at du trenger hjelp om du ikke tør å si ifra?

Og det er opp til deg selv hvordan ditt liv skal bli! Alt sitter i hodet ditt og hvordan DU velger å tenke!

Det du sier og tenker er slik det blir. Så start å tenke positivt, si positive ting om deg selv og gled deg over andres suksess!

image1

Bilde1: 17 år og følte kroppen min var pæreformet. Tenkte at det må jeg gjøre noe med 🙂 Bilde 2: Coveret på Treningsforum nå. Bilde 3: På scenen i LA da jeg vant i januar. 4: 23 år ulykkelig på Idol audition.

IMG_3819

Foto: Mange sier det ikke går ann å løfte rumpa. Men om dere ser på bildet i shorts hvor jeg er 17 år og det over hvor jeg er 34 så ser dere bevis på at det går med rett kunnskap om trening og kosthold 😉

Jeg trener kun de som er villig til å gjøre det som skal til for å nå målet. Ta kontakt her for konsultasjon, da jeg har åpnet opp for EN ny kunde 🙂

 

 

 

28 Comments on “Jeg våknet og dro noen linjer amfetamin..

  1. Pingback: jmdrawing – Kjære Lene Alexandra, vær så snill å tenk deg litt om

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *