Styrk dine svakheter!

#inneholder reklame

DSC01666

Foto: Øvelse = Lårcurl

Er det noe jeg er opptatt av når det kommer til trening er det symmetri. Dette er både fordi jeg synes det er fint med en kropp hvor musklene er plassert jevnt på kroppen , men også fordi det forebygger skader. Mange mennesker kan f.eks være framoverdominante. Det vil si at de f.eks har mer muskler foran på framside lår enn på baksiden og dermed kan man risikere å få skader. Det er viktig å ha symmetri i muskulaturen rundt leddene. Ofte mangler mange styrke i rumpa og hamstring som jeg trener på bildet ovenfor. Mange sitter for mye og får en stram hofteleddsbøyer og en ikke fungerende rumpemuskulatur. Det er viktig at rumpa blir stimulert. Rumpa er den største muskelen vi har og en viktig stabilisator for hofteleddet. Det er viktig å ha en stram kjerne siden all bevegelse skjer utifra sentrum.

DSC01673

Foto: Øvelse = Et beins strake markløft med stang

Selv jobber jeg spesielt med å styrke bakside lår og rumpe da blant andre  ser på de musklene som svakest hos meg. Jeg liker å ha noe å forbedre til enhver tid. Visst er jeg bra nok, men vi kan jo alltid bli bedre. Det er viktig og ikke bare trene de øvelsene man er sterkest i eller føler selv man mestrer best, men å jobbe med å styrke svakheter om man ønsker å ha en gjennomtrent og balansert kropp. Selv elsker jeg å være i utvikling både mentalt og fysisk og det hadde vært kjedelig om jeg ikke hadde noe utfordring eller forbedringspotensial. Derfor synes jeg styrketrening er helt fantastisk. Både det å forebygge skader, men også det å kunne forme kroppen slik jeg vil 🙂

DSC01676

Foto: Øvelse = Gående utfall. Antrekk: Strømper og singlet www.zensah.no , Topp fra Next to nothing, shorts fra Run and relax og sko fra Inov 8.

Noen fine øvelser for baksiden lår og rumpe er f.eks:

Hofteløft, Strake markløft, lårcurl, gående utfall, bulgarsk utfall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *