Er jeg tøff nok?

 

 

Foto: Tina i midten vant Womans Fitness og kvalifiserte seg til EM. Bettina Isabell Kojan strålte på scenen. Inspirerende jenter og utøvere.

På Oslo Grand Prix var jeg delegat for Haralds gym og hadde ansvar for å hjelpe de ulike utøverne med det de måtte ha behov for enten det var smøring, ta bilder, sminke, hår, støtte og oppmuntrende ord. Dette var første gang for meg som delegat, men jeg er glad jeg fikk muligheten av Harald da jeg er opptatt av å lære mest mulig siden jeg har falt pladask for sporten og coacher et eget team LA Lifestyle Bikinifit fram mot NM i høst. Jeg forsøker å suge til meg så mye kunnskap som mulig slik at jeg kan skape de beste resultatene for bikinijentene mine.

Foto: Silje til venstre fikk 2.plass i bikinifitness i sin klasse og Merethe til høyre burde hatt pris for årets cheerleader! Bra dame!
Jeg liker utfordringer og opplever at jeg jobber bedre under press. Det at jeg kaster meg ut i ting og stiller spørsmål gjør at jeg lærer raskere. Det å være delegat på Oslo Gran Prix gjorde at jeg lærte enormt mye og samtidig traff jeg mange hardarbeidende, målbeviste inspirerende mennesker.

Etter at jeg selv stilte i Bikinifitness i LA og har blitt mer kjent med fitnessmiljøet i Norge har jeg fått enormt respekt for denne sporten. Det er herlig å være en del av et miljø med likesinnede. Det jeg digger med fitnessmiljøet er at menneskene er ærlig og direkte. De går ikke rundt grøten og sier det rett ut som det er. I Fitnessmiljøet opplever jeg at man får rene ord for penga og det passer meg bra. «To the point» Og det er seriøse folk som tar sporten sin på alvor.

Foto: Kine til høyre og jeg valgte stå over og heie på de andre i stedet. Kine ble Nr 2 i sin Body Fitness klasse i fjor. Helt rå dame! Wow!
Det har vært trist i det siste når det har vært negative oppslag om sporten. Vi ønsker jo bare at flere skal få opp øynene for sporten og når fokuset blir på dop framfor de fantastiske prestasjoenene til utøverne er det synd. Jeg forstår at det er et tema som kan komme opp og at spørsmålene blir stilt. Slik er det vel kanskje i all toppidrett?

Selv tar jeg sterk avstand fra alle prestasjonsfremmende midler og narkotika og har tro på at man kan bygge en meget bra fysikk om man bare jobber hardt, har kunnskap og er tålmodig. Det er ikke nødvendig å ta dop for å bygge en flott fysikk . Ikke tro på alt dere leser i media. Husk at media ønsker skape overskrifter for å få flere lesere.

Jeg ønsker heller å rette fokus på det fine ved Fitness. Det er hardtarbeidende, målbevisste mennesker som brenner for en sunn livsstil og som har en lidenskao for å bygge en veltrent og vakker fysikk. I Norge har vi jo den berømte janteloven og det var jo en av grunnene til at jeg stilte i LA. I USA stopper folk deg på gaten og vil ta bilde av deg om du er fit og gir deg tommelen opp. I Norge kan du få stygge blikk og kommentarer.

Derfor synes jeg det står så enormt respekt av de som stod på scenen under Oslo Grand Prix. Det å trene hardt og målrettet over tid og følge en strukturert diett mot et mål og faktisk stille seg opp på en scene og få en vurdering på kroppen de har bygget. WOW! Da jeg satt der å så alle de flotte bikiniene glitre og jentene beveget seg sensuelt på scenen beundret jeg deres mentale styrke. Ikke hvemsomhelst hadde tørt å gjennomføre noe slikt. For det er fortsatt ikke sosialt akseptert i Norge føler jeg. Mange ser på mennesker i fitnessbransjen som kroppsfikserte særinger. Jeg tror dette er mye fordi folk faktisk ikke aner hva Fitness går ut på og forstår alt det harde arbeidet som faktisk ligger bak. Personlig synes jeg folk burde holde kjeft om de ikke vet hva de snakker om og jeg mener at denne sporten burde bli respektert like mye som skisporten og sjakk.

Når det er sagt må jeg si at jeg er stolt av Fitnessbransjen i Norge. Det er høyt nivå her og dyktige utøvere. Det er mange som har spurt meg om ikke jeg skal stille igjen. Om ikke jeg skal stille i Norge. Akkurat nå må jeg innrømme at mitt fokus først og fremst er på jobben jeg har å gjøre som fitnesscoach for Team LA Lifestyle Bikinifit og selskapet mitt LA Lifestyle hvor jeg leder treningsreiser, holder foredrag, skriver bok og snart lanseres dessuten webcoachingen. Tiden strekker med andre ord ikke til akkurat nå.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *