Angst for treningsstudio?

#sponsetinnlegg

DSC01652

Foto: Topp fra Runandrelax Tights: Bodyshapes Sko: Inov8

Er du av de som ikke tør å gå på treningsstudio? Er du redd for at du gjør øvelsene feil og at folk titter på deg? Da er du ikke alene kan jeg love deg. Det er helt normalt å være usikker når du skal gjøre noe du ikke har gjort før. Men det er når du tør å ta en sjanse og utfordre deg selv at du utvikler deg. Jeg har selv hatt sosial angst i perioder av mitt liv og vet hvordan det kan være. Etterhvert som jeg har jobbet som personlig trener over flere år også har jeg forstått at dette er et ganske så vanlig fenomen for mange. Flere av de som kontakter meg gjør det fordi de ønsker å lære seg å gjøre øvelsene teknisk riktig og bli mer selvsikre slik at de kan gå på treningsstudio alene. Jeg liker veldig godt å kunne bidra til å styrke andres selvtillit i treningsstudio.

DSC01656

Selv har jeg trent hele livet og er utdannet personlig trener, så av den grunn er treningsstudio en av de plassene jeg føler meg mest komfortabel. Men så har jeg mest fokus på meg selv og min egen trening framfor å ha fokus på hva de andre mener om min trening. Det hender jeg har dager hvor jeg ikke er like motivert for å gå på gymet. Da hender det jeg tar meg fri rett og slett. Det er viktig å ha hviledager også slik at musklene får restituert seg.

Ellers er det supert å ha inspirerende venner. Det å ha en treningskompis eller flere gjør underverker. Vi kommer langt alene, men så mye lenger vi kommer sammen! Tidligere trente jeg alltid alene siden jeg måtte ha 100% kontroll til enhver tid. Jeg er fortsatt strukturert når det kommer til treningen min, men nå har jeg blitt stadig mer glad i å trene i team.  Det er ganske fasinerende hvor mye sterkere vi blir når noen står og ser på. Vel, det gjelder kanskje ikke for alle, men jeg blir hvertfall automatisk sterkere når jeg trener sammen med noen enn alene. Når jeg trener alene er jeg helt avhengig av mine Bose headphones for å yte maks. Musikk gir meg SÅ mye energi og inspirasjon. Jeg foretrekker å trene sammen med noen. Men etterhvert som jeg har blitt eldre og mine venner er hektiske har jeg bare måttet lære å bli fokusert og dedikert på trening selv når jeg må trene alene. Grunnen til at jeg har valgt å bli disiplinert er fordi jeg drives av å nå mål og da er jeg nødt til å ha en plan og gjøre det som skal til. Så tenk deg igjennom hva du vil med treningen og hvorfor. Om du ikke vet hvorfor du skal trene. Hva er poenget da? Alle MÅ jo ikke trene. Vi MÅ ingenting 🙂

DSC01661

I Spania trener jeg en del sammen med Irene og hun er en super treningspartner. Hun er rå og full av energi. Vi samarbeider godt da vi har ganske lik personlighet og begge er ærlig og direkte i kommunikasjonen. Når vi to trener går det effektivt for seg.

Dagens tips: Finn deg en god treningspartner eller ta noen PT timer for å bli mer motivert og selvsikker på gymet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *