I am a «Meta-Coach»

IMG_0482

Foto: www.pinterest.no

Denne uken har jeg som nevnt vært en hel uke  på Renskaug Vertgård med ca 50 andre personer i forbindelse med min coachingutdannelse. Jeg jobber blant annet mot å bli Associated Certified Meta-coach hos Coachteam AS – House of Leadership godkjent av den norske coachforening. Dette er en svært omfattende coachingutdannelse.

Etter denne Coachingbootcampen har jeg nå blitt meta-coach. Da lurer du sikkert på hva det er? Det gjorde jeg også og vi fikk denne beskrivelsen på bootcampen:

#MetaCoaching is a cutting-edge coaching methodology that transcends traditional Performance Coaching, taking both Coach and Client to higher levels– to Developmental and Transformational Coaching. That is why we call it «meta» which means a higher level. At these higher levels profound change occurs naturally and easily. And the result is the ability to customize your desired transformation.

#MetaCoach Training is an accelerated Coach Training System that supports participants to move through learning modules, culminating in the credentials for being a Master Coach.

This comprehensive program differentiates itself from other coaching education by integrating seven models so that, as a professional Coach, you can work systematically with clients. In the training we focus on yourself as a Coach, your coaching skills for professional competency, and your coaching business so you can create a commercially viable business.

#MetaCoach Training is based on the Cognitive Sciences of Neuro-Linguistic Programming (NLP) and Neuro-Semantics (NS) as well as the Self-Actualization Psychology of Maslow and Rogers. It integrates these models into a cutting-edge approach to coaching. The training programs are rigorous and qualifications internationally recognized.

Meta-coaching handler er helt i tråd med LA Lifestyle filosofien og min tankegang i forhold til hva som skal til for å gjøre endringer og det er spennende å dypdykke i dette og bli enda bedre på det jeg digger aller mest å jobbe med. Endring er gøy! MEN for å bli sertifisert må jeg jobbe opp mine «skills» til et nivå hvor jeg får 2.5 i poeng. Dette må gjøres innen 6 måneder, så nå kommer jeg til å delta i coachinggrupper hvor vi trener på hver andre og gir hverandre feedback så vi kan forbedre oss. Jeg kjenner at med min hektiske timeplan er jeg nødt til å være god på struktur framover og å være en del av et system for å nå mine mål.

For å bli Associated Certified Meta-Coach godkjent av den norske coachforening må jeg samle 125 coachingtimer, bli coachet 45 timer og coache 10 timer for en veldedig organisasjon. Samtidig må jeg skrive en bokanmeldelse og en fordypningsoppgave. Heldighvis er jeg allerede igang og har coachet en god del timer. I juni starter jeg å coache en direktør i en bank, en forlagssjef, en fitnessutøver og en artist og jeg kjenner at det blir utrolig spennende. Er det noe jeg virkelig brenner for så er det jo å inspirere og  kunne bidra til andre menneskers vekst. Det gir meg enormt mye å pushe andre til å følge sine drømmer, jobbe hardt for å nå sine mål og bli den sterkeste utgaven av seg selv. Nå har jeg funnet min coachingstil og jeg har en utfordrende og tøff coachingstil, men med glimt i øyet og en god intensjon siden jeg virkelig ønsker å skape resultater for mine kunder.

Så det jeg nå jobber med er å bli bedre på «clarification» spørsmål. Dvs å få mer spesifikk beskrivelse av hvordan coachee beskriver og opplever verden og samtidig det å få «grounded present state». Dvs at jeg må først vite 100% sikkert hva som er coachee sin «trigger» og hva han eller hun vil bort ifra før jeg kan fasilitere de igjennom prosessen mot å nå sitt mål.

Ha meg unnskyldt om jeg har skrevet noe feil her, da det er mye å sette seg inn i. Jeg forsøker suge til meg så mye informasjon som mulig på kort tid, men akkurat nå etter denne intensive uken kjenner jeg at hodet mitt er stappfullt.

Coachingbootcamp

Jeg bodde på rom med disse herlige damene som jeg lærte masse av bare ved å observere de og lytte til de.

Takk for en strålende uke med vekst sammen med likesinnede!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *