«Kvinnekraft» – Artist Sandra Lyng

KvinnekraftSandraLyng_8958

Jeg har startet en spalte hvor jeg tar med meg kvinner jeg synes er engasjerende og inspirerende ut på en 15 minutter powerwalk i deres hektiske hverdag siden jeg brenner for å få flere mennesker til å være i aktivitet og oppleve treningsglede, mestring og god livskvalitet. 

I det første intervjuet har jeg vært så heldig å slå av en prat med Sandra Lyng som ble kjent igjennom Idol i 2004. Livet har til tider vært utfordrende for den sjarmerende jenta. Hun har vært åpen om at hun har opplevd mobbing og hatt spiseforstyrrelser. Til tider har hun måttet ta seg en dagjobb i bakeri, brudesalong eller barnehage for å få ting til å gå rundt, men hun har aldri gitt opp drømmen. Hun har aldri vært i tvil. Det var artist som formidler musikk hun ville bli. Det å få være med på å skape et minne, en følelse eller stemning for noen er magisk for Sandra. Hun skriver alle låtene selv, de siste 3 ukene har hun holdt 45 konserter og hennes nye supersingel er nr 2 på VG lista. Sandra elsker å spre glede og er utrolig hardworking og målbevisst. Jeg har fulgt henne siden Idol og er utrolig imponert over hennes endring og stå på vilje! Heia Sandra! 

Hva er du best på?

Å smile 🙂 Men jeg liker også veldig godt å få andre til å smile. Det gjør meg glad. Småting som at noen jenter kommer bort og vil ha bilde og bryr seg betyr veldig mye for meg, selv om jeg etterhvert har vært lenge i bransjen.

Hva motiverer deg?

– Når det kommer til trening må det være god musikk. Ellers i livet motiverer venner og familien meg.

Jeg føler meg heldig som har noen få veldige gode venner som alltid har tro på meg. Uansett hva som har skjedd har de alltid vært der for meg. Når så fine mennesker er glad i meg så må det bety at jeg gjør noe riktig. Det gir meg mer selvtillit.

Hvilke verdier er viktigst for deg?

– Lojalitet, ærlighet og ektehet

Jeg opplever at for meg er det å lære noe nytt ekstremt viktig når jeg har nådd “voksen” alder. Hvordan sørger du for jevnlig påfyll av læring?

 Jeg liker å holde meg oppdatert på det som skjer i verden selvfølgelig, men jeg er også glad i Ted Talks og dokumentarer. Siden jeg er veldig interresert i psykologi og ofte vært min største kritiker ønsker jeg å lære mer om å bli flinkere til å tenke positive tanker. Når det kommer til musikk så prøver jeg å lære meg å spille piano.

Hva gjør deg lykkelig?

Å møte folk og unge som liker musikken min, eller som sier at den har betydd noe for noen. Det å se hunden min leke gir meg en liten lykkefølelse, å se vennene mine glade. Men lykke kan også være de små tingene i hverdagen som en deilig softis på en sommerdag eller bare at solen skinner.

Hvordan fyller du på den daglige dosen energi?

– Jeg tar meg en middagslur på ca 20 min, det hjelper å lade batteriene. Eller så trener jeg på morran og har meg en stor bolle med havregrynsgrøt, det gir meg energi utover dagen. Pluss at jeg alltid har med meg nøtter eller frukt i vesken som ett lite energipåfyll:)

Bærer du fortsatt på en barnedrøm du håper å oppfylle? Fortell!

Min store drøm var å bli sanger og det har jeg vært så heldig å få oppfylt! Klyper meg fortsatt i armen. Jeg lar meg inspirere og blir veldig engasjert av andre mennesker.

Har du noen personer som har vært viktige for deg i din utvikling?

– Jeg elsker Louise Hay. Hun inspirerer meg og fikk meg til å innse at det er viktig å like seg selv. Og musikken til India Arie, de fine budskapene hun kommer med. Tony Robbins er også en jeg lar meg inspirere av.

Louise Hay snakker om det å sette pris på de fine tingene i livet. Det at vi må elske oss selv. Den har jeg jobbet mye med. Det å tenke at jeg er bra nok som jeg er!

Om du kunne velge en egenskap du kunne tenke deg å få eller å bli bedre på, hvilken ville det vært?

– Å ha filter av og til. Jeg buser ut med akkurat det jeg tenker noen ganger og høres ikke akkurat sofistikert ut da. (nordlending vet du;)

Mamma synes ikke jeg skal snakke om kjønnsorganer ved middagsbordet når vi har middagsgjester. Managementet syns ikke jeg skal snakke så rett fra levra . Jeg selv kan angre på at jeg deler for mye fordi det gjør meg sårbar og det kan bli brukt imot meg.

Det store spørsmålet: om du fikk leve livet ditt på nytt, ville du ha gjort noe annerledes?

– Jeg har hatt mine opp- og nedturer men alt i alt så har de vært verdt det. Det har gjort meg sterkere, gitt meg erfaringer og gitt meg muligheten til å dele de, som igjen har hjulpet andre. Jeg lever ett liv jeg bare kunne drømt om og er superfornøyd og takknemlig for det så det er ikke mye jeg ville endret på, heldigivs ? Om det matte være noe ville jeg valgt å tatt en utdannelse innen psykologi f.eks.

Noen kaller det vendepunkt. Andre milepæl og noen ganger kaller vi det høydepunkt. Er det steder i livet der du har stoppet opp, eller i ettertid sett deg tilbake og tenkt at dette var et øyeblikk som har definer deg og må lagres?

– Da jeg for første gangen stod på en stor scene og sang låten Sommerflørt. Puplikum sang sammen med meg på låta mi og mange sier sangen minner de om den sommeren eller sommerflørten. Det var da jeg forstod at det var dette jeg skulle gjøre. Jeg må ikke stå på scenen selv, men å skrive låter og få fram historier og fantasi gjennom musikk er magisk.

Hva føler du er største grunnen til din suksess?

Tålmodighet og ståpåvilje. jeg har hatt utallige gratisopptredener, kun for at jeg bare ville synge! Jeg jobber i studio til natterstid og er på kontoret som oftest kl 08 om morran for å få gjort de praktiske tingene, så til øvelse og opptreden eller studio igjen. Jeg elsker det jeg gjør og er så dedikert til det. Det skal iallefall aldri stå på meg om noe ikke funker.

Har du et tips til jenter som går med en gründerdrøm i magen, eller som har drømmer de ikke helt tør leve ut?

– Ta sjansen, vi har bare ett liv og å leve det med en «ulykkelig» drøm i magen er ikke godt. Gå for det du føler er ditt «kall» iallefall prøve, funker det ikke så gav du det iallefall ett forsøk, da kan man ikke angre og er en erfaring rikere.

 Hvordan liker du å tilbringe din ”me time”?

Med pizza, is og en fin humorserie på Netflix ? Akkurat nå ser jeg en del på orange is the new black. Men jeg elsker også alt som har med krim å gjøre

Hva er bra nok for deg?

Min definisjon av bra nok må være det å øve seg på å tenke at jeg er bra nok. Akkurat som jeg er. Jeg skulle ønske at alle kvinner tenkte det. Vi er for opptatt med å se feil hos en selv utseendemessig. Skulle alltid gjort mer, fått til mer, prestert bedre. Saken er at så lenge man gjør så godt man kan, så er man mer enn bra nok:)

Last ned Sandra`s superhit Play My Drum her.

 

Les Sandra`s blogg

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *