Kvinnekraft med Celine Aagard

CELINEAAGAARD_3048

Foto: I min nye spalte “Kvinnekraft» inviterer jeg inspirerende og engasjerende kvinner til en prat. I en hektisk hverdag sliter fler og fler med å finne tid til å være i bevegelse, derfor inviterer jeg ut spennende kvinner på en powerwalk i 15 minutter. Jeg er lidenskapelig opptatt av å få folk i aktivitet og derfor synes jeg det var utrolig morsomt at Celine var så sporty at hun ikke bare ble med på en powerwalk, men jammen tok hun seg et bad samtidig! 🙂

Jeg trodde jeg skulle møte en superstylet moteblogger. Celine er ujålete og kommer fra en kreativ familie. Hennes far er fotograf. Da hun var yngre lærte hun at hun måtte jobbe hardt for å få det til. Hun lærte at hun måtte ville noe sterkt nok og bevise hva hun kan. Celine har jobbet i Se og Hør. Hun har vært sjefredaktør i Topp og STYLEmag, skrevet tre bøker og vet hva som selger. Hun kunne ha startet noe som var mer tabloid, men valgte istedet å være tro til sin nisje da hun sluttet i sin faste jobb i Aller gjennom 18 år. Hun gjorde stor suksess under bloggnavnet Hippiehippiemilkshake, men nå har den prisvinnende toppbloggeren med 111 000 følgere på instagram, lagt ned hippiehippiemilkshake for å starte egen motenettside og sitt eget forecast prosjekt. Celine har aldri sett på seg selv som en blogger, men journalist og fotograf. Nå reiser hun verden rundt på internasjonale moteuker, figurerer i prestigefylte magasiner som Vogue, og har startet motenettstedet Envelope.no

Hva er du best på?

Å være tro til det jeg driver med- til å være meg selv, samtidig som jeg er god til å skille jobb og privatliv. Det er viktig når man er synlig I sosiale medier. Jeg deler og inspirerer, men ikke av mitt privatliv. Jeg har behov for å være privat, og privat er jeg ujålete og uhøytidelig, og håper jeg er verdens beste mor, og kjæreste selv om man tidvis jobber mye. Jeg er veldig målrettet og god på gjennomføre det jeg bestemmer meg for. Jeg jobber hardt og er opptatt av god arbeidsmoral. Jeg prøver å være god på å prioritere og holde fokus. Jeg er god til å se muligheter og til å snu meg rundt. Jeg liker å være spontan. Impulisivitet er viktig for meg! Jeg tror man kan få til det man vil om man jobber hardt nok.

Hva motiverer deg?
Andre inspirerende og dyktige menneske jeg møter på min vei med positiv energi og engasjement. Mine foreldre og min bror har motivert meg hele veien. Og ikke minst kjæresten min. Han er veldig støttende. Om jeg har dager jeg ikke har troen forteller han meg at jeg kan. Samtidig som han utfordrer meg, og gjør meg bedre. Han stiller spørsmål, og gir konstrukltiv kritikk. Jeg tror ikke man blir bedre av kun et klapp på skulderen.

Hvilke verdier er viktigst for deg?

Familien er viktigst for meg – og det å ha en sunn livsstil- en grønn hverdag. Det å kunne være kreativ og skape gir meg energi. Det å kunne få utrettet noe. Kunst og foto har jeg vært opptatt av hele livet. Arbeidsmoral og hardt arbeid er viktig for meg! Jeg prioriterer desverre ned trening, men å være aktiv I hverdagen er vikig. Det nytter ikke trene noen ganger I uken, og ligge på sofaen resten. Vi har ikke hatt sofa på to år, jeg kjører ikke bil, så jeg går og sykler dit vi skal. Det er viktig for meg å være meg selv og gjøre det jeg føler er rett for meg og mine.

Jeg opplever at for meg er det å lære noe nytt ekstremt viktig når jeg har nådd “voksen” alder. Hvordan sørger du for jevnt påfyll av læring?

Jeg har vært i en lang prosess hvor jeg har sugd til meg alt jeg kan av andre som kan mer en meg. Jeg har et par mentorer, og før jeg bestemte meg for å si opp I Aller snakket jeg med flere gründere. Jeg har i flere år drømt om å starte for meg selv, og fått støtte til at jeg burde satse på egen business. Jeg lærer noe nytt hver dag, jeg leser meg opp på ulike fagfelt, og kanskje blir det kursing eller coaching etter hvert.

Hva gjør deg lykkelig?

Mine to gutter I livet! Å våkne opp I hagebyen der vi bor til sønn, mann og hund som hopper opp I sengen- det er lykke for meg. I jobbsammenheng, blir jeg lykkelig når et mål nås, og at jeg får belønning for hardt arbeid. Jeg kan også bli lykkelig av å sykle, ta meg et frisk bad I havet og når jeg er på reise. Hverdagslykken- og det å kunne gjøre andre lykkelige er viktig.

Hvordan fyller du på den daglige dosen energi?

Står opp tidlig og lager hjemmelaget grønn juice eller gulrotjuice. For meg er rett næring og vegetarmat viktig. Jeg har nesten vært vegetarianer siden jeg var 18 år, jeg spiser fisk, men sluttet med kjøtt da jeg gikk på videregående. Jeg ble inspirert av moren til ei venninne av meg som var veganer og drev med yoga. Det er viktig for meg og ta meg pusterom I løpet av dagen, siden jeg sitter mye på digitale flater, og jeg liker da å ta meg en sykkeltur eller gå tur med hunden uten mobil. Sønnen min gir meg også masse energi. Her er det full fart 24-7.

Bærer du fortsatt på en barnedrøm du håper å oppfylle? Fortell!

Jeg føler jeg har realisert de drømmene jeg hadde da jeg var liten, men man setter seg naturligvis nye mål hele livet- På den måten utvikler man seg. Jeg ville blir fotograf og journalist, og gjennom jobben som sjefredaktør og 18 år i magasinbransjen fikk jeg skape min egen hverdag. Envelope.no er blitt en realtitet som fortsatt er I utvikling, og sammen med Anti jobber med et Forcast-prosjekt. Bransjen endrer seg og jeg tenker Yes, I can do it.

Jeg lar meg inspirere og blir veldig engasjert av andre mennesker. Har du noen personer som har vært viktige for deg i din utvikling?

Pappa, som er fotograf har vært en mentor for meg, han har vært veldig god på å gi meg konstruktiv kritikk. Erling Kagge som jeg har jobbet sammen med I forbindelse med mine bokutgivelser, har betydd mye. Han er en gründer og en mann jeg har stor respekt for. Det same gjelder Arvid Krogh. Tidligere kollegaer som har startet for seg selv og klarer tenke nytt. Mennesker som tør å være annerledes. Nina Granerød og Frode Grønvold som startet opp FWSS har også inspirert meg, og naturligvis min bedre halvdel. Uten han hadde jeg ikke kommet dit jeg er I dag. Jeg lar meg inspirere av mennesker i alle aldre eller yrkesgrupper. Mitt management Anti har også inspirert meg og fått meg til å se nye muligheter.

Om du kunne velge en egenskap du kunne tenke deg å få eller å bli bedre på, hvilken ville det vært?

Jeg ønsker å bli enda mer strukturert og skulle gjerne vært et ordensmenneske. Jeg bør bli bedre til ikke å utsette det som er kjedelig. En målsetting må¨være å bli bedre på å bruke tiden min enda mer effektivt, selv om jeg mener jeg får til mye på døgnets 24 timer. Det er få rolige timer her I huset. Videre ønsker jeg å bli flinkere på å ta imot hjelp fra andre og delegere bort arbeidsoppgaver. Være stolt av ting jeg har fått til og den jeg er. Vi jenter er så flinke til å snakke oss selv ned og unnskylder oss. Det skal jeg slutte med.

Det store spørsmålet: om du fikk leve livet ditt på nytt, ville du ha gjort noe annerledes?

Det hadde jeg sikkert gjort, men jeg er ikke en person som angrer og er fornøyd med valgene jeg har gjort. Livet blir til mens man går. Da jeg jobbet i Topp hadde jeg lyst til å bo i LA, men hadde jeg gjort det er det mye av det som nå har skjedd nå som ikke ville ha skjedd. Livet er fullt av tilfeldigheter. Da jeg ikke kom inn på journalisthøyskolen første året fikk jeg jobb som reporter I lokalavisen, og startet rett på karrieren. Livet har vært min skole, jeg har aldri studert og er selvlært akkurat som pappa.

Noen kaller det vendepunkt. Andre milepæl og noen ganger kaller vi det høydepunkt. Er det steder i livet der du har stoppet opp, eller i ettertid sett deg tilbake og tenkt at dette var et øyeblikk som har definer deg og må lagres?

Det er flere vendepunkt I livet mitt, og det største var da jeg ble mor. Familien trodden nok ikke de skulle få et barnebarn, siden jeg var jeg så opptatt av karriere. Jeg fikk min sønn som nå er 5 år da jeg var 33 år gammel. Jeg var ikke opptatt av at jeg måtte få barn, og vi er ikke gift. Vi er ikke opptatt av at vi må gjøre som alle andre. Vi er opptatt av å gå våre egne veier. Det er noe utrolig stort og bli mor. Man lærer mye om seg selv. Det å bli mor har gjort meg til en bedre person og gitt mening i livet. Jeg har fått mer kjærlighet og en sterkere drivkraft. Dette var et veldig stort vendepunkt for meg.

Karrieremessig er det største vendepunktet da jeg sluttet I en fast trygg jobb, og tok steget og ble gründer.

Hva føler du er største grunnen til din suksess?

Jeg har vært tro mot det jeg har drevet med og ikke hoppet på halvveise prosjekter. Jeg har vært tro mot meg selv, min stil, mine konsepter. Gjort det fullt og helt, både i Topp, STYLEmag og via sosiale kanaler, som blog, instagram og nå Envelope.no. Jeg har holdt fokus og hatt tro på det jeg gjør. Jeg har visst hva jeg vil og har ikke hoppet på alle trender. Jeg har høy arbeidsmoral. Jeg har jobbet hardt hele livet og er opplært til at man skal ha gode grunner til å være borte fra jobben.

Har du et tips til jenter som går med en gründerdrøm i magen, eller som har drømmer de ikke helt tør leve ut?

Gode ideer er det mange som har, men man må sette seg konkrete og hårete – og ikke minst realistiske mål. Det er utrolig spennende med alle de som skaper et marked ut av noe som ikke tidligere eksisterte og er innovative. Det er mange i Norge som får det til.
Dette er bare en begynnelse. Det er ikke så A4 som det var før. Det er viktig å ha gode folk rundt seg og en strategi i forhold til finansiering om man skal man få det til. Et tips kan være å snakke med de riktige folkene rundt seg, men ikke del dine tanker med for mange. Du må stole på deg selv og andre, og være selektiv med hvem du deler hva med. Det vil alltid være noen som kan stjele dine ideer og konsepter.
Råd fra Celine: Gjør det du bestemmer deg for!

Hvordan liker du å tilbringe din ”me time”?

Jeg er ikke så opptatt av me-time, men sykling og bading står veldig høyt på prioriteringslisten. Jeg er ekstremt glad i å bade. Da jeg var liten og bodde på Skøyen stod jeg alltid opp tidlig og syklet til Bygdøy og tok meg en svømmetur før alle andre hadde stått opp. Jeg er ofte alene når jeg er på reise i jobb og får da min “me time”. Jeg lever veldig i nuet og liker å kunne ha en dag uten en plan. Ofte blir jeg sittende og jobbe, slik at jeg kan være sammen med familien når de er hjemme. Jeg jobber med og bli flinkere til å bruke “me time “ på å gjøre noe som er bra for meg. Trening skal prioriteres mer.

Hva er bra nok for deg?
Det er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg fikk høre for 3 dager siden at jeg ikke matte være for streng med meg selv. Men det er jo ikke alltid man synes at ting er bra nok. Man higer etter det å helst bli best. På et tidspunkt da jeg fikk barn var det på grensen til å bli for mye for meg. Jeg har alltid vært opptatt av å være sterk, og jeg var redd for å møte veggen da jeg I min mammapermisjon takket ja til å bli sjefredaktør for STYLEmag. Det var heavy å balansere mammatilværelse og karriere på det tidspunktet da jeg egentlig hadde permisjon , samtidig som jeg skulle skape et nytt motemgasin. Hadde jeg gått til en psykolog hadde jeg kanskje blitt sykemeldt fordi at jeg var så nære? Det er en hårfin balanse.
Bra nok? Hvis man vet at man lever bra og har tid til å være en bra person ovenfor de du lever med og har det fint med er jo det bra nok! At du er en god mor og en god kjæreste. Å definere Bra nok er veldig vanskelig Man higer alltid etter noe mer. Men man må være realistisk og se seg selv I det store bildet. Det gjelder med hverdagslige gjøremål også. Sånn som I går, da jeg strengt tatt burde ha løpt 2 runder på Sognsvann men ender med kun 2 runder på Voldsløkka. Litt er bedre enn ingenting. Den dagen var det bra nok! For å komme langt tror jeg man noen ganger må tenke at det er bra nok! Det kan hjelpe deg videre. Men du kan heller ikke si til deg selv at alt er bra nok, for da kommer du ikke fram. Det handler om balanse. Noe kan være bra nok i forhold til noe annet, men alt er ikke bra nok!

Aagaard lanserte sin nettsatsning, envelope.no i samarbeid med ANTI tidligere i år

Celine Irgens Aagaard er en norsk blogger, stylist, journalist, forfatter og redaktør. Hun har arbeidet som journalist i Aller Media i 18 år. Aagaard er best kjent for sin rolle som redaktør for magasinet STYLEmag, STYLE Interiør, Mag og Topp, og som blogger under navnet hippiehippiemilkshake. Hun har deltatt som moteekspert på TV2, utgitt tre bøker og gjort flere designsamarbeid.
Aagaard har vært avbildet i flere utenlandske magasiner og nettsider som The New York Times, Vogue, W-magazine, style.com, Nylon, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Stockholmstreetstyle.com, WhoWhatWear.com, TheManRepeller.com, TheZoeReport.com og Le21eme.com.
Aagaard vant prisen for «Årets fashion blogger 2013», «Årets fashion blogger 2014» and «Årets Instagram 2014» på Vixen Blogawards. Aagaard sa opp sin stilling som redaktør i STYLEmag og STYLE Interiør i mars 2015. Hun arbeider nå som journalist og trendforsker, og er grunnlegger av envelope.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *