#UNFOLLOW

IMG_0236

 

Du skal være stolt av kroppen din, men du må for all del ikke vise den fram. Er det rart nesten ingen unge er fornøyd med sin egen kropp? Jeg bare spør..

Som ung er de fleste veldig sårbare og har ikke lært seg at de kan velge hva de ønsker å la seg påvirke av. De unge er i en kritiske fase hvor mange ikke har blitt bevisst på seg selv og sin egen kropp. Mange tanker spinner rundt i deres hode og noen sliter kanskje med å passe inn. Hvem er jeg? Hva skal jeg bli når jeg blir stor. Noen har foreldre som jobber for mye og føler seg ikke sett, andre har ikke de rette merkeklærne mens noen blir valgt sist på lag når de skal spille fotball i skolegården.

Ungdommen bombaderes med idealer som ikke eksisterer i virkeligheten og mange er for unge til å forstå at det er en mediaskapt virkelighet. Bilder av kjendiser og toppidrettsutøvere i blader, aviser og TV er som regel tatt av profesjonelle fotografer med profesjonelle makeupartister og stylister med super belysning og kanskje en touch photoshop.  De unge har kanskje ikke nok kunnskap og innsikt til å forstår at det de ser og leser i media ikke alltid er virkelig. De kan bli et offer for presset som kan oppleves i dagens samfunn. Ja, for må det oppleves som press? Hvem velger om det er et press eller ikke?

Selv var jeg et offer for den mediaskapte virkeligheten i ung alder. Mye grunnet usikkerhet letet jeg febrilsk etter et forbilde og valget falt den gang på Pamela Anderson som løp i saktefilm med store silikonpupper i rød badedrakt som svaiet så fint. Jeg ble helt hjernevasket og besatt av å bli som henne. 16 år gammel hadde jeg plakater av henne på alle veggene på soverommet mitt. Hun er sikkert et vakkert menneske, men det var nok heller mindre bra for helsen og strebe etter å bli som Pamela Anderson som sikkert heller aldri har sett ut som på bildene. Men hva som gjøres med bildene og hva som skjer i den virkelig verden vet jeg først når jeg sitter her i dag 33 år gammel og har opplevd å være Norges svar på Pamela Anderson. Jeg nådde målet mitt, men gjorde det meg lykkelig?

fhm.no-4801-cover

What you see is not always what you get. 

De som tilsynelatende ser perfekte ut er ikke alltid det. Vi mennesker har alltid være utfordringer. Det er bare litt forskjell på hva vi mennesker deler med vår omverdenen og hvor mye som er ok å dele avhenger av hvem som ser. Verken det ene eller det andre er rett eller galt. Vi lever alle med hver vår oppfatning av verden. Vi har alle hver vår sannhet. Vi har makten til å bestemme hva som er rett og galt for oss. Som unge er vi lett påvirkelige og trenger trygghet og bekreftelser på at vi er bra nok. Hvem får vi denne kjærligheten fra?

For mitt vedkommende hjalp det ikke uansett hvor mye oppmerksomhet jeg fikk. Jeg følte et enda større tomrom inni meg jo mer vellykket jeg så ut utad. Jeg snakker mer om dette i foredraget mitt «Bra Nok!» og skriver også om det i boken min.

Jeg var først og fremst nødt til å akseptere meg selv som Bra Nok!

Kan vi velge å la være å bli påvirket av det mediaskapte samfunnet? Jeg mener vi selv kan velge hva vi ønsker å påvirkes av. Men det krever mot, vilje og fokus på de tingene som virkelig betyr noe for deg. Lytt til magefølelsen og lev i tråd med dine verdier framfor å leve opp til andres forventninger. Det er når du er deg selv at du er unik! Tør å være akkurat den DU har lyst til å være uavhengig av andres forventninger. Selv elsker jeg mennesker som er fargerike og annerledes. Det er så befriende å være med de som tør å være seg selv.

Det er noe som heter #UNFOLLOW  jenter !

DU har makten til å følge den DU vil! BE YOU!

Følg de som gjør at du føler deg bra! Les de avisene og bladene som gjør deg glad. Se på de TV programmene og filmene som gir deg mening!

Love xoxoxo

One Comment on “#UNFOLLOW

  1. Pingback: Repost: Lene Alexandra: Vær deg selv | jannickehustad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *