Organisering av sunne måltider?

4P7I1626

Som dere sikkert har forstått etterhvert er jeg over middels opptatt av å spise sunt samtidig som jeg er opptatt av timemanagement og jeg har fått en del spørsmål om å dele hvordan jeg organiserer ting.

Det er som sagt jeg som har ansvaret for innhandling av matvarer. Vi er heldige og har en matbutikk med godt utvalg i 1 etasje av bygget vi bor så jeg går til butikken og bærer handleposene hjem. Da får jeg litt ekstra trim i hverdagen også gitt. Jeg handler som regel 4 poser siden det da er balanse med to poser i hver hånd og jeg handler etter treningen mandager. På søndagen sjekker vi hva vi eventuelt mangler og jeg legger det eventuelt til handlelisten. Men i utgangspunktet har vi en fast handleliste siden vi spiser mye av det samme hver uke. Fokuset er på å spise næringsrikt og nok + at vi spiser proteiner, fett og karbohydrater til hvert måltid.

Jeg har oppdaget at en del mennesker synes det er stress å handle matvarer. Min samboer misliker det sterkt og derfor har jeg fått den oppgaven. Jeg synes forsåvidt også det kan være stressende, men det er viktig å dele på arbeidsoppgavene. Dette løste jeg med å ha deilig inspirerende musikk på øret når jeg handler. I tillegg har jeg en fast handleliste, så jeg vet hvor de ulike matvarene er og derfor går det effektivt for seg. Innimellom når jeg skal ha noe som ikke er standard på vår handleliste spør jeg bare de som jobber i butikken og de er alltid veldig serviceminded.

På hverdager varierer jeg mellom kylling, laks og torsk , søtpotet, quinoa og grønnsaker av ulike lettvinte varianter. I helgene liker vi å kose oss og da lager jeg som regel Søtpotetpizza og sunner varianter av taco og hamburger. En sjelden gang kliner vi til og spiser en usunn hamburger med ost, bacon, fries og aioli + en fargerik drink 🙂

Det er viktig å belønne seg selv når du har vært flink eller er stolt av deg selv. Det gir motivasjon til å fortsette å være flink!

( I neste innlegg tenkte jeg dele handlelisten vår med dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *