Hva gir deg god livskvalitet?

4P7I0731

LIVSKVALITET DEL 2:

Det jeg har kommet fram til etter å ha studert dette med livskvalitet gjennom flere år er at det er noen grunnleggende elementer som bør være på plass for å ha god livskvalitet. Jeg sitter selvfølgelig ikke med fasitsvaret for alle, men en del ingredienser er felles for flere av oss om vi ønsker en god livskvalitet. 

lifewheel

I coaching bruker vi ofte livshjulet for å kartlegge coachee ( den som blir coachet).   Her har jeg laget et eksempel på et livshjul for meg og mitt liv for å forklare, men det kan være andre ting dere heller ønsker å ha med som «kakestykker» i livshjulet enn meg. Lag et livshjul som passer for DEG 🙂

Du kan sette et tall fra 1-10 på hvert kakestykke i livshjulet. Tallet 1 er svært dårlig og tallet 10 er veldig bra på det konkrete kakestykket. Du vil antagelig se at du har områder i livshjulet du er fornøyd med for tiden og andre du har forbedringspotensial på. Hjulet er sjeldent balansert, dvs. at du skårer jevnt høyt på alle kakestykkene. Det er livshjul stort sett aldri. Skårene veksler også over tid, alt etter hva som skjer i livet for tiden til den det gjelder. Poenget er ikke å oppnå total og endelig balanse på alle områder, men å bli bevisst slik at du kan gjøre de riktige grepene for å oppnå best mulig livskvalitet. Livet vil alltid være i bevegelse, og det hjelper å være bevisst på hvilke områder du vil prioritere å forbedre din livskvalitet. Dette vil ofte endres over tid.

LIFE IS A ROLLERCOASTER, YOU HAVE TO LEARN HOW TO RIDE IT 

Helse:

DB_la god torsdag-979

Martineseoghør

For meg er helse det aller viktigste og en av mine største lidenskaper i livet handler om å inspirere andre til en bedre helse og økt livskvalitet. No health no wealth!

Vi bygger ikke et hus uten grunnmur!

Det vi med sikkerhet vet er at livet ikke er forutsigbart. Vi vil alltid møte på overraskelser på vår vei uansett hvor mye kontroll vi velger å tro vi har. Derfor gjelder det å ta kontroll over de tingene som faktisk er innenfor vår kontroll. Og jeg VET at vi mennesker har det MYE bedre om vi tar vare på vår egen helse. Vår kropp er skapt for å være i aktivitet! Det gir oss energi og mestring som gir oss balanse mellom vårt indre og ytre. Videre er det viktig at vi får i oss rett og nok næringsrik mat slik at vi har energi til å takle hverdagens utfordringer, er i godt humør og kan ha noe å gi til andre mennesker. Vi må få nok søvn for at kroppen skal fungere og vi må unngå negativt stress som ikke er bra for hjertet vårt. Våre grunnleggende behov  må være på plass for at vi skal kunne ha et bra liv med mye livsglede. Jeg er overbevist om at flere hadde vært i godt humør om de hadde hatt fokus på helsen og derfor forsøker jeg å spre det glade budskap så ofte jeg bare kan 🙂

Venner:

266663-9-1306830793370

True friends are hard to find, so take good care of them.

Det er viktig for oss å føle tilhørighet og føle at noen er glad i oss akkurat som vi er. Det å ha gode venner som er der både i opp og nedturer. Venner betyr enormt mye for meg. Jeg  har et stort nettverk, men det er ikke hvor mange venner jeg har som er viktig. Det er viktigere for meg å ha noen få nære og kjære som jeg har en nær relasjon og kan ha dype samtaler med framfor å ha flest mulig. Jeg er veldig glad i vennene mine <3

Ekte venner er alltid der selv om du ikke alltid ser de.

Familie:

093b-jpgr-dmerket-ik-6671

Min mor ble mye hysjet på da hun var liten og derfor har ikke jeg blitt hysjet på og jeg lever det livet min mor aldri fikk leve. Vel, riktignok skal min kjære mor gå Kilimanjaro neste år, så helt uten eventyr lever hun ikke 😉  Det var min mor som oppmuntret meg til å dra på min første audition da jeg var 10 år og alltid har hatt tro på meg. Hun har alltid oppmuntret meg til å tørre og sagt at om jeg skal komme noen vei må jeg jobbe hardt for det. Hun sa at om du skal komme noen vei her i livet må du være frekk og frampå. Du må tørre å spørre. Hvis ikke får du ikke noe svar. Moren min er en sterk kvinne som vet hva hun vil. Dette har nok formet meg til å bli målbevisst og tydelig på hvem jeg er og hva jeg vil. Det er viktig for meg at min mor har det bra. Hvis ikke blir jeg lei meg.

bilde

Min far er noe helt annet enn min mor. Pappa er glad i alle og gir alle en sjanse. Han er snill , snill og snill. Sier ikke så mye, men er veldig stolt av meg har jeg etterhvert forstått 🙂 Min far har de seneste årene blitt en kul Harley Davidsondude og flyttet til Spania. Nå har vi bedre kontakt enn noensinne og det gjør meg veldig glad. Det er ikke alle som har en mor og en far. Jeg er glad for at jeg ikke er alene i verden og at jeg har foreldre som har mange gode verdier jeg har tatt med meg videre i livet. Jeg er heldig <3

Kjærlighet:

imageKjærlighet er ALT for meg. Jeg er en håpløs romantiker og ønsker å oppleve den dype kjærligheten. Om jeg ikke kan oppleve ekte kjærlighet kan jeg heller leve foruten. Jeg elsker å spre kjærlighet og jeg elsker å motta kjærlighet. Hver dag sprer jeg kjærlighet. Akkurat nå har jeg det veldig bra <3

Fritid, frihet og lek:

21248_10155542155540105_6000844200107614217_n

 

Foto: Fra treningsleir i Miami

Det er viktig for meg å slippe løs barnet i meg og leve i nuet. Jeg har behov for å kaste meg ut i utfordringer , være på eventyr og kjenne adrenalinet i kroppen. En periode følte jeg at jeg meg veldig annerledes og jeg forstod ikke hvorfor jeg ikke kunne gjøre som alle de andre. Men etterhvert har jeg forstått at det er en del av min karakter og gjøre ting på min egen måte og gå mine egne veier. Frihet,  lek, moro og utfordring er viktig for min livskvalitet. Alle MÅ ikke ha en 08-1600 jobb, 2 barn og stasjonsvogn selv om det sikkert også er supert. Vi lever kanskje bare en gang og vi aner ikke hvor lenge. Jeg ønsker å nyte livet og å oppleve mest mulig mens jeg er her på jorden. Jeg er en sulten ulv! Sulten på livet!

Personlig utvikling: 

11078136_1584867975131054_1649134686053798298_n

Jeg har alltid vært nysgjerrig og stilt mange spørsmål. Livet har vært min skole og jeg har tatt et skritt av gangen og noen ganger kastet meg langt utenfor komfortsonen og kjent følelsen av å være på dypt vann. Dette har gitt meg erfaring og kunnskap. Jeg har klatret meg sakte, men sikkert dit jeg har ønsket å komme, vært endringsvillig og gjort de endringene jeg har måttet gjøre for å utvikle meg videre og nå nye mål. Jeg elsker å utvikle meg og være i vekst og ønsker å være det for resten av livet. Nå er det snart eksamen på NLP Practitioner . www.coachteam.no  og jeg skal gå videre på Trinn 2.

Målet er nå å bli sertifisert Meta Master Practitioner.

Dette er et delmål på vei videre mot mine langsiktige mål. Her vil jeg lære mye av det som skal til for å nå mine mål. Disse målene holder jeg foreløpig for meg selv siden jeg føler det er for privat.

Karriere:

IMG_9727

De seneste årene har jeg blitt omtalt som karrierekvinne. Jeg spurte min kjære som jeg ser på som en karrierekvinne med stor K hvorfor jeg blir omtalt som det og fikk en forklaring på det. Hun mener at siden jeg setter meg mål, gjennomfører og realiserer de gang på gang ser mange på meg som en karrierekvinne. Ok, da er jeg kanskje det. Jeg velger å ta det som et kompliment. Gjennomføringskraft og walk the talk er absolut noe jeg kan assosiere meg med 🙂

Først og fremst er jeg drevet av min lidenskap og å gjøre det jeg synes er interresant, lærerrikt og gøy. Vel, jeg er priviligert som får lov til å leve av det jeg virkelig brenner for og det er vel kanskje noe av det som gjør at jeg blir omtalt som en karrierekvinne? I guess I can deal with that. Etterhvert har jeg forstått at mange drømmer om å gjøre det samme som meg. Jeg er stolt av hvor langt jeg har kommet 🙂

Focus on your goal and dont look back. I may not be there yet, but I am closer than I was yesterday 😉

Jeg har jobbet hardt for å komme dit jeg er i dag, men jeg har fortsatt mange mål jeg ønsker å nå. Som regel ser mange bare toppen av isfjellet. Vel, de som har lest boken min forstår som oftest litt mer. Men boken er kun en brøkdel av hva jeg har opplevd.

Den eneste som kan stoppe meg fra å nå mine mål er JEG

Økonomi: 

30848

Økonomi har aldri vært min største driver, men jeg ble mer bevisst da jeg ble anbefalt å lese denne boken for en stund tilbake. Økonomisk helse og balanse er viktig for livskvaliteten. Dette har jeg observert etter å ha jobbet med livsstilsendring i flere år. Selv fokuserer jeg først og fremst på min lidenskap som handler om å skape en verdi i andre menneskers liv. Jeg ønsker å kunne pushe andre til å nå sine mål og gi de økt livskvalitet og prestasjon i livet.

Fysiske omgivelser: 

bildee

 

Foto: Om ca 3 måneder er denne leiligheten til utleie igjen. Ta kontakt på la@lalifestyle.no om du ser etter lekker leilighet sentralt på Løkka.

Orden og struktur er viktig for meg. Jeg er mest lykkelig når leiligheten er ryddig, nyvasket, klær er vasket, kjøleskapet er fullt med sunne herlige matvarer og jeg har et interiør som er delikat og lekkert i de fargene og den stilen jeg føler gir meg en følelse av harmoni og ro. Jeg liker å ha det fint rundt meg. Det gir meg masse glede, energi og økt livskvalitet.

Skapelse og kreativitet:

bra-nok-lene-alexandra-2637936-1000x1000

Jeg var ikke klar over at jeg var grunder før noen fortalte meg det. Jeg hadde hatt eget selskap i mange år, men visste ikke hva en grunder var. Hehe.. For meg er det meget viktig å få utløp for min kreativitet , skape og inspirere. Dette gir meg en enorm tilfredstillelse og masse energi. Jeg har vært heldig å få realisere mange av mine drømmer og skape både cd`r sceneshow, photoshoots, styling, bilder, kalendere, ulike design, websider, bok + å hjelpe andre med lignende ting opp igjennom og jeg er så stolt og glad over alt jeg har gjennomført i løpet av mine få 33 år.

OPPSUMMERING:

Gi poeng på de ulike delene og ta vare på livshjulet til en senere anledning slik at du har noe å sammenligne med. Du kan ta det hver 3. eller 6. måned f.eks Når du går igjennom livshjulet vil du bli bevisst på hva som fungerer bra i livet ditt og hva du ønsker forbedre eller endre for økt livskvalitet.

( Fortsettelse følger i neste innlegg 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *