Bra nok!

BRANOKSIRKELENFINALE

LIVSKVALITET DEL 3:

For å ha en god livskvalitet er det viktig å være bevisst på hva som er Bra Nok for DEG! Sett realistiske krav til deg selv og slutt å strebe etter det perfekte! For hva er egentlig perfekt? Kommer du noensinne dit tror du? Ja, visst er det sunt å ha noe å strekke seg etter. Det gjør at vi utvikler oss. Samtidig kan det være et stressmoment. Setter du delmål du når derimot vil du oppleve mestring og økt selvtillit, mens om du setter altfor høye mål du aldri vil nå vil du oppleve det motsatte av mestring og ende opp med å føle deg mislykket. Jeg strevde selv lenge etter det perfekte og min selvfølelse ble helt ødelagt! På et tidspunkt følte jeg meg verdiløs og på det verste hadde jeg lyst til å gi opp. Dere kan lese mer om min historie i boken min Bra Nok! ( Den er utsolgt, men kan kjøpes på E bok)

Over ser dere min «Bra Nok!» sirkel. Dette er bare et eksempel. Hva dere velger å skrive inn i sirkelen er helt opp til dere. Denne kan dere endre når dere føler behov for det. Det er fint å skrive ned for dere selv hva som er viktig for at dere skal ha det Bra Nok i deres liv. Først når dere er bevisst på hva som gir dere god livskvalitet kan dere gjøre noe med det. Så hva gjør deg glad? Hva MÅ du ha? Hva kan du leve uten? Mange i dagens samfunn blir aldri fornøyd og mye vil ha mer. Jo mer verdi mennesker har jo mer frykt har de gjerne for å miste det. Jeg møtte en gang en gutt som bodde på gaten i Brazil og han var så livsglad. Han var mest opptatt av kjærligheten. Opp igjennom livet har jeg også truffet både rike og internasjonale stjerner og min opplevelse er at det ikke er synonymt med en god livskvalitet. Jeg tror at det handler om balanse og hvordan vi selv velger å tenke. Vi har makten til å skape det livet vi ønsker å leve og ingenting bør overdrives. Selv føler jeg meg aller best når jeg klarer å leve i balanse. Men jeg sier ikke at jeg alltid er i balanse. Tvert imot, det er en utfordring. Men så deilig det er når jeg er i balanse! 🙂

Når jeg sier Bra Nok så mener jeg ikke at du skal ta til takke med noe som er halvveis og slutte å jobbe hardt. Jeg sier ikke at du skal la være og konkurrere og pushe deg til å nå nye mål. Daglig snakker jeg med mennesker som ikke har balanse i livet sitt, som ikke er bevisst på hva de vil. Det er min jobb å hjelpe utbrente mennesker å få tilbake energien og balansen i sitt liv og jeg føler meg heldig over å kunne hjelpe andre mennesker til økt livskvalitet. Mange mennesker sliter med balanse og er enten ekstreme i den ene eller den andre retningen. Ofte er dette en av grunnene til at mange nå til dags blir utbrent. De gasser for mye og flyr inn i den berømte veggen. Jeg har selv gjort det og har derfor erfart hva som fungerer for å komme seg på beina igjen. Visst var det jævlig, men det ga meg en unik erfaring og kunnskap jeg ikke ville vært foruten. Det gjør at jeg i dag kan jobbe med å gjøre en forskjell. Jeg har en meningsfull jobb hvor jeg kan gi andre mennesker et bedre liv.

Balanse gjelder på så mange områder i livet. Tenk litt over det. Spiser du for mye blir du overvektiig, spiser du for lite blir du underernært og uten energi. Trener du for mye kan du bli overtrent, trener du for lite kan du bli lat, slapp og utrent. Sier du for mye ja kan du bli tatt for gitt , sier du for ofte nei vil folk kanskje se på deg som en kjip person. Spør du for mye om hjelp kan noen synes du er masete, mens spør du aldri om hjelp kan noen lure på om du trenger de i det hele tatt..

Da jeg i 2008 begynte å jobbe mot å akseptere meg selv som Bra Nok! var det alt annet en enkelt siden jeg fortsatt ble trukket mot det «perfekte» og det er kanskje ikke så rart siden jeg har fått det skriftlig fra psykolog at jeg er født perfeksjonist, men jeg har klart å jobbe med meg selv og akseptere meg selv som bra nok. Det er ikke en tilstand jeg er i permanent. Jeg merker at jeg til tider kan bli dratt tilbake i det ekstreme, men jeg er bevisst på det og har lært at jeg må jobbe med det konsekvent hele tiden siden jeg har en enorm drive og ønsker å prestere mitt beste. Å ha en god Selvfølelse er ikke permanent. På lik linje som med fysisk trening er vi nødt til å jobbe med vårt indre.

(I neste innlegg kan du lese om noen grep jeg gjorde for å få en bedre selvfølelse og akseptere meg selv som bra nok.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *