Hvordan akseptere deg selv som bra nok?

image

DEL 4 – LIVSKVALITET:

Noen grep jeg tok for å bedre min selvfølelse og akseptere meg selv som bra nok:

Fjerne silikonen:

Det var viktig for meg å føle at jeg hadde en verdi utenom mitt ytre. Da var jeg nødt til å vise mitt sanne jeg. Jeg mener absolut at du kan være «ekte» med silikon også, men for meg var det en viktig statement å fjerne mine den gangen.

Gå til psykolog:

Dette gjorde meg mer bevisst på meg selv og mine reaksjonsmønstre.

Lese selvutviklingsbøker:

Dette gjorde at jeg kjente meg igjen i andre og fikk håp til å innse at det var mulig å endre seg. Om andre hadde greid det skulle jammen jeg greie det også. Og siden jeg ble inspirert av andre ønsket jeg også å dele min historie i håp om å kunne være til hjelp og inspirere andre.

Trene styrketrening:

Dette gjorde at jeg ble kvitt spiseforstyrrelsene. Ved å fokusere på å ha en sterk og atletisk kropp framfor å være tynnest mulig og fokusere på mestring kom jeg meg ut av det. Det er helt utrolig. Jeg har hatt noen tilbakefall, men nå kan jeg ikke huske sist jeg var syk. Det var først da jeg bestemte meg selv at jeg kom meg ut av det. Du må ville det sterkt nok og bestemme deg!

Gå PT utdanning:

Her var det også fokus på å bli sterk framfor tynnest mulig og jeg ble en del av et miljø som var opptatt av å ha en sunn livsstil på lik linje som meg. Jeg fikk økt kunnskap om trening og kosthold og forstod at det jeg hadde holdt på med var alt annet enn sunt. Jeg redefinerte mitt syn på helse.  Det at jeg ble smartere ga meg mestringsfølelse og jeg tok valg som var bedre for min framtid.

Jobbe som personlig trener:

I ungdomsårene var jeg veldig usikker og slet med både spiseforstyrrelser og depresjoner. Mye grunnet bl. a dette ble jeg en periode selvopptatt og egoistisk. Jeg opplevde også mye manipulering og hersketeknikk. Det gjorde ikke akkurat saken bedre. I 2008 begynte jeg å jobbe med å bli mindre selvopptatt og mer selvsikker. Da jeg startet som personlig trener var jeg først i tvil på om jeg kunne klare å jobbe med mennesker i det hele tatt, men det å jobbe som personlig trener gjorde meg så mye mer ydmyk og sympatisk. Jeg ble så rørt over den tilliten mine kunder viste meg og da vi sammen klarte skape resultater opplevde jeg en enorm mestring og jeg kjente at jeg vokste som menneske. Det var da jeg forstod at jeg hadde funnet min lidenskap. Det var en grunn til at jeg skulle oppleve alle de kjipe tingene i mine ungdomsår. Det var for at jeg skulle tilegne meg verdifull erfaring for å kunne hjelpe andre mennesker. Jeg hade behov for mer mening i livet mitt og jeg ønsket å gjøre en forskjell. Nå har jeg en meningsfull jobb hvor jeg er med på å gjøre en forskjell. Vi kan ikke redde hele verden, men vi kan hjelpe en om gangen.

 

Skrev boken Bra Nok!

Dette var mye mer krevende enn jeg hadde trodd. Jeg bestemte meg for å gjøre dette siden jeg ønsket å gjøre en forskjell. Ved å fortelle deler av min historie ønsket jeg å inspirere og forhåpentlighvis kunne noen dra nytte av mine erfaringer og få et bedre liv ved å akseptere seg selv som bra nok! Jeg hadde lagt fortiden bak meg og hatt fokus framover uten å se tilbake. Da jeg skulle skrive boken ble jeg tvunget til å se tilbake og gjennoppleve alt på nytt. Hadde jeg visst hvor krevende dette ville være er jeg usikker på om jeg hadde turt. Vel, det var kanskje bra jeg ikke visste. Jeg har fått SÅ mange herlige tilbakemeldinger fra jenter som sier at boken jeg skrev har hjulpet dem. Så selv om jeg opplevde mye mer smerte i prosessen ved å skrive denne boken enn jeg var klar over har jeg nådd mitt mål med å skrive boken. Den har både gjort at jeg har bearbeidet hendelser i min fortid + at jeg har hjulpet mange andre jenter som har vært i samme situasjoner som meg. Jeg er overveldet og rørt over all den positive responsen. Takk 🙂

Endre fra showbiz til treningsmiljø:

Det at jeg fikk andre mennesker rundt meg som hadde sunnere verdier gjorde at jeg ble påvirket i en retning som var sunnere for meg.

Slutte å lese dameblader og gossipblader:

Vi mennesker blir påvirket enten vi vil eller ikke. Det er begrenset hvor mye informasjon vil kan ta inn i løpet av en dag. Derfor kan vi velge hva vi ønsker å bli påvirket av. Jeg ønsker å velge selv hva jeg vil lese og da ønsker jeg å lese gode nyheter eller noe som utvikler meg og gjør meg bedre. Jeg orker ikke lese om patetiske dietter, hvorfor mannfolk er utro, hvordan være god i senga og hvordan se deilig ut for mannen. Heldighvis lever jeg ikke lenger for å være drømmedama til menn. Jeg lever først og fremst for meg selv.

Utfordret meg selv til å gå sminkefri

De første ukene etter jeg hadde fjernet silikonen gikk jeg sminkefri og forsøke lære meg å se min skjønnhet innenfra. Jeg hadde fokus på å bli et bedre mennesket. Det var helt forferdelig i starten. Jeg var blitt vant til å ta på meg «masken» da jeg gikk ut døren og den fungerte som en slags beskyttelse for meg. Jeg følte meg naken og sårbar uten. Det å gå uten sminke en stund gjorde at jeg fokuserte mer på å bli et bedre menneske og å være snill. Jeg følte meg ikke bra nok, men ved å tvinge meg selv til å gå uten ble jeg mer oppmerksom på at jeg hadde andre egenskaper å by på. Dette gjorde at jeg ble mer bevisst på at jeg måtte jobbe enda mer med å styrke mitt indre. Nå føler jeg at jeg har funnet mer balansen mellom mitt indre og ytre.

Endret tankemønstre:

Jeg pleide se meg selv i speilet nærme i godt lys og lete etter rynker og andre feil. Nå gjør jeg aldri det. Og om jeg ser dårlig ut i et prøverom skylder jeg på lyset. Ser jeg dårlig ut i mine øyne på et bilde skylder jeg også på lyset eller at det er dårlig fotograf. Mye bedre enn å tenke at jeg ikke er flott 🙂 Og hver gang det kommer en negativ tanke fra djevelen på den ene skulderen kommer engelen og forsøker si sine positive saker. Vi kan endre våre tankemønstre, men da må vi bestemme oss!

Dette var noen av grepene JEG tok. Det finnes mange flere måter å lære å akseptere seg selv som bra nok. Bruk gjerne mine tips. Jeg ønsker at vi kvinner skal være stolte av de vi er og ha god livskvalitet! 🙂 

LYKKE TIL! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *