Hva er god livskvalitet for deg?

 

B39R0381

DEL 1:
(Deler innlegget om livskvalitet inn i flere deler siden jeg har så mye å si om dette 😉

Hva er god livskvalitet for deg?
Vi er alle unike på hver vår måte og har derfor ulike behov. Driverne våre variere avhengig av hvilken type personlighetstype vi heller i mot. Mens noen drives av å gjøre meningsfullt arbeid og å kunne gi noe tilbake til samfunnet kan andre drives av f.eks penger, makt eller status. Ingen av delene er rett eller galt og vi bør respektere at ikke alle opplever verden på samme måte som oss selv. Det finnes ikke EN fasit på hvordan vi skal leve vårt liv. Vi sitter selv med fasiten og skaper selv vårt liv. Hva gjør oss lykkelig? Hva betyr noe for oss? Hvilke verdier er faktisk viktige for oss? Hvilke verdier betyr mest for vår livskvalitet?

I dagens samfunn streber mange etter perfeksjonisme og det å bli best. Tror du at du får god livskvalitet når du er best? Tror du det å være best, slik f.eks som en toppidrettsutøver, er synonymt med å ha god livskvalitet? Jeg bare spør..

Når du ser et menneske som ser ut til å alltid ha et smil på lur og som spre glede til andre mennesker. Noen som smiler ekte med hele ansiktet. Hva tror du er grunnen til at de smiler så bredt og ustråler den herlige energien ?

Jeg har filosofert mye over dette temaet da jeg har hatt mine opp og nedturer i livet. Det fargerike berg- og dalbanelivet jeg har levd har gitt meg verdifull livserfaring jeg ikke kunne vært foruten. Jeg har kanskje ikke hundrevis av vekttall fra universiteter, men er det noe jeg vet så er det at jeg er klok nok til å forstå at ingenting bør overdrives. Gjennom årene har jeg tilegnet meg mye menneskekunnskap gjennom egen balansering mellom ytterpunkter og ved å være rådgiver i mange menneskers liv i alderen fra 18-60 år med helt ulike bakgrunner alt i fra lederskap, toppidrett, unge jenter, menn, kvinner ++. Jeg har jobbet med mange ulike mennesker og lært enormt mye.

Livet er fullt av tilfeldigheter samtidig som oppveksten vår og hvor vi kommer fra kan ha mye å si for hvor vi ender opp i livet og hva vi blir når vi blir store. Verdier er avgjørende for hvilke valg vi tar, men samtidig kan vi bli påvirket av samfunnet og bli dratt i ulike retninger. Det jeg har kommet fram til etter å ha studert dette med livskvalitet gjennom flere år er at det er noen grunnleggende elementer som bør være på plass for å kunne ha god livskvalitet.

( Fortsettelse følger i neste innlegg )

 

7 Comments on “Hva er god livskvalitet for deg?

    • Jeg er så enig!! Me time og mennesker som gir positiv energi er SÅ verdifullt! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *