HELGETRENING ER KOS :)

OSLO 20110907  Crossfit er en ny treningsform der man bruker uvanlige gjenstander som vekter. Lene Alexandra øien trener med Sandra Johansson. Treningssak til VG SÀndag.  FOTO: KYRRE LIEN/VG

Foto: Lånt fra VG. Min gode kollega og venninne Sandra Johansson og meg på Crossfit.

Det er så utrolig deilig å trene i helgene når jeg ikke har noe spesielt jeg skal rekke. Jeg kan ta meg god tid med lange pauser og digge den gode musikken jeg har på øret mens jeg tar gode pauser mellom sett og lar meg inspirere av de andre sterke og flotte menneskene på treningsstudio. Lørdag storkoste jeg meg på treningsstudio.

Lørdagens økt:

Dynamisk warm up: Jeg varmet opp skulderleddet ved å bevege armene + at jeg aktiverte musklene mellom skulderbladene slik at de var klare før første øvelse som var for overkropp.

Chins:

3 set x 5 repetisjoner m 5 kg ekstra vekt

A: Markløft

5 set x 70 kg

B: GHD ( Glute ham developer = Brukte et apparat spesielt laget for å trene rumpa og bakside lår)

5 set x 15 rep

Det ble en kort effektiv økt. Noen ganger synes jeg det er deilig å avslutte treningen ved å kjenne at jeg har overskudd og føler mestringsfølelse og at jeg er sterk. Nå har jeg nådd målet mitt om 10 chins som jeg skulle nå innen juni, men jeg forstetter å holde ved like. Markløft har jeg nettopp slått rekord på som jeg er fornøyd med nå.

Min Strategi for treningen fram mot sommeren:

Nå er det snart sommer og derfor tenker jeg å vente med å trene meg opp til Elite nivå og 120 kg i markløft til høsten. På denne tiden av året og fram til høsten fokuserer jeg mer på kondisjonstrening. Derfor endrer jeg gjerne fra å trene maksstyrke og muskelvekst til å trene mer crossfitinspirert trening. Flere reps, kortere pauser og gjerne giantset. ( Mange øvelser etter hverandre) Det er fint for de av dere som ønsker å øke fettforbrenning eller øke oksygenopptak og ikke er like glad i å løpe f.eks.

Selv kommer jeg framover til å trene 3 ulike løpeøkter per uke og to helkroppsøkter hvor jeg har fokus på øvelser som Markløft, benkpress, knebøy, chins i hovedsak. Så supplerer jeg med litt små isolerte øvelser der jeg føler behov for det.

Håper dere kan dra nytte av at jeg deler mine tanker rundt trening og hvordan jeg trener. Test gjerne ut øktene mine. Men husk at du først og fremst konkurrerer med deg selv. Ikke mål deg med mennesker som har trent i mange år om du er nybegynner.

Det er vitkig å sette seg hårete mål, men de må også være realistiske og oppnå slik at du opplever mestring og økt selvtillit.

Jeg vet at mange trener for bikinikroppen 2015 uansett hva som er politisk korrekt og si. Uansett om du trener for estetiske årsaker eller helsemessige årsaker heier jeg på deg!

You go girls ! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *