Derfor dropper jeg Ironman

lene1

I fjor var jeg på et sted i livet hvor jeg ikke hadde det så bra i mitt privatliv . Når vi mennesker har utfordringer i våre liv har vi ulike måter å takle det på. Noen trøstespiser, noen drikker mer alkohol, andre handler mens jeg selv taklet det ved å bli mer ekstrem i min trening. Jeg hadde behov for å flytte min smerte et annet sted og rettet fokuset vekk fra hvordan jeg hadde det inni meg. Jeg valgte å fokusere på noe jeg følte jeg kunne ta kontroll over. Dette var mye av grunnen til at jeg i fjor gjennomførte både et triathlon og et maraton. Misforstå meg rett. Jeg synes også at det var gøy og jeg er stolt og glad over å ha gjennomført det, men mye av drivkraften min for å gjennomføre dette handlet om at jeg ikke hadde det så godt i mitt privatliv og derfor måtte jeg takle dette på best mulig måte for meg selv. Jeg trengte å holde fokus på noe jeg kunne ha kontroll på.

Opp igjennom livet har jeg vært tidvis ekstrem og det er en del av meg som jeg ser på som både en styrke og en svakhet. Jeg er født perfeksjonist og med en enorm drive. Dette er en av flere grunner til at jeg har nådd mange mål, men det er også grunnen til at jeg til tider har vært veldig sliten.

De seneste årene har jeg blitt meget bevisst på mine styrker og svakheter og jeg jobber hele tiden kontinuerlig med å bli en sterkere utgave av meg selv. Jeg jobber hele tiden med å bli flinkere til å balansere mellom ytterpunktene og å opprettholde en sterk selvfølelse. Det er ikke sånn at bare fordi jeg kom til at punkt hvor jeg følte jeg var såpass i balanse at jeg valgte skrive og utgi boken Bra Nok! for å inspirere andre til å akseptere seg selv som bra nok at min selvfølelse er permanent god for resten av livet. Vi må hele tiden jobbe med vårt indre på lik linje som vi trener fysisk. Det indre og ytre henger sammen og det ene utelukker ikke det andre.10596280_10152163762006895_2011149768_nNår vi mennesker skal gjøre endringer i vårt liv starter det med at vi må først bestemme oss. Det er viktig at vi har eierskap til målet og at vi setter mål som er viktig for oss selv. Det er viktig at målet er innenfra og at vi ikke er ytre styrt.  I fjor var min selvfølelse litt ute av balanse grunnet en sorg jeg var i gjennom. Når min selvfølelse er svakere kan jeg lettere la meg bli påvirket og derfor bli dratt i andres retning.

10606202_10154474343255273_9109326080467732570_n

Når vi gjør endringer er det fort gjort og få tilbakefall og det var akkurat det jeg fikk. Jeg falt tilbake til det ekstreme siden det opplevdes som trygt for meg og treningen var noe jeg kunne ta kontroll over i en periode hvor jeg følte jeg var ute av balanse.

I en periode i løpet av fjoråret følte jeg meg veldig ensom og da flere triathleter foreslo at jeg skulle delta i Ironman og norseman ble jeg rett og slett revet med. Jeg følte jeg var en del av et miljø hvor jeg ble inkludert og jeg gikk inn i en ekstremboble slik jeg til tider har gjort i løpet av mitt liv når jeg har følt det har vært behov for det. I denne perioden av mitt liv føltes det trygt for meg i dette miljøet. Vi snakket samme språk.

10551757_10152163762021895_1268365449_n

Det seneste året har jeg lært enormt mye om meg selv og reflektert mye over livet. Og jeg har blitt enda mer bevisst på hva som gir meg økt livskvalitet. Etter hvert som jeg ble mer den balanserte siden av meg selv igjen våknet jeg opp og innså at det var ikke viktig nok for meg å gjennomføre et Ironman. Ja, visst hadde jeg greid det om det var viktig for meg og rått hadde det selvfølgelig vært. Men jeg følte ikke på dette tidspunkt i livet at det var i tråd med mine verdier eller passet sammen med alle de andre planene og drømmene i mitt liv. Da jeg virkelig gikk inn for å analysere hvordan det passet i forhold til mine andre planer og antall timer i døgnet ble det nedstemt rett og slett. Det var andre ting i mitt liv som er viktigere for meg og gjennomføre og derfor føltes det ikke riktig å prioritere et Ironman nå. Det holder for meg at jeg vet at jeg hadde greid å gjennomføre et Ironman eller Norseman for den sakens skyld om det hadde vært viktig nok for meg. Men det er rett og slett ikke viktig nok!

10565095_1457896087799243_957579244905300857_n

Jeg ønsker først og fremst å ha fokus på Treningsglede, mestring og god livskvalitet. Det er viktig for meg å formidle at vi setter realistiske krav til oss selv for å oppleve mestring og være i balanse. Det er viktig for meg å ha integritet og ”walk the talk”. Derfor valgte jeg å droppe målet om Ironman.

Ja, visst kan vi til tider være mer ekstreme. Det er ikke noe galt i det. Selv digger jeg å gå in i fokusbobler mot et tydelig mål. Men alt til sin tid. Det må passe inn med alle andre elementer i livet vårt som familie, samboer, kjæreste, eventuell jobb, våre grunnleggende behov i henhold til Maslows Pyramide og vårt livshjul.

10601052_10152163762681895_2052160436_n

Når jeg nå er på et mer trygt og balansert sted i livet mitt og jeg har funnet tilbake til drømmen min ønsker jeg heller å prioritere tiden min på å realisere den.  Nå rydder jeg bort alt som ikke tar meg nærmere drømmen min og velger heller å ta valg som tar meg et skritt nærmere å realisere min drøm. Drømmen min er mye viktigere enn å gjennomføre et Ironman. Det kan være at jeg gjennomfører en Ironman i framtiden om det er viktig nok for meg og jeg har en god nok grunn til hvorfor. Men akkurat nå føles det feil. Drømmen min er mer i tråd med mine kjerneverdier og gir meg mer mening enn å gjennomføre et Ironman.

En periode da selvfølelsen min ikke var så sterk mistet jeg troen på drømmen. Derfor ønsker jeg ikke å dele den med dere helt enda. Drømmen ble knust i 2013, men nå prøver jeg igjen. Jeg gir meg ikke så lett. Ny strategi, nye muligheter. Jeg lærte mye av hva som gikk galt på vei mot drømmen i 2013 og de erfaringene og den kunnskapen skal jeg ta med meg videre..

Mange av de som har lykkes i USA som f.eks Donal Trump har fått seg noen på trynet før de har lykkes. Det handler om å lære av sine feil , reise seg og prøve igjen.

Vi lever kanskje bare en gang og vi vet ikke hvor lenge. Jeg ønsker ikke å være en av de som sitter og angrer på alt jeg ikke gjorde. Mitt mål er å følge mine drømmer og få maks ut av livet!

Slutt aldri å drømme! Slutt aldri å lære av dine feil! Slutt aldri å ta sjanser og jobbe hardt for å nå dine mål!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *