Treningsglede :)

20730_10155541428720105_7582044259511640612_n

 

 

Foto: Tatt av Martine Ellefsen på treningstur i Miami 🙂

Noen enkle tips til hvordan du kan oppnå treningsglede: 

Mange misliker mandager:

Velg heller å tenke at mandag er en unik dag til å kickstarte uken med en super treningsøkt som gir deg god samvittighet og en endorfinrus som vil motivere deg til å fortsette treningen på de øktene du har bestemt deg for å trene den kommende uken. Legg en plan alt på søndag for hvor mange dager du skal trene, hva du skal trene og følg den! – Still deg selv spørsmålet hvorfor du faktisk ønsker å trene? Hva er viktig for deg med treningen? Hvilke mål ønsker du å nå? Det er større sjanse for at du faktisk trener om du har et konkret mål og virkelig har sterk vilje til å nå målet. Ikke overdriv. Begynn forsiktig. Still realistiske krav til deg selv slik at du opplever mestring. Trening skal være gøy! Så finn en treningsform DU liker! –

Kroppen vår er skapt for bevegelse:

Tenk hvor god følelse du vil få etter treningen! Selv anbefaler jeg deg å trene på morgenen eller rett etter jobb/ skole. Det er fort gjort å slenge seg på sofaen om du ikke kommer deg av gårde på trening rett fra jobb eller skole.

Finn musikk som gir deg energi:

Når jeg løper liker jeg å lytte til skikkelig upbeat tempo musikk. Det er helt sprøtt hvor mye bedre jeg løper med musikk på øret. Vel, det er gjort forskning på at musikk faktisk bedrer prestasjonen når vi løper og jeg hadde aldri greid å gjennomføre lengre løpeturer uten å ha musikk på øret. Nå for tiden er det så nydelig vær ute at jeg løper en del langs vannet ved Bygdøy og ut i skogsløypene der, men når været ikke er helt med meg liker jeg å ha med meg ipad på mølla i kjelleren slik at jeg kan slå to fluer i smekk og samtidig få se på Suits hvilket jeg aldri får tid til ellers. ”Me time” er et must og jeg får så enormt mye energi av å være alene og hente energi.

Velg et forbilde som er sunt for DEG:

Enten du er opptatt av det estetiske, ta vare på helsen eller begge deler er du nødt til å trene, spise sunt og unngå for mye stress. Men vær realistisk i forhold til hvilke mål du setter deg. Aksepter at du har fått de genene du er født med og forsøk å gjøre det beste ut av de framfor å forsøke å bli noen andre. Det finnes bare en av deg, så velg å være unik. Og er det noen profiler på sosiale medier som får deg til å føle deg dårlig så UNFOLLOW dem! Du velger selv hva du ønsker å bli påvirket av. Så velg forbilder som er positive for deg og får deg til å føle deg bra!

Sett deg mål:

Om du har et tydelig mål å se fram til trener du som regel oftere enn du ville gjort ellers. For noen kan det være at de ønsker å stråle i sitt eget bryllup, for andre å delta i et ritt, maraton eller å gjennomføre Besseggen. Ingen mål er feil, det er opp til deg å sette et mål som virkelig motiverer deg slik at du kommer deg på trening. Selv har jeg ingen store spesifikke mål for tiden annet enn at jeg skal klare 10 chins før juni og gjerne 10 dips i ringer siden jeg har en drøm om å klare muscleups en gang. Men ingen harde konkrete store mål akkurat nå mao. Helsen er det viktigste og vi kan ikke ha ekstreme mål hele tiden. Det er viktig å variere. Selv elsker jeg å løpe og sykle ute med venner nå som våren og sommeren er her og jeg legger vektene litt på vent fram mot høsten.

Treningskompis:

De fleste av oss lever et hektisk liv. Hvorfor ikke slå sammen det sosiale med treningen? Det er større sjanse for at vi ikke skipper treningen om vi har en avtale med noen. Og blir det vanskelig å avtale med venner kan du skaffe deg en personlig trener om du har muligheten til det. Selv benytter jeg meg ofte av en personlig trener selv i hektiske perioder siden jeg da har mer enn nok å tenke på og trenger noen som pusher meg + at jeg samtidig kan lære nye tips og triks av dyktige kollegaer i bransjen. Mer effektivt med andre ord! Belønning er viktig! Etter en god treningsuke har du fortjent en belønning. For noen kan det være en mørk sjokolade, for noen en saftig hamburger ( THATS ME ☺ og for andre kanskje nytt treningstøy? Velg en belønning som motiverer DEG!

Gadgets:

Jeg elsker duppeditter som kan gjøre treningen mer effektivt og hvor jeg kan måle framgang. For meg er en pulsklokke et must slik at jeg har full kontroll på formen til enhver tid. Om du har som mål å bli sterkere eller å løpe raskere kan det dessuten være fint å bruke en treningsdagbok hvor du loggfører alt.

NO EXCUSES:

Unnskyldninger er bare godt planlagte løgner fordi du ikke tør eller orker å bevege deg utenfor komfortsonen. Skjerp deg! Det er jo der du utvikles. Og når du klarer det opplever du dessuten mestring som gir økt selvtillit! Hva har du å tape? Hva er det verste som kan skje?

Og sist men ikke minst! Det er DU som kan velge om du vil la deg inspirere 🙂 Så velg å bli inspirert! 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *