Hvordan få en god livskvalitet?

lene2

 

 

Når vi mennesker sier for mye ja blir det for liten tid til hvile, refleksjon og me time. Det er kun 24 timer i kalenderen vår og det handler om å prioritere hva som er viktigst for deg. Sier du for mye ja vil det på et tidspunkt bli smertefullt for de fleste da det kan gå utover partner, familie og egen prestasjon på jobb eller andre arenaer. I verste fall kan du bli fysisk eller psykisk syk.  Kontinuitet og balanse er to viktige ord, men desverre for mange er det ofte det vanskeligste sammen med disiplin. Det er ofte derfor vi beundrer mennesker som når sine mål og klarer ta flest riktig valg. Dette handler om fokus og sterk vilje. De som når sine mål har en sterk drive som ofte er medfødt, men den kan også trenes opp med mental trening.

Når vi ikke er i balanse og er den beste utgaven av oss selv kan vi ta mindre smarte valg. Sørg derfor for at grunnmuren er på plass før du kaster deg ut i all selvrealisering, action og eventyr. Det er større sjanse for at du lykkes over tid om du har en god grunnmur.

Ikke glem de viktigste tingene som er søvn, næring, trening , nærhet og trygghet, familie/ venner, økonomisk helse.

Disse behovene ovenfor er mettende og de må dekkes før du kan ta fatt på selvrealiseringen i følge Maslows behovspyramide:

Maslows behovspyramide er den mest kjente teorien blant behovsteoriene, utviklet av den russisk-amerikanske psykologen Abraham Maslow i 1943. Vi har noen grunnleggende behov som kan forklare vår atferd og motivasjon.

Maslows_behovspyramide

Da jeg først oppdaget denne pyramiden gikk det opp et lys for meg. Jeg hadde snudd hele pyramiden på hodet og startet med selvrealiseringen uten en trygg grunnmur! Derfor valgte jeg i 2008 å starte fra scratch igjen og ha fokus på å bygge en trygg grunnmur før jeg kunne bevege meg oppover i pyramiden igjen. Så noen ganger kan det lønne seg å ta et skritt tilbake for så og kanskje kunne ta to skritt fram. For om de nederste nivåene er i ubalanse har du ikke det som skal til for å være på nivået om selvrealisering som er umettende.

Noe av det grunnleggende i oss mennesker er at vi er opptatt av å være i utvikling, men det er viktig at vi ikke glemmer våre grunnleggende behov som må på plass for å ha god balanse og bra livskvalitet:)

Vi bygger ikke hus uten grunnmur!

#branok #livskvalitet#balanse #laifestyle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *